Coca Cola
Пашламарка
- Член од
- 4 јануари 2009
- Мислења
- 974
- Поени од реакции
- 1.601
Не е така безопасен и тој.Или Миноксидил како поевтина варијанта, ако ти се замара секој ден да го ставаш
Не е така безопасен и тој.Или Миноксидил како поевтина варијанта, ако ти се замара секој ден да го ставаш
па јас го користам година ипол и досега немам приметено контра ефекти...Не е така безопасен и тој.
Прво, ме интересира како се ефектите, дали ги доби посакуваните ефекти? Кој миноксидил го користиш и која јачина?па јас го користам година ипол и досега немам приметено контра ефекти...
Нема проблем, ќе ти одговорамПрво, ме интересира како се ефектите, дали ги доби посакуваните ефекти? Кој миноксидил го користиш и која јачина?
Дали го користиш низ цела глава или само на одредени места како залисци, фронтал, теме?
Дали имаш главоболки, срцебиење после него, прескоци да не осеќаш? Црвенило и темни подочњаци од него?
Извини ова беше ептен инспекторски ама ме интересира вистински
а кетоконазол (реконазол) шампон користиш ли? Или си користиш нормален комерцијален шампонНема проблем, ќе ти одговорам
Користам Пилфуд 5% (поголема јачина и не знам дали има кај нас?). Ставам само напред над челото, таму ми е проретчена косата.
Ефект видов дури после 8-миот месец секојдневно ставање. Во упатството вика 2 пати дневно да се става ама јас ставам само еднаш, ако се става 2 пати ваљда и побрзо ќе се примети ефект.
Немав главоболки ни срцебиење, ништо такво. Ни црвенило ни подочњаци.
Единствено нешто го згрешив е што не го земав со мене на едно подолго патување, и не ставав, па приметив дека одма почна да се губи ефектот, што значи дека треба секој ден да ставаш, па утредента да миеш коса, па пак да ставаш... и така до бескрај.
Обичен шампон користам. Сега скоро почнав да ставам и капки од рузмарин, демек добри биле во комбинација со миноксидил па ќе видиме.а кетоконазол (реконазол) шампон користиш ли? Или си користиш нормален комерцијален шампон
Супер. Земи си и реконазол и користи си, го чисти скалпот и придонесува во борбата против ќелавеење.Обичен шампон користам. Сега скоро почнав да ставам и капки од рузмарин, демек добри биле во комбинација со миноксидил па ќе видиме.
Сум слушнал за шампонов ама не знаев дека е и против ќелавеењеСупер. Земи си и реконазол и користи си, го чисти скалпот и придонесува во борбата против ќелавеење.
Еве и супер видео
odi na videoto na 1:33:10Сум слушнал за шампонов ама не знаев дека е и против ќелавеење
... шампонот содржи кетоконазол кој припаѓа на групата антимикотици (превенција и третман на инфекции предизвикани од Malassezia, како што се првут, себороичен дерматитис и тинеа).Сум слушнал за шампонов ама не знаев дека е и против ќелавеење
Намалува/чисти ДХТ од скалп, али ако ти викаш дека работи само кај габични инфекции - нека е така... шампонот содржи кетоконазол кој припаѓа на групата антимикотици (превенција и третман на инфекции предизвикани од Malassezia, како што се првут, себороичен дерматитис и тинеа).
...доколку постои габична инфекција на главата може да дојде до појава на seboreični dermatitis но и до alopecijа т.е опаѓање на косата во определен дел од главата и тогаш - Да! оправдана е примената на шампонот Rekonazol како антимикотичен лек со што се остранува габичната инфекција, а со тоа и пречката за раст на косата, но во други случаеви каде нема габична инфекција нема ефект во примена на раст на опаднатото влакно од косата.
тоа секако. ако ништо друго клонирање на корења можат да направат лабораториски.Јас одбивам да верувам дека немаат пронајдено лек/препарат кој го намалува или скроз искоренува ДХТ од скалпот без последици како финастеридот. Зборувам за лек кој ќе ја искорени ќелавоста.
Али преголема е индустријата и нормално нема да го понудат директно на пазарот, повеќе им се исплаќа да продаваат шампони и разни мижи митро козметики.
Трансплантација на коса? Како мислиш измислено а не е достапно, не го разбирам тој дел. Трансплантација на коса е достапна процедура, чини неколку илјлади евра и ја решава ќелавоста засекогаш. Се изведува еден ден а резултатите се достапни за 6 месеци.Јас одбивам да верувам дека немаат пронајдено лек/препарат кој го намалува или скроз искоренува ДХТ од скалпот без последици како финастеридот. Зборувам за лек кој ќе ја искорени ќелавоста.
Али преголема е индустријата и нормално нема да го понудат директно на пазарот, повеќе им се исплаќа да продаваат шампони и разни мижи митро козметики.