ја ги гледам малце подалеку работите и ти кажувам твоите атеистички глупости према што водат. Религијата е тоа што му дава насока на човекот. Кога немаш религија, ти си подложен на секташење, подложен на пропаганда од трети религии итн. И тука имаш поделби у општеството.
Све тоа што се дешава на западот е ради недостатокот на религијата. И све се дешава по градовите каде што народот се декларира како атеисти. Иако народот мисли дека е атеист, они имаат култови веќе створено. Они веруваат у најразлични глупости и тоа е закон за нив. Точната информација не допира повеќе до нив.
Сеа дали е боље да имаш религија и да веруваш во брак на маж и жена и фамилија, или пак да веруваш у тоа дека мажите можат да бидат жени, луѓето можат да бидат животињи и слично.
Подалеко гледа од мене, ми вика дечко што се избоцка поише него стар хорсер, дечко кој сигурно сам у собу носи маску и још е у карантин зшто треа да се напишеф 50 мислења дневно на форум, да се изброиф срушени хеликоптери у Украину...
Рон, не ми паламуди не ми мешај бракови, секте и глупости. Едноставно те прашују дали има логика у тој што га веруеш. Дали воскресна Исус и доказ за тој. Ако знаеш ок, а не да ми кажуеш какфи су атеисти. Човек не те праи верба, добра мисла и дела те праиф човек.
Дај бе не се трескај, ограничен си ко балкун.
Ограничен ко балкУн?
Ја ограничен, а ти си тј што еде гра само у петак.
Ако дискутираш на тему ок, ако не гитла.