Политички случувања во Израел

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.292
Поени од реакции
7.650
@puno оваа слика е од Израел во балканот или како? :pos:
Под стрес е човекот, многу дешавки. Прво Србите ѕвечкаат со оружјето, сега Израелциве, па БЦ со Максо најверојатно некоја финта демек се спремаат политички да ги обединат Македонците, што ли ќе биде со нив.

Член од
20 септември 2022
Мислења
1.874
Поени од реакции
7.138
Ако не добијат палестинците директна поддршка од некоја арапска/миуслиманска држава околу нив, што значи директно вмешување на друга држава и напад на Израел, овој покушај ќе го платат многу скапо. За сите видеа и слики кои искочија од убивање цивили, војници, киднапирања цивили носење во Газа, држење како заложници, а кој знае што се нема да им прават, исто и војници, парадирање со убиени војници, соблечени голи, газени од куп луѓе у еуфорија, одмаздата на израелциве ќе биде страшна, прекрвава. Ако треба ќе ја срамнат цела Газа со земја, со се сите луѓе кои таму живеат.
Засега добија на зборови од повеќе муслимански држави, вклучувајќи и од Иран, но да видиме на дела како ќе биде.

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.014
Поени од реакции
24.517
@puno оваа слика е од Израел во балканот или како? :pos:
Не знам што си мислеа дека ќе биле подвоени Албанците на оваа тема. И сам Бујар Османи да го ставиш на живот или смрт полиграф ќе ти каже дека е за Палестина. Туку тоа е, на шефот мора да му викаш-Да шефе, како ќе кажете шефе!

Член од
27 мај 2018
Мислења
913
Поени од реакции
1.567
Наводно Израел цела територија што ја изгубија денес успеле да ја вратат..

Член од
20 септември 2022
Мислења
1.874
Поени од реакции
7.138
Screenshot_20231007-183646_Chrome.jpg

Чекај, чекај, според овој Албанец (повеќето што не им зависи судбината од USA партнерството и што скришно во себе навиваат за нивните брача муслимани) овие не се терористи, туку ,,борци за права". А во Косово Србиве кога истово со право го направија, беа означени како терористи. Ете зошто Дарди и Пуно се воздржуваат од повеќе коментари на темава. :icon_lol:

Член од
20 септември 2022
Мислења
1.874
Поени од реакции
7.138
Повеќето мапери и блогери објавија мапа каде што сè уште Хамас држи многу населени места. Последната е пред помалку од еден час. Лажат Израелците.
Автоматски споено мислење:

Овој извор ја покрива и војната во Украина и останатите конфликти и е многу веродостоен извор (покрај Рибар), бидејќи се служи со геолоцирани видеа и слики за потврдување на промените на мапите.

Член од
12 јануари 2022
Мислења
649
Поени од реакции
1.318
Прво тоа е излагациа за Мосад. Како успеа да ги изненадат арапите!
Второ Израел ке ги разкатае сега палестинците. Мајка им жална

Член од
20 септември 2022
Мислења
1.874
Поени од реакции
7.138
Прво тоа е излагациа за Мосад. Како успеа да ги изненадат арапите!
Второ Израел ке ги разкатае сега палестинците. Мајка им жална
Ако не им дојдат на помош Египет, Сирија, Иран и Хезболах, да, готови се.
Автоматски споено мислење:

IMG_20231007_185606_420.jpg

The Israeli security forces are quite expectedly waking up from their stupor. The photo shows Palestinian militants fighting. The factor of surprise is no longer on Hamas’s side, and now the units that invaded Israeli territory need to quickly gain a foothold in populated areas in order to minimize the impact of aviation and artillery. The IDF is massing dozens of battalions to Gaza. If Hamas militants are not supported by other anti-Israeli forces in the region, then the Jews will quickly return the initiative and the militant wing of the movement will have to roll back to Gaza. And the bargaining will begin. Hamas has a large number of hostages and prisoners of war in its hands.

Klinton

wanna BOMB?
Член од
11 април 2010
Мислења
2.832
Поени од реакции
4.536
Израел мобилизира резерви. Активни резерви од А и Б ешалон се мобилизирани. Ќе има огномет. Јигал известува и за Украина и за Израел. Проукраински и произраелски наклонет

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.453
Поени од реакции
5.862
За да бидат некои работи појасни.

Газа има површина од само 360 км2, тоа ти е колку општина Кочани, а замислете живеат 2,4 милиони луѓе.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.508
Поени од реакции
26.116
Чаир има површина колку.... што има Чаир и има 50- 60 000 жители, а замислете има иста густина на население колку Бангладеш од 20 000 на км 2.
Изведете равенка и пресметајте колку дивоградби има во Чаир.

Kajgana Shop

На врв Bottom