Premier League - 2023/2024

Шампион за 23/24 ќе биде?

• Вкупно гласачи
    232

Near

Рандом лик од соседството
Член од
26 март 2009
Мислења
4.292
Поени од реакции
7.014
Сака е најдобриот млад англиски играч и еден од подобрите млади фудбалери во светот. Вклучувајќи го и Белингем, секако Маунт и Фоден.

Едноставно знае да игра фудбал. Помалку да дајва само во одредени ситуации и небото е граница за него.
Se slagam so mislenjevo, samo me potseti na edni drugi vreminja i legendarnite diskusii Wilshere vs Cleverley vs Henderson :D

Член од
29 април 2015
Мислења
4.242
Поени од реакции
4.163
Кројф е прв што има играно со инвертен бек. За трансформација од 4-3-3 во 3-4-3. Со Пеп како играч.
Има многу разлика од таа трансформација и оваа сеа. Не знам што ви е тешко да признаете, изгледа пошо за Пеп станува збор.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
Има многу разлика од таа трансформација и оваа сеа. Не знам што ви е тешко да признаете, изгледа пошо за Пеп станува збор.
Немам јас никаков проблем со Пеп. Најкомплетниот менаџер од негова генерација, со огромна веројатност да биде убедливо најуспешен на сите времиња кога ќе заврши со кариера.

Ама и самиот Пеп кога збори за тактика кажува дека не измислува топла вода, туку инспирација му се најчесто Кројф и Биелса, на кои им дал кредит милион пати.

Член од
29 април 2015
Мислења
4.242
Поени од реакции
4.163
Немам јас никаков проблем со Пеп. Најкомплетниот менаџер од негова генерација, со огромна веројатност да биде убедливо најуспешен на сите времиња кога ќе заврши со кариера.

Ама и самиот Пеп кога збори за тактика кажува дека не измислува топла вода, туку инспирација му се најчесто Кројф и Биелса, на кои им дал кредит милион пати.
Нема збор за тоа дека Кројф е "виновникот" за офанзивниот фудбал, муабетот ми беше конкретно за оваа трансформација и овој тип на формација.

volare_g

Nediplomiran i nedokvakan
Член од
28 февруари 2014
Мислења
755
Поени од реакции
1.912
Кројф играл ваква формација?
Зборувам конкретно за ова со бековите...
Drygar izgyglaj total fudball , i ke vidis ....
Laudrup i Ronald Koman kako rotiraa poziciite i od bek vlegyvaa na zadni vezni , plus istiot ovoj kelavko igrase vo taa barca i trener mu bese bas toj Croyf

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
Se slagam so mislenjevo, samo me potseti na edni drugi vreminja i legendarnite diskusii Wilshere vs Cleverley vs Henderson :D
Легендарни. Навивачите на Арсенал го бустаа Вилшер со муабетот дека е многу јак и насилен и дека со него нема заебанција.

А од нив тројца, Хендерсон направи најдобра кариера. Веројатно тоа ќе беше Вилшер да не беа повредите, ама...

Член од
14 август 2022
Мислења
1.376
Поени од реакции
1.692
Судиите пак по старо, чист пенал за Фулам.:facepalm:

Член од
22 декември 2011
Мислења
2.323
Поени од реакции
5.361
sto kupi newcastle?
Тонали и Барнс само, а си отидоа Саинт Максиман и Вуд. Вака гледано не потрошија многу пари.

Го заборавив и Ливраменто дека го земаа.
Автоматски споено мислење:

Може немаат некоја ѕвезда ама имаат голем ростер на играчи, посебно напред и средина. Ќе си ротира Хау како сака.

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.705
Поени од реакции
11.523
Добро викам јас, веќе сѐ се смета за игра со рака, освен играта со раката.
Како бе овој одбојкарски потег од Џексон не беше пенал за ливерпул? :pos:

Последно уредено:

ob1

Член од
7 март 2010
Мислења
9.097
Поени од реакции
25.113
Добро викам јас, веќе сѐ се смета за игра со рака, освен играта со раката.
Како бе овој одбојкарски потег од Џексон не беше пена за ливерпул? :pos:
И на Чиквуемека можеше комотно да му покаже црвен картон уште во 4та минута.

Kajgana Shop

На врв Bottom