D
Deleted member 157923
Гостин
Od japonskite ovoj model
![]()
MITSUBISHI Heavy Premium SRK35ZS-W по супер цена од 69.990 ден.
ИНВЕРТЕР СПЛИТ СИСТЕМ, 3.5 kW, Гаранција: 3 годиниklimi.mk
Која е разликата помеѓу Mitsubishi HEAVY и ELECTRIC?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Od japonskite ovoj model
![]()
MITSUBISHI Heavy Premium SRK35ZS-W по супер цена од 69.990 ден.
ИНВЕРТЕР СПЛИТ СИСТЕМ, 3.5 kW, Гаранција: 3 годиниklimi.mk
Rodnini se,mislam prvi bratucediКоја е разликата помеѓу Mitsubishi HEAVY и ELECTRIC?
japonci .heavy e poekonomichna varijanta i skroz razlichna "granka" na mitsubishi. klima proizvedena od electric e pooptimizirana i poskapa za razlika od "slichen" model proizveden od heavy.Која е разликата помеѓу Mitsubishi HEAVY и ELECTRIC?
Aeri+ gree do -25 a aeri do -20, A+++ na ladenje i A++ na greenje i koga ke ja isklucis ventilatorot na nadvoresnata edinica se vklucuva i pocnuva da vrti vo obraten pravec za da ja ocisti prasinata vo nadvoresnata edinicaMislam deka razlikata e samo što AERI + ima montirano greači na tacna i kompresor.
Ako zemeš deka AERI ja falea mnogu togaš AERI+ kako što vikaš treba da e avion.
Inače toa e model na Midea (go izgubiv podatokot) što ne se nudi tuka, inače EXTREME modelite na Midea se daleku nad ovoj AERI+ i si imaat ureden sertifikat od Eurovent.
Aeri+ samo 12k e do -25, drugite 18k/24k se do -20C, sto e mnogu cudno. Nesto ne stima.Aeri+ gree do -25 a aeri do -20, A+++ na ladenje i A++ na greenje i koga ke ja isklucis ventilatorot na nadvoresnata edinica se vklucuva i pocnuva da vrti vo obraten pravec za da ja ocisti prasinata vo nadvoresnata edinica
Не штима што и по сто години тука уште не научи што е енергетска налепница и како да ја читаш!Aeri+ samo 12k e do -25, drugite 18k/24k se do -20C, sto e mnogu cudno. Nesto ne stima.

Која е разликата помеѓу Mitsubishi HEAVY и ELECTRIC?
Aeri+ samo 12k e do -25, drugite 18k/24k se do -20C, sto e mnogu cudno. Nesto ne stima.
So energetskata mozes samo da se slikas, zemi product fiche samo, taka ke vidis sto e.Не штима што и по сто години тука уште не научи што е енергетска налепница и како да ја читаш!
Место да тумачите што напишале климимк (пр. некое девојче може им го одржава сајтот што ни допирна точка нема со клими, а бог знае и кој и дава податоци, и од какви маркетиншки материјали…) изгуглајте си продукт фиче и енергетска.
Второ, не знам дали се спремате за ново ледено доба со тоа -30 -25 и такви глупости.
Другиве клими што ги рекламираат до -15 изгледа автоматски се гасат на поладно![]()
Епа како дојдовте до заклучок дека аери можела да грее на -25ц ,а сега па капацитет немала по продукт фиче!?So energetskata mozes samo da se slikas, zemi product fiche samo, taka ke vidis sto e.
Aeri + 12K so moknost od 2.09KW , ne e ni do 7K kapacitet.

Mesas babi i zabi, dzabe muabet.Епа како дојдовте до заклучок дека аери можела да грее на -25ц ,а сега па капацитет немала по продукт фиче!?
Уствари што ви беше муабетот?!
И не, не е енергетската за сликање само
Има фирми што не лажираат податоци на неа.
Ама треба некој да прочита…
“Хонда е поефтина и поекономична од Тојота, но Тојота е побрза и поскапа”Mitsubishi HEAVY e poekonomicen I poevtin od Mitsubishi Electric no pa Mitsubishi Electric e pomoken no I poskap od HEAVY Mitsubishi
Novie AERI+ Vivax se so pousovrsena elektronika za podobro moduliranje podobra ekonomicnost

Не измешав ништо, зошто не ни направивте саглам муабет за да ви измешам.Mesas babi i zabi, dzabe muabet.
Не штима што и по сто години тука уште не научи што е енергетска налепница и како да ја читаш!
Место да тумачите што напишале климимк (пр. некое девојче може им го одржава сајтот што ни допирна точка нема со клими, а бог знае и кој и дава податоци, и од какви маркетиншки материјали…) изгуглајте си продукт фиче и енергетска.
Второ, не знам дали се спремате за ново ледено доба со тоа -30 -25 и такви глупости.
Другиве клими што ги рекламираат до -15 изгледа автоматски се гасат на поладно![]()
So energetskata mozes samo da se slikas, zemi product fiche samo, taka ke vidis sto e.
Aeri + 12K so moknost od 2.09KW , ne e ni do 7K kapacitet.
Kako ubavo si dojde do zaklucok deka golema LAGA e deka Vivax Aeri+ e toa sto se deklarira.Ја гледаш таа плавата графа што е поништена со иксчиња?
Епа таа ти е ладна зона!
Ако производителот воопшто не ја тестирал за таа зона, у старт значи не е за таа зона…
Крај на муабетот.
А дали пишувало дека грее до -20 или -25 е ирелевантно зошто неможе да постигне Пдизајн на тие температури!
@Dace MK
Прво не е лага! Производителот не лаже! Аери е супер проверена клима што миљон души ја имаат!Kako ubavo si dojde do zaklucok deka golema LAGA e deka Vivax Aeri+ e toa sto se deklarira.
Tocno toa trebase da go kazes, a ne da go tupis odokolu.