Sussaro
Southern comfort, southern sun
- Член од
- 27 декември 2005
- Мислења
- 6.227
- Поени од реакции
- 26.358
Па треба да решиш и ти, или сум тежок шиптaр националист кој спие со рацете правејќи орел или сум муслиман терорист кој подржува терористички напади направсни од страна на муслимани.
Ако сум првиот тогаш го подржувам Израел, ако сум вториот тогаш ги подржувам палестинците.
Реално сум за двете страни односно ниту едната, потсвесно секогаш ја подржувам послабата страна, во овој случај не знам кој е слабата страна, освен децата, жените и постарите кои погинуваат од двете страни, да, навивам за нив.
Можеби не сум како тебе напреден смрта да ја гледам како природна трансформација на енергија, ентропија. Изгледа прост сум па ме боли кога умира човечкиот род.
Чекај малце, зошто ситуацијата ја поставуваш или-или како да се работи за два различни ентитети? Па истите шиптaри што летаат орли и знамиња на Shqipëria e Mahdë се тие што одат во петок на молитва и се дерат алаху екбер, ги мотаат жените во мушами и донираат за осмата џамија во село со двеста жители. Па тоа е основната дефиниција за шиптaр=албански националист+укотвен муслиман. Како се тоа две различни работи?