Политички случувања во Израел

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.508
Поени од реакции
26.112
Мене Урим (во превод Среќко) не ми личи на турско име. Ама добро и Турци да се тие од коментарите пак мислам дека тешкото мнозинство шиптaри се про Палестина во себе.
Може е шошо потурица како што се голем дел од скопските, тетовските и гостиварските " Турци ".

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.453
Поени од реакции
5.862
Мене Урим (во превод Среќко) не ми личи на турско име. Ама добро и Турци да се тие од коментарите пак мислам дека тешкото мнозинство шиптaри се про Палестина во себе.
А кој не е про Палестина, нормално треба да постои Палестинска држава, тоа цел свет го подржува.

Меѓутоа толку е комплицирано што не гледам како ќе се прекине овој ланец на крвопролевање.

Член од
15 февруари 2019
Мислења
999
Поени од реакции
3.989
Може е шошо потурица како што се голем дел од скопските, тетовските и гостиварските " Турци ".
Нема разлика меѓу турчин, циган и шиптаp иста семка се

Член од
17 август 2011
Мислења
10.255
Поени од реакции
18.205
А кој не е про Палестина, нормално треба да постои Палестинска држава, тоа цел свет го подржува.

Меѓутоа толку е комплицирано што не гледам како ќе се прекине овој ланец на крвопролевање.
Nema nisto normalno tamu, za cel svet e podobro da bidat zbrisani od mapa so vas zaedno.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.508
Поени од реакции
26.112
Кога ја прочитав реченицава солза ми капна затоа што ние овде на форумов не сме знаеле со каков човек со широк светоглед и миротворска душа сме имале работа.
Автоматски споено мислење:

Нема разлика меѓу турчин, циган и шиптаp иста семка се
Има. Првиве биле империја другиве биле и се обични чергари.

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.292
Поени од реакции
7.649
Меѓутоа толку е комплицирано што не гледам како ќе се прекине овој ланец на крвопролевање
Е да, комплицирано ти е во лејката, оти ем сте исто ментални, ем меѓу себе се колете, место христијани.

Многу е едноставно, Израелците треба на раат да ги остават Палестинците, но они ни бунар за вода не им дозволуваат, не па друго.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.676
Поени од реакции
33.848
1696691655835.png

Исто така голема подршка стигнува од една... Позната глумица. :unsure:

1696691986978.png

Последно уредено:

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.156
Поени од реакции
3.388
Тешка ситуација за северџаните (и шошоните се во северџаните) незнаат дали да навиват за орките или за тоа што ќе и каже нивниот газда.

јас очекувам во следните денови да бидат потиснати во Газа оти на отворен терен ќе бидат плескани како што ја плескале Миа.

Борците за човекови права т.е. северџаните нема да смеат да кажат ништо за илјадниците убиени цивили што ќе се случат од оваа битка, а според мене правилно постапуваат евреите, само со чистење на орките си добиваш просперитетна држава колку и тоа да е нехумано.

Kajgana Shop

На врв Bottom