Фан Клуб: Арсенал

Член од
27 септември 2010
Мислења
5.076
Поени од реакции
7.163
Габриел наводно не се прилагодил на новиот систем и затоа седел на клупа.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Парти игра десен бек пошто кога напаѓате он влага у средина до Рајс а Одегард и Хаверц бегаат понапред у 3-2-4-1 формација. Барем јас ова го приметив у прво коло а така и Гвардиола праеше лани со Стоунс.

Член од
27 септември 2010
Мислења
5.076
Поени од реакции
7.163
А кој уствари е прилагоден на новиот систем, каша - попара е цел тим!!!
Брат, трпение. Очобол бевме во 2020 и 2021, па лани игравме вистински фудбал. Не се роботи играчите, секоја промена им треба време за адаптација.

Моментално се прилагодуваме без Џака и новитетот Рајс што не ја игра улогата на Парти од лани. Нов систем е, се гледа.

Исто така, тоа што беше Зиченко, сега е Парти како што пишаа погоре.

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.234
Поени од реакции
14.576
Парти игра десен бек пошто кога напаѓате он влага у средина до Рајс а Одегард и Хаверц бегаат понапред у 3-2-4-1 формација. Барем јас ова го приметив у прво коло а така и Гвардиола праеше лани со Стоунс.
Знаеме ние што игра, само што со ова промена се гуши цела десна страна, а и средината, нема никаква флуидност, десен бек немаме за оверлап, а тоа му треба на Сака. Вака цело време Сака е удвоен, без да има некој да повлече еден од играчите.

Исто така, тоа што беше Зиченко, сега е Парти како што пишаа погоре.
Нека се врати побрзо Зинченко, пошто ништо не праиме со Парти инвертед што и да е.
Ако со Јунајтед пак играме некоја глупа тактика, не го добиваме натпреварот. Кратери има позади за контри.

Член од
21 октомври 2014
Мислења
4.072
Поени од реакции
6.730
Топ група, директен лет Скопје - Ајндховен. :love:

Член од
8 јануари 2013
Мислења
5.182
Поени од реакции
13.460
Отиде Холдинг во Палас за 4 милки. 7 години поминати во клубот, мислам дека беше играч со најголем стаж (во А тимот) од моменталните, он и Тирни ми беа последните хардкор “старомодни“ дефанзивци во тимот, од двајцата се решивме во еден трансфер рок (Тирни до душа на позајмица). Одбраната премногу ме плаши сезонава, повеќе од било што друго.

Член од
3 декември 2014
Мислења
411
Поени од реакции
319
Трансфер периодов би го отценил на скала од 1-10 со солидна 5.Тимов за нианса ни е подобар од минатата година ама сеуште недоволно Рајс добар трансфер исто и Тимбер штета што се повреди на подолг рок Хаверц мислам никогаш нема да го изигра она што го очекува Артета од него наместо него требаше за тие пати да се донеси некој курпулентен напаѓач пр Влахович кој би дал сосема др димензија во нападот кога не иде по земја пр натпреваров со Фулам . Излезниве трансфери и тие не ги направија како што треба Тирни го дадоа во Сосиедад логика никаква Тирни е бек од старата школа еднодимезионален не е некој кој можи да го игра шпанскиот фудбал башка што и да се покажи шанса нема да платат 20+м далеку подобро ако веќе се позејмуваше да се дадеше на некој ПЛ клуб и да се покажеше овие имаат барем пари да платат колку што вреди.

Член од
27 декември 2020
Мислења
577
Поени од реакции
1.025
Имам точно нула очекувања за сезонава. Мислам дека и ЛШ групата ќе ја покакаат и ќе се вратат во ЛЕ. Требаше да се шири клупата, на крај излезе дури и пократка од лани, плус некој нов систем што не одговара на составот кој е на располагање.
Очекувам дебакл со јунајтед, освен ако не падне ран гол несакајќи, па после да се чува резултат цела утакмица. Не ми делуваат како да веруваат во оваа игра на Артета ниту играчите.

Kajgana Shop

На врв Bottom