Serie A 2023/24

• Креатор на темата Креатор на темата SK-92
  • Време на започнување Време на започнување

И Скудетото оди кај...

• Вкупно гласачи
    133
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

Си најдоја жртвено јаре Италијаните, за да упателе силен сигнал.

Наводно имало вмешани фудбалери скоро од сите клубови, така да еден ќе го крка за сите по се изгледа...
Автоматски споено мислење:

Читав Твит каде Њукасл, ако се докажело тоа дека Тонали се кладел, и ако биде казнет, ќе го дадел на суд Милан на Кони во Швајцарија, поради измама, бидејќи наводно и Управата на клубот знаела за неговите коцкраски дарбини, па го преќутела тој факт пред да им го продаде. Малку тешко е тоа да се протне и да се докаже...

Си најдоја жртвено јаре Италијаните, за да упателе силен сигнал.

Наводно имало вмешани фудбалери скоро од сите клубови, така да еден ќе го крка за сите по се изгледа...

Читав Твит каде Њукасл, ако се докажело тоа дека Тонали се кладел, и ако биде казнет, ќе го дадел на суд Милан на Кони во Швајцарија, поради измама, бидејќи наводно и Управата на клубот знаела за неговите коцкраски дарбини, па го преќутела тој факт пред да им го продаде. Малку тешко е тоа да се протне и да се докаже...
-15 за Милан!

каде Њукасл, ако се докажело тоа дека Тонали се кладел, и ако биде казнет, ќе го дадел на суд Милан на Кони во Швајцарија, поради измама, бидејќи наводно и Управата на клубот знаела за неговите коцкраски дарбини, па го преќутела тој факт пред да им го продаде.

@Castiel нели вакви работи само на мафијашкиот Јувентус му се случуваат? Од каде сега ова на Милан да му се дешава? Јас сум моментално длабоко вознемирен, те молам објасни...:(

@Castiel нели вакви работи само на мафијашкиот Јувентус му се случуваат? Од каде сега ова на Милан да му се дешава? Јас сум моментално длабоко вознемирен, те молам објасни...:(

Што му се случува? Тоа што некој на твитер напишал нешто, дека некој нешто можеби дознал, дека можеби некој нешто ќе направи, затоа што можеби мисли, дека некој можеби нешто знаел?!

И зошто цело време се зборува дека бројот на фудбалерите што се коцкале е многу поголем, но нови имиња не се објавуваат? Или нема други и се пишуваат глупости или се тактизира со целиот процес, за репрезентацијата да не им остане без фудбалери?

Последно уредено:
Најди ми еден релевантен извор за ова? А и кажав ако се докаже дека се криви нека ги казнат.

Што има врска тој со Милан? Нели гледаш дека во фанклуб Милан му забележуваат дека е Интераш. А со оглед на неговите писанија за Интер, можеби и не се далеку од вистината :)

Ќе биде потешко да се доведуваат фудбалери од странство, односно да се конкурира на другите клубови со плата што би била привлечна. Ова беше добар начин да се привлечат некои имиња, затоа што им нудиш да играат во клубови што ќе се борат за титула, играат ЛШ, големи клубови, со богата историја, полни трибини, а можеше да им се понуди и плата што не е многу мала, ретко кој ќе го прифати тоа што го напишав погоре, доколку треба да зема многу помалку, отколку што му нудат другите. Можеше да се направи некој компромис.

Особено би требало да биде потешко во привлекување на слободни фудбалери од странство.

Домашните фудбалери и сега вредат повеќе од странците. Искусни, квалитетни фудбалери од другите лиги, имаат големи плати (дури и да успееш да избоксуваш некој поволен трансфер). Ќе мора уште повеќе да се насочуваат кон млади фудбалери со мали плати или некои кои се во втор план, потценети.

Не знам дали ова ќе важи и кога ќе им ги обновуваат договорите, ако е така, тогаш ќе биде уште потешко да ги сочуваат фудбалерите за кои се интересираат побогатите клубови.

Во 5 снимка од играч на Рома како зема пари за утакмици наводно.

Замешани од играчи, тренери, судии..

Најглупа федерација во цел свет, ајде коцкањето порок е нека има третмани, ама за кладење да казнуваат и суспендираат е идиотизам ако не се кладеле на своите тимој, ова исто како да казнуваат за шах играње ебаги ретарди.

Да бе, нема грешка. Ако стварно е мрежа уплеткана со играчи од сите тимови и имале комуникации меѓу себе, многу веројатно истражуваат дали имало и местење. Не се сите идиоти како Залевски да се кладат сами на себе, ќе си се кладат едни на други. Па уште третмани и лечење, размазени детишта што не знаат што попрво со милионите да направат. Нека ги стават година дена на минималец ко Погба и ќе им помине инстант порокот.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom