Да, и јас се двоумам дали да го направам ова бидејќи 11ката не ја користам скоро никогаш (а е за брзини над 45кмх)Баш тоа ме интересираше, а дали би можело да се извади 12ката на пример и да завршува 28-32-34, за да нема огромен скок од 28 на 34?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Да, и јас се двоумам дали да го направам ова бидејќи 11ката не ја користам скоро никогаш (а е за брзини над 45кмх)Баш тоа ме интересираше, а дали би можело да се извади 12ката на пример и да завршува 28-32-34, за да нема огромен скок од 28 на 34?
Скроз непотребна брзина за рекреативци, а пред скоро првпат бев на водно реков до горе ќе се качам и можам да кажам дека на некој места си приумрев хахах морав да го туркам на 2-3 места, а даби имал 34ка мислам би издржал и без туркање.Да, и јас се двоумам дали да го направам ова бидејќи 11ката не ја користам скоро никогаш (а е за брзини над 45кмх)
Тоа е тоа, на горнини има корист, а 11/12 и немаат баш смисла за нас. Професионалците само возат лудо што таа брзина не им е доволна... Нашиве сегменташи освен со ветер во грб, немаат кога да ја користат.Скроз непотребна брзина за рекреативци, а пред скоро првпат бев на водно реков до горе ќе се качам и можам да кажам дека на некој места си приумрев хахах морав да го туркам на 2-3 места, а даби имал 34ка мислам би издржал и без туркање.
Си купил точак од Декатлон а катанец U Lock што бараш со мали димензии за да ти го собере во предната торба не си купил од таму?Препорака за добар ланец / катанец за точак. Буџет од 50 до 100 евра. Повеќе не ми се дава. Гледав еден Oxford Nemesis, пробаа да го исечат, и им требаше една минута и тоа со една голема машина за сечење на железо.
Би било и бонус ако може да го собере во ваква торба:
Прегледај го приврзокот 391279
Слободно препорачајте и уште една ваква слична торба, ако може малку поголема, да ја ставам во долниот дел на точакот (веднаш испод оваа торба горе). И да неможе да го собере ланецот, пак ќе се најде за нешто друго.
Ако успеете да најдете нешто што е цврсто, силно, не се крши лесно, а кошта помалце, тогаш уште подобро.
Имам јас еден катанец + жица заедно, средна големина (од оние на пазар што се продаваат), ама на тоа некој пробај да ја издлаби гумата (надвор е гума внатре има како една жица), ваљда пробал да го украде точакот...
Највеќе ме нервира тоа што ми пречи кога возам, ваљда незнам каде точно да го наместам правилно за врзување. Ми кажаа дека ланци биле најдобри за заштита, па затоа препорачајте што знаете. Ако може да се купи дирекно од Скопје уште подобро, ако не, може од Ali Expess или Amazon (незнам амазон дали носат во Македонија).
Не ми е купен од никаде... Пред неколку години (едно 6 години ако не се грешам), ми беше поклонет од еден роднина за роденден.Си купил точак од Декатлон
Во ред чим си го добил како поклон но твојот роднина го има купено од Декатлон бидејки само таму се продава таа марка а што се однесува до ланец за заклучување најдобра заштита ти е U Lock по можност од тие подебелите од Декатлон за прифатлива цена бидејки оние со најдобар челик чинат околу 100 долари.Не ми е купен од никаде... Пред неколку години (едно 6 години ако не се грешам), ми беше поклонет од еден роднина за роденден.
И иначе, не е баш морално да го собере во торба, најважно е да е цврст, добар ланец, за прифатлива цена. Тоа да го собере во торба е опционално.
Бев минатата недела докај точкарот, средував нешто со ногарката и брзините (се е во ред сега), и он ми препорача кај него баш нешто такво слично U Lock, ама тоа беше со едно 6 комбинации за код со бројки. Гледам дека тоа не е лошо, башка 720 денари беше, можеби такво ќе земам за во иднина. Е сега ме интересираат уште неколку работи, нешта што планирам да ги земам во иднина, чисто за да знам кои алтернативи ги има, и каде да барам.Во ред чим си го добил како поклон но твојот роднина го има купено од Декатлон бидејки само таму се продава таа марка а што се однесува до ланец за заклучување најдобра заштита ти е U Lock по можност од тие подебелите од Декатлон за прифатлива цена бидејки оние со најдобар челик чинат околу 100 долари.
Велотека од Германија може да ти донесе.Некој да не знае каде да најдам 105 диск кочници?
Ај прашај тука за половни:Ја знам таа опција(имам порачано 2-3 пати), а истите ги има и во Аутдор(но само во пар за продажба).
Сакам да се обидам да најдам половни, по можност од некој што отишол на надградба.
На ново моментално би земал само предна, додека задна би земал за некој период.
Моментално сум со TRP HD/RY, чии што шепи немаат доволна потисна сила, и не кочат нај нај, и при допир со роторите создаваат симфонија.