Premier League - 2023/2024

Шампион за 23/24 ќе биде?

• Вкупно гласачи
    232

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.705
Поени од реакции
11.523
Самото клипче ти кажува зошто нема и пак форсаш ама чим ти викаш така, имало пенал, сигурно.
Ќе апелираме до ФА да те стават во ВАР соба за следен меч.
Знам јас дека имат критериуми за тоа што е игра со рака бе торко, 1000 измишљотини само и само да не се досуди нешто, мене тоа ме нервира. Не го гледаш ти одбојкарскиот потег од Џексон? Ама не, измислиле они некои си правила, раката му била уз тело, ноктите му биле лакирани, немал намера да ја чепне, аголот бил таков, аголот бил онаков.. кур се тресе у ладна вода.
Енец си е енец, посебно таков каков на клипот погоре.
Автоматски споено мислење:

Баш ретко тупав лик.
Друг да кажеше ајде, ама ти? :pos:

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
Знам јас дека имат критериуми за тоа што е игра со рака бе торко, 1000 измишљотини само и само да не се досуди нешто, мене тоа ме нервира. Не го гледаш ти одбојкарскиот потег од Џексон? Ама не, измислиле они некои си правила, раката му била уз тело, ноктите му биле лакирани, немал намера да ја чепне, аголот бил таков, аголот бил онаков.. кур се тресе у ладна вода.
Енец си е енец, посебно таков каков на клипот погоре.
Автоматски споено мислење:

Друг да кажеше ајде, ама ти? :pos:
Не, не, за Џексон мислев. Ти си супер.

Енец си е енец. Енец.

GavolRulz

Член од
23 март 2008
Мислења
12.705
Поени од реакции
11.523
Не, не, за Џексон мислев. Ти си супер.

Енец си е енец. Енец.
Енец, да, енец.
Ќе си знаел да не те пуштале по бурек школските “другари” додека они играле фудбал.

Член од
26 јануари 2020
Мислења
874
Поени од реакции
1.151
Ееееј овој оток да ти отечи врвците од мудрување. -_- Едно асолно немам прочитано од него на темава, трујач!

GavolRulz

Член од
23 март 2008
Мислења
12.705
Поени од реакции
11.523
Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
Таа една буква менува се, ми го отвори видикот, баш сеа пак го гледам клипот и гледам дека уствари Џексон со нога играл, немало рака :pos:

Џексон игра со рака, ама ти си толку тупав лик, што и после три децении следење активно фудбал, не си научил дека секое играње со рака не е пенал. А можеш, со два кликови.

Енецу еден.

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.349
Поени од реакции
38.542
Енец, да, енец.
Ќе си знаел да не те пуштале по бурек школските “другари” додека они играле фудбал.
Па домаќинката за тоа служи, да зготви и донесе храна додека мажите играт/гледат фудбал. :icon_lol:

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
Пак успеа да се скара со некого.

Феномен.

Додека не почнам на 55 години да отворам двојни профили на Кајгана форум и да си пишувам од едниот на другиот пораки за поддршка, мислам дека сум добар. И додека мачката не ми биде најдобар пријател.

Да не влегувам подлабоко. Тоа е дури помалиот проблем.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.379
Поени од реакции
113.806
Диаз со глава, по прекинот на Собослаи. Не стоеше раката одвоена од телото по страна, односно не беше издолжено телото по неприроден пат. Затоа судија и не го свири тоа, освен ако нема тенденција.
Диаз не ја напуца топката него шутираше во гол. Раката ако добро ме држи видот е одвоена од телото и спречи удар во гол, е сеа тенденција, океееј, кој игра намерно со рака во сопствен 16ник? Да, Џексон не сакаше да игра со рака ама одигра со рака и спречи удар во гол, така да ова е пенал али ајде, ништо ново за ПЛ.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.548
Поени од реакции
66.143
Верувам дека единствено нешто што го спаси од пенал е тоа што имаше намера да ја спои раката со телото, и раката не му беше премногу одлепена од телото i.e не се намерно прави поголем за да спречи удар кон гол. Ова ми делува како оние стартови што се меѓу жолт и црвен.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Диаз не ја напуца топката него шутираше во гол. Раката ако добро ме држи видот е одвоена од телото и спречи удар во гол, е сеа тенденција, океееј, кој игра намерно со рака во сопствен 16ник? Да, Џексон не сакаше да игра со рака ама одигра со рака и спречи удар во гол, така да ова е пенал али ајде, ништо ново за ПЛ.
Не спречи, у него идеше топката. Раката му е одвоена од телото ама напред, не на страна. :D

Според мене правилна одлука на судиите, истото важи и за стартот на Чуквуминву против Конате. Точно, имаше нога у груди ама се виде дека ја повлекува и немаше апсолутно никаква намера да стартува така.

Член од
4 август 2023
Мислења
373
Поени од реакции
940
Колку и да е Челзи гаден клуб, и колку и да е @RATM морон, прелесен пенал ќе беше да го судеше. Јас генерално сум против судење глупи и лесни пенали. Раката му беше пред него, беше нашутиран од близина, и немаше апсолутно никаква намера, иако знам дека ова со намерата повеќе не е никаков аргумент.

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
Раката е одвоена од телото, централно. Џексон е нема тенденција да игра со рака, да спречи, не ја движи неприродно. Во скок, нема многу други начини да ја чуваш.

20230814_181110.jpg

Играш фудбал и самиот, што можеш во овој случај? Каде би ја ставил Џексон раката? Позади грб, да, ако брани еден на еден, или слично. Во скок, каде?

The rules state that when an arm is extended laterally or vertically, it makes the body unnaturally bigger, covering more space than necessary.

На страна, не е. Вертикално над глава, исто.

Види, еден Клоп кој секогаш има што да каже на таа тема, без разлика, ништо не искоментира за ситуацијата. Играчите на Ливерпул скоро и да не се побунија, а Тејлор не ни отиде да погледне бидејќи одлуката од ВАР-собата беше едногласна.

Ама, во ред. Ете ќе воскресне некој ГаволРулз со боцките шатирани на глава, заглавен и во просторот и во времето, физички и умствено и поради тоа што не го сака Челзи, мене, кого и да е и поради тоа што сака потајно, додуша сите тие потајно сакаат да се мали Ставрогиновци, па ќе доведува до прашање правила и ќе убедува луѓе дека било пенал затоа што Џексон играл со рака. Челзи е во прашање, чекај да иссерам нешто јако, не е на одмет.

Kajgana Shop

На врв Bottom