- Член од
- 12 декември 2010
- Мислења
- 10.639
- Поени од реакции
- 11.717
Не дека не си во право само знаеш дека е невозможно затоа треба да се бира најдоброто во моментов а тоа е Апасиев на кој најголема дамка му е тоа што беше во СЈОToa e проблемот.
1. Некој што дојде на „власт“ преку шарена револуција не е на регуларен начин дојден на власт *(пример, лицето ЗЗ).
2. Димитрије исто беше шарен куртон. Тоа што сам сака да си изгради култен лик дека е кур се треси некое мажиште не е репер. Левица, тогашна Ленка, учествуваше во протести во кои беше запалена канцеларија на Претседател.
Ваков или таков Претседател беше, истата таа Ленка или Левица или што и да е учествуваше во протести во кои беа нападнати бранители на РМ.
Не ми е гајле кој си и што си ама власт се знае како се зема, направи партија, оди на избори и победи. Не да градиш некоја си аура на патриота преку протести во кои напаѓаш институција Претстедател и ПРЕД СЕ' напаѓаш етнички македонци од полициски кордон.
Друга работа што во Левица им ги чорна печатите па се влечкаа по судови. Не ми е гајле колку е поштен или не ама по судови не се влечкаат чесни луѓе.
Трета работа, неговото учество во СЈО. Очигледно дека се работеше за љубов од интерес (пари) и очигледно ако медиумите не го кажаа тоа како инфо ниту јас ниту ти немаше да знаеме дека чесниот ни патриотски настроен Димитри учествуваше ПРАКТИЧНО во власта.
3. Како да очекувам од Мицко (на кој му киднаа 8 пратеници за северна да гласаат) и од Димитрие кој учествувал во шаренолика куртонијада за да симни легитимно избрана власт на избори нешто добро? Како објасни ми?
До кога ќе бидиме слепи при очи и глуви при уши?
Зар пар негови дуели со Павле Шмрковача чешма и пар негови викања од говорница против Ќурката и ова дезертерот Претседател на собрание треба да ми дадат доволна мотивација дека ТОЈ е тој што утре нема да ме продај сосе партали?
Ќе не продај брат, мене прво, после и тебе. Тебе можда ќе те боли повеќе пошто ќе ти ја убијат надежта (по кој знае кој пат), мене можеби помалку пошто нема да го гласам.
Како и да е, заради ова погоре сметам дека ниту Димитрије, ниту Жмицко *(најмалку Жмицко), ниту пак Ќуркович се решение на проблемот.
Подобро решение е да се соберат 10 лица од форумот, да формираат партија и да речат утре Бони и Клајд ќе го ставиме премиер. Ниту си понеспособен, ниту си поглуп, најмалку си поНЕмакедонец од овие одродените шо не водат 30 години. Замисли тоа го тврдам иако не те познавам лично, ниту пак виртуелно.
Знаеш каде е „кваката“? Да ја искористам оваа изречица на Димитрије Велепшки, сепак нешто излезе паметно од главата негова хаха (освен непотребното беседење со саати), кваката е во тоа што ТИ уште не си корумпиран па може и да исправиш нешто ако те остават да исправиш, а ТИЕ сите се корумпирани, КОРУМПИРАНИ ДО КОСКА.
Почнувајќи од Димитрије, па натаму. За Жмицко и ЗЗ (Ќурка), Шиптаранaтa и останатите сателит партии како Лиле Дом или Павле секогаш сум со власта Трајанов да не ни прајме муабет.
Смрди на корупција, нечеснот и лажна скромност.
Корне.
Со негласање само им се дава шанса да го лапнат твојот глас и да отиде кај сдс или со шкртање добиваат шипците зашто ке добијат повеќе пратеници а со тоа и поголеми уцени за кослицирање