CN – Народна Република Кина

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.516
Ако го прелетаат над Украина, после барањето ќе биди ако е напреден оти не лета над Москва или не знам што.

Им оди маркетингот и без тоа. 1000 произведени за некоја година, уште 4-5 илјади ќе бидат произведени, голем дел од нив за извоз.
Веројатно муштерии ќе им бидат и земји кои до вчера купуваа од Русија.
Голема е веројатноста да го добие и Украина, гратис, после војната. :D
Таман работа, јас само се чудам зошто супериорно летало како Ф35 не им е дадено на Украина?

Нема подобар маркетинг од реална акција, ако доминираат таму може да поверувам дека е навистина толку добар, дотогаш е само на муабет.

Член од
24 април 2008
Мислења
11.152
Поени од реакции
12.776
Таман работа, јас само се чудам зошто супериорно летало како Ф35 не им е дадено на Украина?

Нема подобар маркетинг од реална акција, ако доминираат таму може да поверувам дека е навистина толку добар, дотогаш е само на муабет.
Последен пат кога американски воени воздухопловци се соочија со руски, односно советски воени воздухопловци беше во Кореја во првата половина на 1950-те години, а заврши без победа на ниту една од двете завојувани страни.

Но сепак од тогаш американците никогаш повторно не употребиле најсовремени воени воздухопловци против Русија, односно против поранешниот Советски Сојуз.

Свесни се дека доволно ќе им биде само 1 (ЕДЕН) воен воздухоплов да падне или да биде соборен, за сите технолошки тајни кои ги носи во себеси да завршат во рацете на непријателот.

А да, и да не заборавиме дека од 1975 година па наваму, американската дефиниција за реална акција е воена авантура против било која држава која не поседува современа против-воздушна одбрана.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.489
Поени од реакции
43.388
единствена вредна тајна што русите ја превзеле и направиле реинжинеринг е воздух-воздух ракетата. Више се плашат од тоа што маркетингот ќе им страда, не дека има некои екстремни тајни во ф-16 кој е стар 50 години.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.541
Поени од реакции
24.367
Da ne ispadni ako pustat, sto sum kreval raka rabotata :cautious:
Ne mi e za drugo tuku koj ke gi trpi bugarofilite, severdjanite i shiptаranata po temite. I vaka se ziv udav, togas ke bidat udav vo kombinacija so proliv :(

Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.910
Поени од реакции
8.531
Deflation: Why falling prices in China raise concerns

На китаецот очајно му треба западната побарувачка. Очигледно сами не си се доволни (на голема жал на аудиториумот овде), не па смешните муабети за БРИКС односно Русија и Африка дека ќе ја заменат трговијата со западот. Плус ако се додадат бројкиве на незапосленост на младите и пазарот на некретнини, внатрешната економија ќе биде поголем проблем за Чинг Чонг Чанг него ли Тајван. Тек класните разлики што демнат таму ќе бидат интересни за посматрање.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.896
Поени од реакции
25.390
Deflation: Why falling prices in China raise concerns

На китаецот очајно му треба западната побарувачка. Очигледно сами не си се доволни (на голема жал на аудиториумот овде), не па смешните муабети за БРИКС односно Русија и Африка дека ќе ја заменат трговијата со западот. Плус ако се додадат бројкиве на незапосленост на младите и пазарот на некретнини, внатрешната економија ќе биде поголем проблем за Чинг Чонг Чанг него ли Тајван. Тек класните разлики што демнат таму ќе бидат интересни за посматрање.
sto sve nema da procitas od BBC... :icon_mrgr:

eve do kaj sme, od WSJ i pak vo golema mera nakloneto e kon USA i zapadot.

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
7.319
Поени од реакции
13.937
На едно од последните интервјуа.

Путин изјави дека работат со Кинезите за создавање на нов систем за рано предупредување од ракетен напад. Кинезите немаат моментално.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.896
Поени од реакции
25.390

450 reaktori, site vo pustinja, nuklearki na koj ne im treba ladenje plus moze da sogoruvaat nuklearen otpad... u princip kina si obezbedi besplatna energija prakticno 2 do 3 pati poeftina od bilo sto momentalno sto moze USA da proizvede...

ne be ne gi biva kinezite, ic ne se inovativni...

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.189
Поени од реакции
3.437

450 reaktori, site vo pustinja, nuklearki na koj ne im treba ladenje plus moze da sogoruvaat nuklearen otpad... u princip kina si obezbedi besplatna energija prakticno 2 do 3 pati poeftina od bilo sto momentalno sto moze USA da proizvede...

ne be ne gi biva kinezite, ic ne se inovativni...
Ама ај напрај нуклеарна бомба да те видам, не дека овие другите се глупи само и требало и за нешто друго.

Инаку не сум го гледал видеото, ама знам за што се зборе.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.896
Поени од реакции
25.390
Ама ај напрај нуклеарна бомба да те видам, не дека овие другите се глупи само и требало и за нешто друго.
glupi bile sto ne ja usovrsile tehnologijata vo 60tite... kako i da e, eve kina go ima prviot reaktor i veke pocnuva so izgradba na prvite 150. izgleda ke gi gradat seriski.

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.189
Поени од реакции
3.437
glupi bile sto ne ja usovrsile tehnologijata vo 60tite... kako i da e, eve kina go ima prviot reaktor i veke pocnuva so izgradba na prvite 150. izgleda ke gi gradat seriski.
Забораваш дека каде има сила нема правда, Кина со своите 300 нуклеарки не може да и парира на Русија и САД, ќе направи штета ама овие ќе ја избришат од постоењето, ги забораваш опиумските војни + другите империи кој ја вратиле Кина неколку века назад, западните сили (со САД, попосле и Јапонија) колку и да имале проблеми меѓу себе, немале проблем да се договорат заедно да ја крадат.

Јас очекувам да дочекам заострување на односите со Русија, веројатно и "меџународната заедница" ќе се свести дека Русија не и е непријател и конечно западната цивилизација ќе се обедини кон надворешниот непријател.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.896
Поени од реакции
25.390
Забораваш дека каде има сила нема правда, Кина со своите 300 нуклеарки не може да и парира на Русија и САД, ќе направи штета ама овие ќе ја избришат од постоењето, ги забораваш опиумските војни + другите империи кој ја вратиле Кина неколку века назад, западните сили (со САД, попосле и Јапонија) колку и да имале проблеми меѓу себе, немале проблем да се договорат заедно да ја крадат.

Јас очекувам да дочекам заострување на односите со Русија, веројатно и "меџународната заедница" ќе се свести дека Русија не и е непријател и конечно западната цивилизација ќе се обедини кон надворешниот непријател.
toj film nema da go gledame... kina e dovolno mokna veke nikoj da ne i preti i pritoa da ostvari totalna pobeda. moze ima pomalku nuklearki ali dovolno se da go vratat sad vo kameno vreme. imaj na um deka kina ima i najmnogu podzemni bunkeri, zeleznici, celi gradovi...

svetot ke mora da zivee i da se pomiri deka rabotite ke se smenat.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
1.673
Поени од реакции
4.374

Масовно работат на зголемување на бројот на боеви глави, до 2030 планираат да имаат ист број на нуклеарки со САД и Русија. Истовремено, со ист интензитет ја развиваат и морнарицата и таму дебело и се приближуваат на Америка, а мислам дека веќе се пред било која друга морнарица во светот.
Векот на понижување нема големо влијание по нивното обединување под Мао, ако земеме во обзир дека уште во Корејската војна и се држат на Америка.

Kajgana Shop

На врв Bottom