Факти за компјутерските делови и мали совети за шопинг

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.692
Поени од реакции
37.677
...си купив вертикален глушец (маус), што седи исправено и има копчиња и тркалце за ротирање за 90 степени, иако не функционира поинаку од стандардниот компјутерски глушец, тој значително го подобрува начинот долги периоди на скролање.

IMG_20230629_175830.jpg IMG_20230629_180659.jpg

... вертикалниот глушец дозволува рака да лежи на него во положба со палецот нагоре што е поефикасна и побезбедна, лево и десно имаат копчиња за лизгање за движење нагоре и надолу на страниците.

... од лично искуство, при целодневна употреба на традиционалниот глушец кој ми предизвикува болка во раката, зглобот, рамото, а понекогаш и вратот сето тоа се изгуби не лекартва или фииотерапија, туку со примена на вертикален маус, ова вака кратко од медицинска гледна точка.

ice_screenshot_20230629-180945.jpeg

...инаку според ефикасноста во работата на компјутер, вертикалниот глушец дава побрзо скролање поради помалку движење на зглобот и раката отколку кај традиционалното рамно глувче, дури некои вертикални глувци го намалуваат бројот на кликови потребни за едноставни дејства, како на пример користење на еден клик наместо двоен клик за отворање датотеки.

IMG_20230629_175931.jpg

...па моја препорака, без разлика дали сте на калсичен ПЦ со таста или лаптоп со пад, набавите си вертикален маус, падот воопшто не го применувам на лаптопот, вертикалниот маус е мануелен прилагоден со непроценлив бенефит на раката!

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373
IMG_3651.jpeg Никаде неможам да најдам ваков полнач за лаптоп, помош?

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.423
Поени од реакции
8.136

McLovin

Politically Incorrect/Comedian/Mastrubator
Член од
11 август 2016
Мислења
3.721
Поени од реакции
14.615
Сакам да земам втори монитор, претежно за работа. Би го користел за гејминг од PS4 и филмови. Изборот ми спадна на овие два:
Acer Vero V227QBbiv - 60€
Acer Nitro VG220Qhbmiix - 100€

Гуглнете ги за да видите спецификации.
Значи нема голема разлика меѓу двата монитори освен refresh rate (75/100) и (4ms/1ms).

Пресудна за сега ми е цената, првиот го најдов на намаление и не знам колку се исплаќа да додавам +40€.

Ф

Флеш

Гостин
Сакам да земам втори монитор, претежно за работа. Би го користел за гејминг од PS4 и филмови. Изборот ми спадна на овие два:
Acer Vero V227QBbiv - 60€
Acer Nitro VG220Qhbmiix - 100€

Гуглнете ги за да видите спецификации.
Значи нема голема разлика меѓу двата монитори освен refresh rate (75/100) и (4ms/1ms).

Пресудна за сега ми е цената, првиот го најдов на намаление и не знам колку се исплаќа да додавам +40€.
Жалење ....

Член од
14 август 2018
Мислења
4.981
Поени од реакции
11.313
Дајте луѓе препорачајте некое micro-ATX куќиште кое ќе биде пристојно за на биро, ќе има добра вентилација, и нема да кошта колку еден бубрег?

Член од
4 ноември 2011
Мислења
59
Поени од реакции
14
Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.423
Поени од реакции
8.136
Друже, кога реков микро-АТХ мислев на micro па дури и ITX…
Не на волкава канта…
Screenshot_2023-09-06-20-33-07-241_com.opera.browser-edit.jpg

Momentano najdobroto vo Deutschland za mali pari.Cel PC so soludni performansi.
Ti go kupuva nekoj od Amazon i ti go prajca pi Avtobus.

Член од
14 август 2018
Мислења
4.981
Поени од реакции
11.313
Прегледај го приврзокот 389904

Momentano najdobroto vo Deutschland za mali pari.Cel PC so soludni performansi.
Ti go kupuva nekoj od Amazon i ti go prajca pi Avtobus.
Верувам дека за парите е топ…
Ама ми треба малку појак, поуниверзален компјутер, што освен работа ќе може и некоја игра да сврти (хинт Diablo IV :ROFLMAO: )
А да ми стои на бирото без проблем , и тоа understated, без светла од рингишпил…

Има Dell такви ствари, али за 50% од таа цена ја ќе направам 50% појак компјутер…

П.С. и нејќам олл н уан, ако е за така имам лаптоп…

Ф

Флеш

Гостин
Ама ми треба малку појак, поуниверзален компјутер, што освен работа ќе може и некоја игра да сврти (хинт:Diablo IV :ROFLMAO: )
Пребираш и ти сега . Собери асално пари и пушти нозе слободно . Земи асално ако земаш . Ќе ти фали после нешто и пак ќе се крпиш . Еднаш плати скапо и не се замарај. Имаш конфигурација половни од 15-20к асални.

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.423
Поени од реакции
8.136
Ама ми треба малку појак, поуниверзален компјутер, што освен работа ќе може и некоја игра да сврти (хинт Diablo IV :ROFLMAO: )
А да ми стои на бирото без проблем , и тоа understated, без светла од рингишпил…

Има Dell такви ствари, али за 50% од таа цена ја ќе направам 50% појак компјутер…

Togash edno od ovie odberi.
30€ , malo, ima se shto ti treba i ednostaven ama prakticen Design i pred se stabilno

Ф

Флеш

Гостин

Low budget Gaming PC: H81, Core i7 4790, 16GB DDR3-1866, GTX 1060 6GB, 240GB SSD + 500GB HDD - 18.500 ден.

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.423
Поени од реакции
8.136
Пребираш и ти сега . Собери асално пари и пушти нозе слободно . Земи асално ако земаш . Ќе ти фали после нешто и пак ќе се крпиш . Еднаш плати скапо и не се замарај. Имаш конфигурација половни од 15-20к асални.
Ostaj go coekot be!
Mu otidija parite vo Grcija i na Nova Klima

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom