Klinton
wanna BOMB?
- Член од
- 11 април 2010
- Мислења
- 2.882
- Поени од реакции
- 4.587
Интересно уз муабет со еден поранешен припадник на нашите безбедносни служби што служеше рамо до рамо со амите во Афганистан и Ирак па поради тоа бескрајната љубов кон семпр фи. И од таа љубов, бела мачка во црна темница не гледа. Слични муабети за Русија веак, Нато стронк беше муабетот.
Вика во рок од една недела до Москва ќе се стигне, секако доколку се исклучи употребата на оружјето за масивно уништување.
Ми звучеше многу познато на еден член тука.
Тоа е фактичката ситуација.
Автоматски споено мислење:
Тоа се тие клапа безрбетници што ја изгубија сопствената држава, робуват и плаќат данок на непријатлот што им ја одзеде државата, чистеа вциња и лупеа компир и кромид во Авганистан, ама никако да пораснат муда и да тргнат накај Москва покрај цела таа сила и моќ оставаат еден путко да ги дупи.
Автоматски споено мислење:
️Spain has sharply increased its imports of Russian gas.
Reuters reports this.
In July 2023, Spain received 65% more gas from Russia than in the same period last year, although the country’s total imports of “blue fuel” fell by 14%.
After July, the share of Russian gas in Spanish imports increased to 28%, compared to 14.5% a year earlier.
Russia has become Spain's second largest supplier after Algeria, which supplies gas to Spain via a pipeline across the Mediterranean Sea. Imports from major exporting countries such as Nigeria, Norway, Qatar and the United States fell in July.
In the first seven months of the year, imports of Russian gas increased by 70% and amounted to 21% of total imports.
Харам![]()
Многу ми е ќеиф да ве читам и да дознавам нови работи за мене особено што многу добро ме познавате.Таквите се од другата школа на квислинзи, после холанѓанската каде што политичко и велепредавничко образование имаат стекнато овие сегашните ѓубриња од луѓе наречени политичари.
Имав прилика да запознаам таков безкичмењак пред одржувањето на претседателските и парламентарните избори во 2014 година, велеше дека моли Бога да му одобрат нов ангажман во Авганистан пред да се одржат изборите бидејќи иако е сигурен дека ќе победат пвеводбениците, сепак не сака да ризикува и затоа се надева дека пред одржувањето на изборите ќе му го одобрат новиот ангажман.
Убаво си поминувал таму, далеку од бојното поле, претежно се шлаел низ базата, а на крајот од месецот го плаќаат буквално за ништо, клати врата-земај плата, само во странство и во воена униформа, поубаво - здравје.
И да, славеше пред одржувањето на изборите кога му го одобрија новиот ангажман во Авганистан и од тогаш па наваму не го имам видено.
Токму таквите се повеќе од доволни за одржување на нови државни удари и одржување на власт на секакви домашни кодоши и велепредавници, а ако хипотетички некогаш стигнат до Москва, ќе испразнат и црева и бешика во гаќи веднаш откако ќе ја погледнат, а не па да дочекаат да влезат во неа.
Топ сте, кис4е, позз