Premier League - 2023/2024

• Креатор на темата Креатор на темата Rollo Tomassi
  • Време на започнување Време на започнување

Шампион за 23/24 ќе биде?

• Вкупно гласачи
    232
18-годишниот Фергусон со хет-трик го уништи Њукасл.
Која партија ја одигра детето, секоја чест.
Here we go!!!! Ferguson to Chelsea for 100.000.000$

Слободно нека ме цитира Романо наредно лето, евентуално зима.

Here we go!!!! Ferguson to Chelsea for 100.000.000$

Слободно нека ме цитира Романо наредно лето, евентуално зима.
На Црнци се палат поќе овие и то оние ќумбиња.

Клучот шо мене кај еден менаџер е да направи кохезија меѓу играчите и него ако успее ќе има успех. Глеам дискусија Клоп/Гвардиола што е смешна Гвардиола во секој поглед е пред Клоп кој не е ни близу до некоја ГОАТ па ја ако се прашам ни елита иако јас ќелавиов го неќам сепак тој и Фергусон пред се се покажаа како менаџери коишто имаат континуитет и знаат екипата да ја одржуваат на високо ниво константно,одлично надополнување и надградување константно без огромни падови. Клоп ни со Борусија ни со Ливерпул ќе успее да се дигне на нивото што бил он начека реално слаб тим на Ливерпул ги погоди трансферите создаде тим достоен за освојување ПЛ освои и после тоа е се народе,еве неуспева да Ливерпул го надгради или пак одржува на тоа ниво кое што го достигна. Сепак сериозен импакт имаше неговото доаѓање во ПЛ плус играше атрактивен фудбал,Мурињо имаше истомтаков импакт кога дојде ама ако споредам еден Чоло Симеоне гледано е
на Клоп рамниште ако се земат титулите ликот освои две со Атлетико Мадрид и тоа една во ера на Меси и Кристијано Прајм што е фасцинантно.Гвардиола од оној Аке направи да изгледа ко Џон Тери,вистина е и дека готови производи земат ама некој идиоти ги напрај да изгледаат ко 100мил играчи. За пари сега сите ги имаат особено премиерлигашите,ама не сите знаат да воспостават баланс Јунајтед после Ферги се туга,Челзи блесок па тресок,Арсенал со Артета почнаа некоја своја филозофија да ја враќаат како ера на Венгер кој ја имаше таа несреќа да почнат градат нов стадион во периодот кога фудбалот парите станаа главен приоритет за играчите,Тотенхем стандард од кога знам за нив.

Одсекогаш мислев дека нема да се појави менаџер на нивото на Фергусон, но Пеп ме демантира. Пеп е многу поголем фудбал фрик, лудак во буквална смисла на зборот. Иако некој ќе рече начека супер тим но, да бидеме искрени начека тим кој едвај припари топ 4 во 2015, начека една Барселона во распад.Единствено што доби готов тим беше Баерн. Пеп просечно во сезона има над 85 поени, Ферги освојуваше титули и со 80-тина.Од 13 сезони има освоено 11 домашни натпреварувања и е менаџер со најмногу полуфиналиња во ЛШ. Импресивна статистика. Клоп е дефинитивно еден од најдобрите менаџери што закорачил во ПЛ и доколку не беше горенаведеното копиле ќе доминираше и ќе освоеше многу,многу повеќе. Клоп игра прекрасен фудбал, недостаток му се титулите кој се и клучно мерило за успешноста на еден менаџер но, ако гледаме според начинот и против кого ги освоја тие титули тежината е многу , многу поголема.Чоло иако со лимитиран буџет направи резултати, но е далеку од елитен менаџер пред се ради начинот на игра (многу дефанзивен, недопадлив фудбал, без некоја доминација) што ми се чини дури и да е во најдобар тим , ќе биде ист концептот. Затоа е пак еден од најдобрите менаџери за мид тајбл тим. Зидан нема да го ставам нити во подобрите бидејќи апла начека супер воигран тим.Мурињо беше неверојатен до 2011 и имаше огромен потенцијал да биде број еден. Не знам што му се случи и што загуби во Реал, но неговиот Интер и Челзи беа едни од најдобрите тимови евер.

Одсекогаш мислев дека нема да се појави менаџер на нивото на Фергусон, но Пеп ме демантира. Пеп е многу поголем фудбал фрик, лудак во буквална смисла на зборот. Иако некој ќе рече начека супер тим но, да бидеме искрени начека тим кој едвај припари топ 4 во 2015, начека една Барселона во распад.Единствено што доби готов тим беше Баерн. Пеп просечно во сезона има над 85 поени, Ферги освојуваше титули и со 80-тина.Од 13 сезони има освоено 11 домашни натпреварувања и е менаџер со најмногу полуфиналиња во ЛШ. Импресивна статистика. Клоп е дефинитивно еден од најдобрите менаџери што закорачил во ПЛ и доколку не беше горенаведеното копиле ќе доминираше и ќе освоеше многу,многу повеќе. Клоп игра прекрасен фудбал, недостаток му се титулите кој се и клучно мерило за успешноста на еден менаџер но, ако гледаме според начинот и против кого ги освоја тие титули тежината е многу , многу поголема.Чоло иако со лимитиран буџет направи резултати, но е далеку од елитен менаџер пред се ради начинот на игра (многу дефанзивен, недопадлив фудбал, без некоја доминација) што ми се чини дури и да е во најдобар тим , ќе биде ист концептот. Затоа е пак еден од најдобрите менаџери за мид тајбл тим. Зидан нема да го ставам нити во подобрите бидејќи апла начека супер воигран тим.Мурињо беше неверојатен до 2011 и имаше огромен потенцијал да биде број еден. Не знам што му се случи и што загуби во Реал, но неговиот Интер и Челзи беа едни од најдобрите тимови евер.
Барса тогаш имаше и повреди и некој глупости на релација Ето-Роналдињо ама врелиот костен таму го извади Рајкард кој успеа да ја дигне Барса која беше дебакл. Колку се сеќавам реално 20 години поминаа па може и грешам и Меси и Иниеста ги фрли во оган Рајкард за Чави мислам дека и пред него имаше минутажа е сеа дојде Пеп после тие проблеми и почна околу овие да ја гради цела концепција и стил на игра успеа да доминират и да создајт можеби еден од најсилните тимови во историјата на фудбалот. Во Баерн имаше тотално за мене фијаско зашто тој Баерн на Хенкес беше ебана машинерија тој проба пак да наметне свој концепт таму не му опали за Бундес реално ши освојуваше и вез него ќе освоа. Ферги за мене е Богот иако уште еден кој не сум го сакал ни него ни Јунајтед сепак ниту финансии имаше како Гвардиола ниту подршка и константно мораше со играчи од академија да брусит во еден клуб остана и го задржа на највисоко ниво дури беше присутен. Клоп пак ќе речам тоа што игра атрактивен фудбал не го прави гоат или елита едноставно според мене ги погоди трансферите во Ливерпул и создаде енергија меѓу играчите па успеа да земе едвај една титула ама после тоа Ливерпул е во пад не го гледам како некој кој е способен на долги стази да го одржува еден тим во борба за титули ќе видиме сезонава тоа Гвардиола и Фергусон само според мене беа способни да го прават овие двајца од некој незнајковци пак ќе речам успеваа да на прават да изгледаат во светска класа мислам дека Мегвајер да појт во Сити ќе искинит ќе изглеат ко да е Бекенбауер.

Многу ви се лоши споредбите на Пеп со Ферги, ко да читам кој е подобар Леброн или Џордан. Ферги беше најдобар во неговата ера а Пеп е во оваа. Стилот на менаџирање на играчи на Ферги со фрлање на копачки во соблекувална и општо неговиот авторитет тешко дека би можел да има со денешните нежни ѕвезди. Самата организација на екипата, капитени му беа играчи ко Кантона, Кин и на крајот и Видиќ, сега треба со Бруно да воспостави авторитет? Секој втор ден агенти ќе му пуштат инсајдерско инфо низ медиумите дека се незадоволни играчите.

Од рубриката на драгонски, лани Нотингем имаа само една гостинска победа и тоа против Сотон кој испадна. Дали традицијата ќе продoлжи? :cool:
Имено дресовите на Арсенал се црвени кога се формирал тимот неколку играчи од Нотингам Форест се приклучиле и со нив донеле црвени дресови !?

Партизан ли е Јунајтед ли е. Со кој памет ги одобриле овие бои, никаква поврзаност со Јунајтед.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom