Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Премногу бла бла бла.
Премалце бум бум бум.

Обична драма за лик што ја креирал атомската бомба. Премногу е три саати да слушаш муабети за физика и ситни политички игри и интриги. Мислам, да не се праиме со сила дека премногу не интересира животот на извесен Роберт Опенхајмер што живеел и работел пред 80 години.

Искрено не сфаќам што е целта со целиот тој хајп да филмот мора да се гледа у кино. Точно една експлозија имаше, и таа беше глува и ништо спектакуларна. Не користел CGI, wow, шокантно достигнување за филм сниман у студио и у пустина.
Филм специјализиран за у кино, жимо стојче.
Филмов е измислен за дома, да можеш да го паузираш и да го гледаш на рати.
Филм за гледање еднаш у живот. Не верувам дека некој ќе го репризира ова.

Има прелазна оцена ради добрата глума на Килијан Марфи, голите цициња нa Флоренс Пју, звукот, текот на раскажување на приказната и поради тоа што е вистинска приказна. А и Ајнтшајн беше симпатичен.
Малце боње од Данкирн, малце поише боље од Тенет ама си останувам на кажаното дека после Интерстелар, Нолан стагнира.
Ќе паѓа моменталнава оценка од 8.6 што ја има гарант.

И ја го гледав прошла недела и имам слично мислење. Стварно не гледам поента зошто филмот трае 3 часа, ниту има потреба за толку ниту материјал па да се разводни приказната на 180 минути. После вториот час едвај чекав да запалат светла у кино зашо горе доле се знаеше што ќе биде, обвинување на самиот себе за тоа што го создал што беше најавено уште на почетокот на филмот, играње курташак од политичарите и слично. Ок приказна е, да види народ ете зошто и како е создадена атомската бомба, ама дај друже, 3 саати ебате да ти пукне курот. Премногу дијалози, премногу тупење без никаква потреба.

Мене и Мет Дејмон топ ми изглуме, Марфи нема збор он си е стандард врв.

ја пишав уште одамна дека нема длабина у таа прича за Опенхајмер, не е ова Волкот од Волстрит па ќе направиш филм од 3 саати со неограничена забава.

Филм за гледање еднаш у живот. Не верувам дека некој ќе го репризира ова.
Ќе се повлечам од темава пошо го глеав 3 пати во различно кино и формат. Уствари кој те ебе бе, топ е филмот! :kuracc:

Ќе се повлечам од темава пошо го глеав 3 пати во различно кино и формат. Уствари кој те ебе бе, топ е филмот! :kuracc:
Читав сеа што е фората, имакс мимакс, милиметри, техники кур се тресе.

За тоа си бил. :D

Бен Афлек и Мет Дајмон изгледа прават анекс на договор кога потпишуваат, да игра и брат му на Бен нешто.
Братот е 100 пати подобар актер од двајцава заедно. 10 животи да им дадеш нема да дојдат ни блиску до перформансот негов во Manchester by the sea. Да не беше пијаница и да не се влечеше по судови за sexual harassment ќе имаше уште подобра кариера...ама и вака има Оскар, Golden Globe...не е лошо.

Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk

Го гледав и морам да кажам дека е добар филм. Секако, ако се занемарат кринџ сцените, дека е крајно очекуван и не толку смешен, ми има некој шмек на оние поранешните комедии каде што се има хумор, не квалитетен, ама сепак за лабавеење добар.
Пошто нема лџибити, блм и останати пропаганди ме потсеќа на комедии од 2000те.
За у друштво е топ.

Џеј Ло е уффф. :D

Го гледав и морам да кажам дека е добар филм. Секако, ако се занемарат кринџ сцените, дека е крајно очекуван и не толку смешен, ми има некој шмек на оние поранешните комедии каде што се има хумор, не квалитетен, ама сепак за лабавеење добар.
Пошто нема лџибити, блм и останати пропаганди ме потсеќа на комедии од 2000те.
За у друштво е топ.

Џеј Ло е уффф. :D
Mislam deka veke ima eden kontra trend, protiv LGBT i virtual zhivotite. Bi treballo da se vratat temite od od pret 2010.

No Hard Feelings

ne znam dali go gledavte, no odlicna komedija, osobeno Jennifer Lawrence a super hot :zver:

Гола пичка кога излезе од океанот и кога ги маваше со карате на тие копиљите. :pos:

Страшно секси е Џени, цела е путка.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom