Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.432
Поени од реакции
7.811
не се вакцинирав оти не им верувам на експрес направените вакцини
Мрн технологијата не е експрес и како тоа не му веруваш на истиот систем кој претходно си дала да ти ги боцка децата, а и тебе?

факт е дека имаше епидемија, знаеме како се шири зараза преку искашлување и тд нели...и затоа бев против групирање на многу луѓе во мали простори...
Затоа Тетово е празно???

Муда немам вишок, па не продавам :)

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.594
Поени од реакции
22.323
Vakcinata e problemot a pukate antibiotici na prazno.

Член од
3 јануари 2023
Мислења
9.156
Поени од реакции
5.746
Е не е баш така, не дај Боже тромб да ти се откачи или уште многу други болести постојат, па ке видиш дека ниту воља ти помага, ниту бакрачи, туку само јаки антибиотици и други лекарства.......си имал среќа тогаш што на толку висока температура не си добил пневмонија, ти останала жива глава.
Тромб се откачува, ама ебати докторот ако за тоа ти препише антибиотик.
Спомнуваш „други болести“ и антибиотици, кои се тие, наброј?!
Астма? Рак?
Јаки антибиотици? Оние кои не делуваат против „супербактерии“?
Ти си барем повозрасна, би требало да знаеш како делуваат антибиотиците,
а не да ми вадиш зборови од контекст.
...
Сум имал среќа??? Ангелот чувар ми е најдобро другарче...

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.432
Поени од реакции
10.363
Мрн технологијата не е експрес и како тоа не му веруваш на истиот систем кој претходно си дала да ти ги боцка децата, а и тебе?

Затоа Тетово е празно???

Муда немам вишок, па не продавам :)
Бафра душо. безполезно е да правиме бош моабети и да изиграваме доктори (многу доктори излегоа на форумов).
Мое време беше друго, верувавме во системот, не вакцинираа сите и никој ништо ниту прашуваше а камоли да се коментирало тоа време...едноставно ке дојдеа у школо по еден доктор и сестра, ке ги вакцинираа децата и мирна глава....ние родителите не се замаравме со тие работи. Тие вакцини и овие не се исти...за овие треба време за тестирање, но ај да не се мешам во работи кои не ги разбирам многу.
Тромб се откачува, ама ебати докторот ако за тоа ти препише антибиотик.
Спомнуваш „други болести“ и антибиотици, кои се тие, наброј?!
Астма? Рак?
Јаки антибиотици? Оние кои не делуваат против „супербактерии“?
Ти си барем повозрасна, би требало да знаеш како делуваат антибиотиците,
а не да ми вадиш зборови од контекст.
...
Сум имал среќа??? Ангелот чувар ми е најдобро другарче...
Тромбоемболија, тромбoфлебит, сепса идр..... @bijons ке ти објасни за што треба антибиотици а за твојот ангел чувар, свака ти част, гледај он да не ти се разболи.

Член од
3 јануари 2023
Мислења
9.156
Поени од реакции
5.746
...
Тромбоемболија, тромбoфлебит, сепса идр..... @bijons ке ти објасни за што треба антибиотици а за твојот ангел чувар, свака ти част, гледај он да не ти се разболи.
Ева, како прв наведен пример... тромбоемболија.
Читам... Се терапира со:
Антикоагуланси, аналгетици, тромболиза, емболектомија (што ли и да е тоа), бајпас... Ама никаде не наидов на АНТИБИОТИК.
Претпоставувам целиш на некоја секундарна бактериска инфекција,
предизвикана од тромбоемболијата?!?
Сепса... Ако сепсата е предизвикана од ВИРУСНА инфекција,
АНТИБИОТИК не ти помага.
...
Ангелот чувар, еве го се смешка под мустаќ...

Член од
9 јануари 2021
Мислења
1.058
Поени од реакции
1.120
Чувајте го здравјето со внес на витамини, витамините се здравјето и најважно е да внесувате повеќе витамини и минерали. Јадете повеќе купена храна од на пазар, испазарете повеќе банани, компир, грав, ориз, домати само ако не патите од киселини, лук, крставици, сега ќе почнат и јаболката, пиперките, портокалите и се она што ќе најдите и можете да зготвите земајте.
Здравјето се одржува само со јадење на свежа храна и варена, бидејќи и стомакот сака да биде најаден ама и здрав. Јогуртот и киселото млеко се многу добар пробиотик.
Витамин Ц секој ден да земате задолжително по една таблета, ако ви е послабо железото ќе земете ферум лек таблети за џвакање или капсули во кои има и витамин Е. Гледајте да се најадите и да си го чувате здравјето, друго не е важно.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.714
Поени од реакции
37.693
Штета нема доволно капацитет установава инаку убаво би било по ip адреса да се приберат сите фолијаши, рамноземјаши,рептило/хазарофили и слични грешки на природата од тој калибар.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk
...а ова фотографијава е лична твоја или од НЕТ?
Иначе суплементите се тестираат и се прават студии и после тоа секој може да бира дали да ги користи или не.
...не би рекла, сите суплементи се водат како додаток на храна и не подлегнуват на истите студии т.е. клинички студии како со лековите, а несаканите дејства се одредуваат дури при нивната примена, па ќе останат на пазарот или ќе се остранат, истите се продаваат без лекарска препорака со рецепт и тоа во маркети, бензиски и во кошнички на НЕТ комерцијални дистребутери.
Зарем антибиотик спушта температура???
На стари години да научам нешто ново...
...индиректно, телото поради напад на бактеријата го активира имуниот систем да ја уништи да не се размножи и добиеме бактериска инфекција, токму со покачување на телесната температурата во која бактеријата не опстанува и не може да се размножи, тоа се првите денови и се мисли за телесна температура до 38 С.
...но ако бактеријата е повеќе размножена и застапена, телото уште толку во паника ќе ја дигне телесната температура над 39 С што веќе е тоа опасност за нашите органи, посебно за мозокот, па затоа тука во овој момент на немоќ на телото да ја победи бактеријата, се дава антибиотик кој ќе ја уништи збувнатата бактерија со што имуниот ,,ќе се смири,, и ќе ја повлече температурата и ќе спадне, ете без никаков додаток на друг лек за намалување на телесна температура (антипиретик), туку само антибиотик!
имав еден Влав на работа, хеемичар...тој кажуваше , гоа некој лекар му каажал, вирусот ЈАДЕ бактерии, ако ги истепаш со АБ бактериите, вирусот од глад ќе изумре :cool:
...не е во прашање буквално ,,јадење,, туку конкуренцијата, во тој правец паметно е понекогаш да се внесе доза на ,,добри,, бактери кои се всушност во суплементи пробиотиците.
...си имал среќа тогаш што на толку висока температура не си добил пневмонија, ти останала жива глава.
...епилептични напади, онесвестување и помодрување поради циркулативни промени, срцева слабост дали сте виделе бебе со таква температура цело помодрено што одвај диши, неспремна мајка не ги знае тие природни моментални интервенции до идење во болничка установа, не можам да заборавам кога на улица ми го дадоа во раце со вриштење.

...но мама на паралелни знаела дека ладните облози на чело и оцет на нозе и раце кој ,,влечат,, топлина ќе го заштитат од превисоката температура што треба да ја уништат бактеријата за неколку часа, а да не страда мозокот, срцето.
...зашто кога е претопло надвор со силно сонце и нашето тело има опасност од ,,сончаница,, освежувањето освен миење лице со ладна вода се мијат рацете до лакт, тоа постарите го знаат дека сплетот на крвни садови токму на дланката до лакт ќе го олади нашето тело, а не пиење ладна вода.

Последно уредено:
Член од
3 јануари 2023
Мислења
9.156
Поени од реакции
5.746
... индиректно, телото поради напад на бактеријата ...
... но ако бактеријата е повеќе размножена и застапена...
па затоа тука во овој момент на немоќ на телото да ја победи бактеријата, се дава антибиотик кој ќе ја уништи збувнатата бактерија...
туку само антибиотик!
Целата расправија беше, АНТИБИОТИК средство да ти било против СИТЕ проблеми...
Ништо ново, ниту пак поинакво објаснување од останатите досега.
Температура се качува и од вирусни инфекции, ДА или НЕ?
Ако е вирусна инфекција, помага ли АНТИБИОТИК, ДА или НЕ?
Дали АНТИБИОТИК спушта температура, ДА или НЕ?
Ова пробувам цело време да го разјаснам...

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.472
Поени од реакции
8.202
Обелоденет договор со Фајзер:

Долгорочните ефекти и штетните последици „во моментов не се познати“

Јужна Африка дозна дека фармацевтските гиганти не само што ги дереле за ковид вакцини и им наплаќале повеќе отколку на земјите од Европската Унија туку и дека додека властите стандардно уверувале дека вакцините се „сигурни и безбедни“, морале да потпишат признание дека 'знаат дека не знаат' дали е баш така.

Ili ushte polosho

Синтетизирајќи шокантни откритија од анализите на илјадници документи на „Фајзер“, д-р Наоми Волф (Јејл, Оксфорд) рече дека си имаме работа со монструми. „Нема шанса да се избегне заклучокот дека цел им е да ја пореметат човечката репродукција“, вели таа и додава „Тоа е биолошко оружје и ние сме нападнати.“

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.594
Поени од реакции
22.323
Обелоденет договор со Фајзер:

Долгорочните ефекти и штетните последици „во моментов не се познати“

Јужна Африка дозна дека фармацевтските гиганти не само што ги дереле за ковид вакцини и им наплаќале повеќе отколку на земјите од Европската Унија туку и дека додека властите стандардно уверувале дека вакцините се „сигурни и безбедни“, морале да потпишат признание дека 'знаат дека не знаат' дали е баш така.

Ili ushte polosho

Синтетизирајќи шокантни откритија од анализите на илјадници документи на „Фајзер“, д-р Наоми Волф (Јејл, Оксфорд) рече дека си имаме работа со монструми. „Нема шанса да се избегне заклучокот дека цел им е да ја пореметат човечката репродукција“, вели таа и додава „Тоа е биолошко оружје и ние сме нападнати.“

Ќе поверувам на Др. Волф, др. по литература, дека е така како што вика.

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.472
Поени од реакции
8.202
Ќе поверувам на Др. Волф, др. по литература, дека е така како што вика.
Eve ti go dogovorot vo origtinal pa citaj

Ili i toj lazhen e?
Prijatele imav 3 pati Corona i ne sum Vakciniran i ne ni mislam nekogash da se vakciniram! prviot pat 2 dena podkashluvav i glavobolka, vtoriot pat nemashe ni da znam da ne morashe za na rabota da se testiram, tretiot pat 2 saat glavobolka i zaradi toa shto me podestuvashe vo simptomite napraviv test i toa beshe se.
Shto mislish koj napravil popametno ti ili jas?
Abe Igorce, mislev deka si poseriozen.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.594
Поени од реакции
22.323
Eve ti go dogovorot vo origtinal pa citaj

Ili i toj lazhen e?
Prijatele imav 3 pati Corona i ne sum Vakciniran i ne ni mislam nekogash da se vakciniram!
Shto mislish koj napravil popametno ti ili jas?
Abe Igorce, mislev deka si poseriozen.
Ете сум бустиран жив и здрав. Очигледно и ти и ја со одлуката бевме прави. Тоа не значи дека може паушал да се кажа. Си има сериозни студии околу ефикасноста на вакцините и смешно е да се негира. А тоа депопулација мислам денес да го тврдиш е смешно кога видовме дека и вакцинирани сеуште може да имаат деца. Оти да не?

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.472
Поени од реакции
8.202
Ете сум бустиран жив и здрав. Очигледно и ти и ја со одлуката бевме прави. Тоа не значи дека може паушал да се кажа. Си има сериозни студии околу ефикасноста на вакцините и смешно е да се негира. А тоа депопулација мислам денес да го тврдиш е смешно кога видовме дека и вакцинирани сеуште може да имаат деца. Оти да не?
Jas nishto ne tvrdam!
Samo staviv dva linkovi od nekoi ludje shto si zele vreme da gi napishat i istrazhuvaat.
A ti po moe sekako ne si vo pravo zatoa shto prirodno si e prirodno i ne stavam bukvalno nishto vo sebe dodeka ne e provereno salam (5.10 godini studii)

Istoto beshe i so prvite vakcini za papiloma virusot , pa vidi ti kolku deca umrea!

Kajgana Shop

На врв Bottom