Counter-Strike: Global Offensive

Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.895
Поени од реакции
23.501
Прво провери дали ти е наместено на 144hz, пошто по дифолт е на 60 иако е 144. Отвори Nvidia control panel и display > change resolution и ќе ти кажи refresh rate.

Подобро и побалансирано е faceit? Пошто ingame matchmaking-от е џубре, или 9-2 тепаш или 9-2 губиш.
Автоматски споено мислење:
Тоа ми е наместено на 144hz.

Faceit ако успееш да се кренеш над 2 лвл, ретко да има лош микс. Тимовите се секогаш избалансирани и помалку соло играчи а многу повеќе тимови од два-тројца. Нема можност за кик и френдли фајр е оф па и да има напнати копиљаци, пукаат у ѕид. Тоа во понизок лвл. Лвл3 и нагоре е топ игра. Па и лвл 2 не е лошо, може да се паднеш у комбинација со тим лвл3.
Мечмејкинг играв пред два дена, ептен лошо.

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.441
Поени од реакции
6.096
Оти не заклучувате фпс по херците на мониторот?
Дека има помал импут лаг кога не ти се заклучени на херците од мониторот.
Иначе баш ме интересира како ќе е фејсит кога ќе излезе официјално цс 2, поготово со серверите дали ќе се 128тик или ќе се тик-лес

Член од
28 октомври 2019
Мислења
1.825
Поени од реакции
4.406
Дека има помал импут лаг кога не ти се заклучени на херците од мониторот.
Иначе баш ме интересира како ќе е фејсит кога ќе излезе официјално цс 2, поготово со серверите дали ќе се 128тик или ќе се тик-лес
Мислам дека најавиа дека ќе бидат тик лес.

mr wednesday

We're soldiers. Soldiers don't go to hell.
Член од
24 јуни 2017
Мислења
1.649
Поени од реакции
7.997
Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.895
Поени од реакции
23.501
Kako e gejmplejot? nachin na pukanje i slichno ili se e isto samo vizuelno e smeneta ?
Па на работа сум втора смена овие два дена и изиграв едвај 4 мапи низ 2 дена. Освен Ancient, Mirage и Inferno другите не сум ги ѕирнал. Едвај чекам слободен ден да седнам асално. :D
Ми изгледа дека пукањето е со многу мали промени а движењето исто.
Визуелно е многу подобрена. Звучните ефекти се одлични, а мапите се посветли. Инферно има претрпено најмногу промени.
Competitive е сега 12 рунди полувреме.

Член од
29 јануари 2012
Мислења
2.172
Поени од реакции
3.719
CS2 тежок D O G S H I T of a game, знам дека уште е во бета верзија и не е ништо официјално ама неможе на инферно short boost да можеш да го правиш сам?? инферно е како да шеташ низ некоја тесна уличка во стар град пребрзо се стига и полесни се timings, звукот на играта е прелош.... се надевам дека ќе го поправат тоа overall ако треба да дадам оцена 6\10.

Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.895
Поени од реакции
23.501
CS2 тежок D O G S H I T of a game, знам дека уште е во бета верзија и не е ништо официјално ама неможе на инферно short boost да можеш да го правиш сам?? инферно е како да шеташ низ некоја тесна уличка во стар град пребрзо се стига и полесни се timings, звукот на играта е прелош.... се надевам дека ќе го поправат тоа overall ако треба да дадам оцена 6\10.
Е ама graveyard па сега нема криење како претходно, така да ете ти некаков баланс за тоа што можеш селф буст на шорт.

Член од
9 февруари 2016
Мислења
1.468
Поени од реакции
3.607
Inferno и така е тапа мапа, читери со снајпер колку сакаш.

McLovin

Politically Incorrect/Comedian/Mastrubator
Член од
11 август 2016
Мислења
3.533
Поени од реакции
13.867
Дајте да се организираме да играме 1.6 или CSGO? Носталгија ме фати коа ве читам сеа

Kanye.brt

Пропо
Член од
29 ноември 2019
Мислења
768
Поени од реакции
1.039
144hz е мониторот.
Не сум премногу озбилен со гејмање. Скоро купив компјутер и Фејсит стигнав до лвл4, имав и 1170 ело сега сум 1130 (330 мапи одиграни). Горе доле тука сум последниве 2-3 месеци измеѓу лвл 3-4. За мене лично невидено подобрување па ако сакало тоа било и 100 фпс. :)
Местев на почетокот едни конфигурации од Јутуб и се навикнав.
Дај линк ако имаш некој апла корисен туторијал за фпс.
druze igraj na default 300 fps ne cepkaj

Член од
29 јануари 2012
Мислења
2.172
Поени од реакции
3.719
Е ама graveyard па сега нема криење како претходно, така да ете ти некаков баланс за тоа што можеш селф буст на шорт.
graveyard никогаш не е ни била некоја јака позиција искрено ама whatever... стоам позади тоа дека играта е dogshit mr-12 имаше и у 1.6 и на почетокот на source ама после саака подолги мечови да направат, пуштаат mr-12 економијата не е средена саме булшит е ама ај ќе им дадеме шанса да видиме што ќе направат.

C

confusion

Гостин
Пукањето е многу подобро, tappping и burst се моментално ласери, многу глатко оди додека рафалот е малце чуден, не знам дали е до самиот recoil или анимацијата ама неможам да поврзам spray transfer пример, додека на CSGO си го правам без проблем. Општо кога ќе се распукам рафал некако многу побрзо излегува од контрола спрема CSGO.
Движењето не правам многу разлика, ми делува дека е подобро и smooth ама мислам дека е ради серверите пошто генерално играта е многу подобро анимирана и се делува мазно, како бебешки газ со добро наместени сетинзи.
Графиката е предобра, јас претходно имав проблем со „сивилото“ што беше ради самиот енџин на играта ама сеа е неспоредливо подобро, се е јасно, агентите лесно се распознаваат и издвојуваат во мапите, нешто што ми беше огромен проблем посебно на Ancient.
Моментално едини замерки ми се звукот, ми делува како потап, не знам како да објаснам ама има моменти во кои неможам со сигурност да проценам од кај ми доаѓаат или што се случува, треба уште многу да се работи зошто е многу деликатна ствар ама со оглед на масивноста на луѓе што вклучија во бета сега, верувам дека за брзо ќе се среди.
Истата замерка имам и за худот и за конфиг што неможе да си конфигурираш ама реално и рано е, сеуште е бета и сите опции не се достапни, верувам дека ова ќе се среди со време без проблем.
Генерално, одлична надградба, ми се свиѓа.

Во поглед на ММ и Фејсит, искрено сите имаат различни искуства, јас повеќе преферирам ММ отколку Фејсит од проста причина што има многу помалце смурфови и групи, игрите ми се многу поизбалансирани отколку на фејсит, ова зборувам за ЛЕМ, Суприм и Глобал ело пошто таму орбитирам. Фејсит порано имаше огромна култура на играње, 2016-2017 скоро сите игравме фејсит стриктно и констатно се играаше во 5ки и сите качивме јаки ранкови/левели. Јас бев левел 9, не играв 2 години, после кога се вратив 2020 или така нешто, почнав да играм сам и од левел 9 паднав до левел 4 и престанав да играм пошто како соло играч, секоја игра имаше стакови, смурфови, буквално не се играше сам, за да одржиш ранк или да качиш имав впечаток дека мора да играш во група.
После тоа паднав уште два левели пошто се тилтнав максимално и од тогаш немам чепнато, сега не знам како е, може да пробам чисто да видам. ММ барем за CSGO ми е неспоредливо подобро искуство за соло играч.
Во двојката се надевам дека фејсит ќе се искорени и нема да се користи, сите ќе преминат на Премиер ранкот зошто сметам дека има многу потенцијал и интересна замисла, секако серверите ќе бидат исти така да единствената предност што ја имаше фејсит пред ММ а тоа се сервери, веќе нема да ја има така да не знам зошто некој би играл фејсит.

Член од
9 февруари 2016
Мислења
1.468
Поени од реакции
3.607
Јас ја пробав двојката вчера, искрено многу ми беше срање, многу ми се чудни движењето и пукањето. Куршумите надоле одат некако. И брат ми денес играл и него исто тапа му била. Очекував многу подобра да биде.

C

confusion

Гостин
Бета е, не знам што сте очекувале.
Тие работи ќе се средат, за мене е најбитно да има solo queue vs. squad queue зошто 99% играм сам и преку кур ми е да играм против стакови. Ако не стават така, не ни планирам многу да се замарам и да играм, фејсит не доаѓа во предвид никако.

Член од
15 март 2010
Мислења
5.869
Поени од реакции
6.383
27 гб апдејт нешто ми дава на стим :) ... ќе игра ножот вечерва .... сука бљаат

Kajgana Shop

На врв Bottom