Serie A 2023/24

• Креатор на темата Креатор на темата SK-92
  • Време на започнување Време на започнување

И Скудетото оди кај...

• Вкупно гласачи
    133
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Многу јак плот твист има видеово, еден од подобрите што некогаш се појавил на интернетот, прво глеаш гол газ и очекуваш да видиш исрано гомно или нешо да му се деси на тој и одеднаш влегува разулавен инвалид кој не покажува одма среден прст него нервозно влага навивајќи го средниот прст и откако ќе го навие брзински го покажува насекаде, се курчи накај трибината на Интер и закажува ферки. Многу лудо видео.
Ја си ги заебав доживљајот, драмата и плот твистот со тоа што се спојлнав сабајле на инстаграм на трол фудбал страниците. Башка таму гзот го нема што значи дека целсниот ужитак е тука. Златно видео.

Рома има најентузијастични навивачи во Италија. Како го пречекаа Дибала, сега и Лукаку.

Но, не сум сигурен дека како клуб имаат најдобар начин на работа и сега ми се испод Милан и Јувентус (Интер и Наполи се главни фаворити за титула). Излегува дека фрлаат неколку години во вода (две веќе отидоа), демек одат на сигурен успех, лани срамежливо и титула се спомнуваше, а тој успех изостанува. Можеби ќе беше попаметно да градеа нешто постепено.

Во секој случај, не може да не предизвика интерес, клуб кој ги има Мурињо, Дибала и Лукаку. Лани најголем проблем им беше реализација, а не создавање шанси ики примање голови, па само уште повеќе е интересен овој трансфер. Би сакал уште во петок да заигра, што не би било чудно за Мурињо. Ќе има за што да се пишува, без разлика што ќе биде на теренот.

Напето вчера на Сардинија
Ова е тоа, ова го нема на друго место од големите лиги, ова е таа емоција, таа страст по која е посебен италијанскиот фудбал. Гатузо менталитет, барем на трибините.

Рома има најентузијастични навивачи во Италија. Како го пречекаа Дибала, сега и Лукаку.

Но, не сум сигурен дека како клуб имаат најдобар начин на работа и сега ми се испод Милан и Јувентус (Интер и Наполи се главни фаворити за титула). Излегува дека фрлаат неколку години во вода (две веќе отидоа), демек одат на сигурен успех, лани срамежливо и титула се спомнуваше, а тој успех изостанува. Можеби ќе беше попаметно да градеа нешто постепено.

Во секој случај, не може да не предизвика интерес, клуб кој ги има Мурињо, Дибала и Лукаку. Лани најголем проблем им беше реализација, а не создавање шанси ики примање голови, па само уште повеќе е интересен овој трансфер. Би сакал уште во петок да заигра, што не би било чудно за Мурињо. Ќе има за што да се пишува, без разлика што ќе биде на теренот.
Малку не преценуваш…
У клубов до вчера не знаеја кој останува, кој си оди! Кој јаде, а кој пие..
Без среден ред до задњи момент бевме! Еве те и Мурџо ако знаел за Паредес и Ренато…
Лукаку ни е бомба! Буквално од ведро небо!
А со оглед на тоа дека јас го фалев како добар свап у Јувентус… и останувам на тоа дека ќумбево има фудбал у него!
Сега не е тачен у главата… ама за беспари тоа е!

А такви срамежливи муабети за титула, јас до сега не сум чул..?!
На хартија барем сега океј сме. На Мурџо останува да ги уигра, а богами и да почне да мисли со тоа тиквата, оти пречесто го читаат како селски буквар…

Скудето не иде ни теоретски, ама 4то место… сега или никогаш!
И онака тимов е склопен на ура, и ако потфрлиме, како кула од карти се ќе се сруши…

Малку не преценуваш…

Со што? Со проценка дека и покрај Лукаку, има други четири клуба што мислам дека ќе завршат пред Рома?

Лани, после доаѓањето на Дибала, се спомнуваше како можност борба за титула. Тоа беше само во прилог на муабетот за ентузијазмот.

Нема ни ништо лошо во тоа. Играчите на Милан, најмногу Леао, цело време повторуваат дека целта е скудето, и ми се допаѓа тоа, иако според мене има два клуба (мислев три до пред некое време) што се поголеми фаворити.

А во однос на четврто место и дали е сега или никогаш, како што пишуваш, мислам дека Рома лани имаше поголеми шанси. Сега би требало да е посилна, но исто е и со конкуренцијата. Не очекувам дека Интер, Милан, па и Јувентус ќе бидат лоши како лани.

Ќе видиме колку сум грешка во прогнозите, уште е старт на сезоната, многу малку знаеме, но затоа се интересни овие прогнози и да има Стефан на што да пишува, кога ќе се покажат погрешни.

Абе многу си ми смешен некогаш жими се, не е проблем да се даде и утне прогноза, впрочем кој не утиња ебате, ама интересно ми е како фраерски сакаш да избегнеш да го стаиш Милан у еден од фаворитите за Скудетото.

Абе многу си ми смешен некогаш жими се, не е проблем да се даде и утне прогноза, впрочем кој не утиња ебате, ама интересно ми е како фраерски сакаш да избегнеш да го стаиш Милан у еден од фаворитите за Скудетото.
Најинтересно е како Интер го става фиксно, кој смени доста првотимци и има 10 нови играчи, ама Милан е слаб :pos:

А зашто не би напишал доколку мислам дека Милан е поголем фаворит од Интер и Наполи? Ќе излезе поинаку и ќе добијам неколку "хехе"? Па тоа и сега не ми бега, значи не до тоа.

Едноставно уште не сум убеден дека Милан има поголеми шанси за титула од Интер и Наполи.

Ајде нападот и ОК, дури да не дојде Тареми и покрај тоа што немаме напаѓач што дава 20+ голови во сезона, таму сме добри. Во средината ми се допаѓаат неколку фудбалери, но не е комплетирана, не може да биде одлично кога го имаш Раде како првотимец, на една од клучните позиции, и треба да бркаш скудето и да играш ЛШ. Бенасер којзнае кога ќе се врати, на што ќе личи после повредата, а ќе го изгубиме еден месец и поради првенството во Африка.

И одбраната, воопшто немам доверба во тоа Милан како ќе делува дефанзивно, пред се, поради тоа што се случуваше лани.

Ако за месец дена видам нешто поинаку, тогаш ќе пишам зошто сум променил мислења и што се подобрило, што сменил Пиоли и слично.

Еве, ти што мислиш, дека Милан има поголеми шанси да го освои првенството, а не Интер и Наполи? Не сум најсигурен кој ми е најголем фаворит, дали Интер или Наполи, тука се двоумам и менувам мислење, но тие два клуба ми се многу поблиску еден до друг, отколку Милан до вториот од нив, кој и да е тој, кога се во прашање шансите за освојување на титула.

Да пишав дека Милан е фаворит, исто ќе имаше хехенца и муабети како Милан не можел гол да даде, неколку класи посилниот Интер и слично.
Автоматски споено мислење:

Најинтересно е како Интер го става фиксно, кој смени доста првотимци и има 10 нови играчи, ама Милан е слаб :pos:

Па вие не го сметате Интер за тим кој треба да освои титула?

Интерашиве се единствени фанови на форумот, кои се бунат кога ќе напишеш дека нивниот тим има поголеми шанси да освои титула од твојот.

Иако и тие самите го мислат истото. :icon_lol:

Па и лани исто идеше гзечки. :D

Па нели беше Интер класи изнад Милан, како може да бидат и двата клуба фаворити за титула?

Патем, што бидна лани? Демек Милан издоминира, одвај избори место во ЛШ, затоа што Јуве беше казнет, всушност завршија на пето место.

Па вие не го сметате Интер за тим кој треба да освои титула?

Интерашиве се единствени фанови на форумот, кои се бунат кога ќе напишеш дека нивниот тим има поголеми шанси да освои титула од твојот.

Иако и тие самите го мислат истото. :icon_lol:

Го сметаме, зашто да не. Навивачки е да веруваш, а верувам дека и Милан има капацитет за титула. Не е муабетот дали веруваме у Интер, туку зашто вие продавате лажна скромност тука сезони уназад. Реалноста е дека склопи Милан добар тим и може сезонава да гура далеку.

Го сметаме, зашто да не. Навивачки е да веруваш, а верувам дека и Милан има капацитет за титула. Не е муабетот дали веруваме у Интер, туку зашто вие продавате лажна скромност тука сезони уназад. Реалноста е дека склопи Милан добар тим и може сезонава да гура далеку.

Камо среќа Милан да изгледа добро сезонава, да е подобар од Интер и Наполи, ќе видиш што е лажна скромност.

Еве, пак ќе прашам, кој има поголеми шанси за титула? Дали Милан има поголеми од Интер и Наполи? Дали Милан има поквалитетен тим од Интер и Наполи?

Ако ви е главниот проблем, дали мислам дека Милан може до титула и дали се надевам на тоа. Тогаш да, но мислам дека другите имаат поголеми шанси да стигнат до таму.

Кај нас во фан клубот уште на почетокот на припремите, пишав дека Милан е некаде на 82 бода. Што значи дека ако не требаат премногу бодови како лани, тоа е на победа-две до титула, што би требало да значи и борба за прво место.

Уште сум на ова мислење...

Последно уредено:
^^
Ја не ви ја сфаќам кавгава…
Се буните дека противничкиот тим има добри шанси за скудето, а својот тим онака срамежливо си го оправдувате, ко демек “јака е конкуренцијата, ќе видиме..”
И @Hm_Hm го прави тоа, а богами и интерашите…

edit: дали тоа големиот Милан е исплашен од Лукаку..!
Ќе гледате во наредната епизода од Televisa Presenta :rolleyes:

Камо среќа Милан да изгледа добро сезонава, да е подобар од Интер и Наполи, ќе видиш што е лажна скромност.

Еве, пак ќе прашам, кој има поголеми шанси за титула? Дали Милан има поголеми од Интер и Наполи? Дали Милан има поквалитетен тим од Интер и Наполи?

Ако ви е главниот проблем, дали мислам дека Милан може до титула и дали се надевам на тоа. Тогаш да, но мислам дека другите имаат поголеми шанси да стигнат до таму.

Кај нас во фан клубот пишав уште на почетокот на припремите, дека Милан е некаде на 82 бода. Што значи дека ако не требаат премногу бодови како лани, тоа е на победа-две до титула, што би требало да значи и борба за прво место.

Уште сум на ова мислење...
Интер и Наполи имаат покомплетен состав али Милан ако избегне повреди у одбрана не е ништо полош.

Бар стартните 11 не се ништо полоши од Интер и Наполи.

Али првестнво секад се освојува ради клупа. Еве како пример у нашата сезона што земавме титула еден од Кеси, Бенасер и Тонали секад беше на клупа. Крунич исто, Ибра исто беше у ротација првата полусезона, Ребич исто беше солиден од клупа а во одбрана Ромањоли седеше на клупа.

Интер и Наполи имаат покомплетен состав али Милан ако избегне повреди у одбрана не е ништо полош.

Бар стартните 11 не се ништо полоши од Интер и Наполи.

Али првестнво секад се освојува ради клупа. Еве како пример у нашата сезона што земавме титула еден од Кеси, Бенасер и Тонали секад беше на клупа. Крунич исто, Ибра исто беше у ротација првата полусезона, Ребич исто беше солиден од клупа а во одбрана Ромањоли седеше на клупа.

Две години се расправа со мене дека Милан се распаѓа, нема ни ЛШ да избори, ќе се бори за 8 место, овие што го водат клубот ќе го уништат и сега кога виде што се расправам со овие од Интер, Милан веднаш има тим за титула. :icon_lol:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom