Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Да ве прашам ако некој знае да ми каже дали оваа усб модул ќе одговара на оваа Вивас клима
Vivax ACP-18CH50AESI PRO R32
Прегледај го приврзокот 385475
Vivax AEVI-AERI WiFi модул
Прегледај го приврзокот 385474
Ne nemam zemeno uste zosto da ne odgovara pa da zgresam a kakvo drugo resine ima?
Види, искрено немам појма што си нарачал!Е добро си признавам не се разбирам баш во клими. А веќе нарачав една сеуште чекам бидејќи ја немаа на залиха. Тоа ми беше првенствено во изборот на клима, до колку степени надворешна температура може да грее. Климата што ја нарачав е Daikin Perfera FVXM35A / RXTP35R
Парапетна со греач во надворешната до -25С
Што велиш по твое ќе грее во зима или не?
Добро е да има греач во надворешна или не?
Види, искрено немам појма што си нарачал!
Ама што клима и да е ќе грее на минус!
Не дека ние минуси имаме на претек! Два-три ноќа во зимото ќе фати -10ц -15ц и тоа е тоа! Други 362 дена во годината си обезбеден. Па и тие два-три дена, недела преку сила ќе упалиш греалка, ќумбе, ватевер, нема ништо битно на сметка да смени…
Не те интересира како работи, што работи… нека
Чекај, не те разбрав. Со тоа апаратче можеш да палиш/гасиш (и други команди) клима, ТВ и сл. со мобилниот каде и да си, или само добиваш на мобилен известија за Т, влажност, статус ..., а контролата на уредите се врши само преку претходно дефинирани сцени, но не и онлајн ?![]()
Tuya Smart Universal IR Remote With Temperature Humidity Sensor for Air Conditioner TV AC Works with Alexa Google Home Yandex - AliExpress 44
Smarter Shopping, Better Living! Aliexpress.coma.aliexpress.com
Jas ova go koristam bukvalno za sekoj ured sto e na dalecinsko vo dnevnata.
Meri temperatura i vlaznost na vozduh ima satce datum na nego i se setira so samoto konektiranje so aplikacijata i bukvalno skrieno e pod zad tv a pak se komanduva i e malecko kocka
Upravuva so slednive bez problem
Mitsubishi electric ln35
Gree gtech 12ka
Philips led tv
Onkyo Tx nr686 pojacalo
I se mi e preku smart life imam i tri semi sceni napraveno i klimata imam zaboraeno deka ima dalecinsko ,sama vklucuva posle preminuvanje na odredena temperatura , sama gasi ako padni temperaturata pod 21.5
I ima bezbroj opcii za semi pravenje
Mozi klimata da ja namestis da ja vkluci na odredena temperatura vo koj fan sakas i po odredeno vreme da izvrsi promena vo temperatura ili fan zavisno od temperaturata
Televizorot da go vklucuva isklucuva vo odredeno vreme .
A mozis i kako obicno dalecinsko vo realno vreme da go koristis preku aplikacijata i
Ova mislam deka e odlicno resnie i bas so mnogu napredni funkcii i se nadevam ke mu pomogni na sekoj korisnik na forumov sto nema wifi na klima uredot , a pogotovo so avtomatizacijata i da nema nikoj doma samo ke zavrsi rabota bukvalno so sekoj ured sto ima IR priem.
A i cenata e bas kolku edno obicno dalecinsko za eden ured a po cel den sme so telefon vraka dostapno sekogas.
Da dopolnam deka vo scenive za klimava dosega mi nema zgreseno voopsto budejki komanda e zadadena na primer da vkluci i ako pred dostignuvanje na baranite uslovi si ja vklucil i po edna minuta se dostignale uslovite uredot ispraka signal da ja vkluci klimata i samo titnuva klimata deka dobila signal od dalecinsko ama ne se gasi kako so fabrickoto dalecinsko.
A toa e taka bidejki vo uredov koga setiras sceni imas kopce vkluci ili iskluci a ne kako na dalecinsko edno isto e i ako e vklucena i pak kliknis si ja isklucil .
Vredi za sekoj denar koj i da kupi nema da zgrezi i veruvam ke prikupi za sekoja soba i sekogas ke ima realna slika za temperatura i vlaznost vo realno vreme na telefon pri raka .
![]()
![]()
Sent from my SM-N975F using Tapatalk
Za se sto prasuvas sum pisal vo postot , no nakratko so nego go palis gasis komanduvas sekoj ured sto ima dalecinsko( tv , hifi set,klima ,android box ,osvetluvanje ako e so ir priem) , mozis onlajn vo realno vreme da kontroliras po zelba sto sakas kako sakas ili so predefinirani sceni avtomatizirano i plus imas opcija da sledis vo realno vreme ili istorija za temperatura i vlaznost.Чекај, не те разбрав. Со тоа апаратче можеш да палиш/гасиш (и други команди) клима, ТВ и сл. со мобилниот каде и да си, или само добиваш на мобилен известија за Т, влажност, статус ..., а контролата на уредите се врши само преку претходно дефинирани сцени, но не и онлајн ?
![]()
Tuya Smart Universal IR Remote With Temperature Humidity Sensor for Air Conditioner TV AC Works with Alexa Google Home Yandex - AliExpress 44
Smarter Shopping, Better Living! Aliexpress.coma.aliexpress.com
Jas ova go koristam bukvalno za sekoj ured sto e na dalecinsko vo dnevnata.
Meri temperatura i vlaznost na vozduh ima satce datum na nego i se setira so samoto konektiranje so aplikacijata i bukvalno skrieno e pod zad tv a pak se komanduva i e malecko kocka
Upravuva so slednive bez problem
Mitsubishi electric ln35
Gree gtech 12ka
Philips led tv
Onkyo Tx nr686 pojacalo
I se mi e preku smart life imam i tri semi sceni napraveno i klimata imam zaboraeno deka ima dalecinsko ,sama vklucuva posle preminuvanje na odredena temperatura , sama gasi ako padni temperaturata pod 21.5
I ima bezbroj opcii za semi pravenje
Mozi klimata da ja namestis da ja vkluci na odredena temperatura vo koj fan sakas i po odredeno vreme da izvrsi promena vo temperatura ili fan zavisno od temperaturata
Televizorot da go vklucuva isklucuva vo odredeno vreme .
A mozis i kako obicno dalecinsko vo realno vreme da go koristis preku aplikacijata i
Ova mislam deka e odlicno resnie i bas so mnogu napredni funkcii i se nadevam ke mu pomogni na sekoj korisnik na forumov sto nema wifi na klima uredot , a pogotovo so avtomatizacijata i da nema nikoj doma samo ke zavrsi rabota bukvalno so sekoj ured sto ima IR priem.
A i cenata e bas kolku edno obicno dalecinsko za eden ured a po cel den sme so telefon vraka dostapno sekogas.
Da dopolnam deka vo scenive za klimava dosega mi nema zgreseno voopsto budejki komanda e zadadena na primer da vkluci i ako pred dostignuvanje na baranite uslovi si ja vklucil i po edna minuta se dostignale uslovite uredot ispraka signal da ja vkluci klimata i samo titnuva klimata deka dobila signal od dalecinsko ama ne se gasi kako so fabrickoto dalecinsko.
A toa e taka bidejki vo uredov koga setiras sceni imas kopce vkluci ili iskluci a ne kako na dalecinsko edno isto e i ako e vklucena i pak kliknis si ja isklucil .
Vredi za sekoj denar koj i da kupi nema da zgrezi i veruvam ke prikupi za sekoja soba i sekogas ke ima realna slika za temperatura i vlaznost vo realno vreme na telefon pri raka .
![]()
![]()
Ne ti treba wifi na klimata voopsto , mozis da rakovodis bilo koja klima bilo koj brend .Samo edno prasanje dali klimata Ako Nema WI-FI stik SAMO PODGOTOVKA ZA WI-FI A NE I WI-FI STIK Dali togas ke raboti preku ovoj ured za koj kazuvas ( znaci neznam dali mi go svati prasanjeto Ako klimata ima podgotovka za WI-FI a nema Wi-Fi stik dali ke raboti bez WI-FI stik preku toj ured ) ?
Ne ti treba wifi na klimata voopsto , mozis da rakovodis bilo koja klima bilo koj brend .
Odnosno bilo koj ured vo prostorijata kade e postaveno a koristi dalecinsko.
Slobodno kupi go nema da zazalis a e nisto pari prema bilo koj wifi stick za klima a ova ke kontrolira se i sesto od kaj i da si i bilo koj brend na ured .
Mene posebno mi vrsi rabota avtomatizacijata inaku gree gtech preku wi fi ne ja koristam voopsto zaradi gree aplikacijata gubi konekcija pa se odjavuva pa brisi ured i pak i pak od novo i se otkazav ,ova e perfekten ured mal nezabelezliv.
Da i klimatizeri sto koga bile proizvedeno nepostoelo internet mreza a ne pa wifi uredi.Vaka te svativ Znaci I klimatizeri koj voopsto nemaat podgotovka za WI-FI ( primer Fonko on-off ) moze da rabotat preku toj ured ili ?
Uredot nema vrska so WiFi vo klimatizerot, toj ured koj vlatko go postirase ima dva moda na komunikacija (wifi i infrared) preku wifi se povrzuva na mreza za da mozes da go kontroliras preku telefon (pazi koga zimas od ovie uredi imas dva tipa koi se povrzuvaat preku wifi i koga mora da imas posrednik GATEWAY ured), a on posle toa ja prefrla tvojata komanda kon klimata/televizorot/zenata whateva sakas da kontorliras preku infrared kako normalno dalecinsko.Vaka te svativ Znaci I klimatizeri koj voopsto nemaat podgotovka za WI-FI ( primer Fonko on-off ) moze da rabotat preku toj ured ili ?
Zatoa postirav i slika od uredot so specifikacija sto nudi , bidejki istiov model go ima vez merac za temperatura i vlaznost ,edna bukva vo opis ama vo funkcii za avtomatizacija e recisi beskoristen ako pojdovna tocka za zadacata e temperatura.Uredot nema vrska so WiFi vo klimatizerot, toj ured koj vlatko go postirase ima dva moda na komunikacija (wifi i infrared) preku wifi se povrzuva na mreza za da mozes da go kontroliras preku telefon (pazi koga zimas od ovie uredi imas dva tipa koi se povrzuvaat preku wifi i koga mora da imas posrednik GATEWAY ured), a on posle toa ja prefrla tvojata komanda kon klimata/televizorot/zenata whateva sakas da kontorliras preku infrared kako normalno dalecinsko.
Normalno ne moze da go stavis ovoj ured vo dnevna i da go kontroliras uredot na komsijata mora da bide da bidat "vidlivi" eden so drug isto kako sto e slucajot so dalecinskoto.
Uredot nema vrska so WiFi vo klimatizerot, toj ured koj vlatko go postirase ima dva moda na komunikacija (wifi i infrared) preku wifi se povrzuva na mreza za da mozes da go kontroliras preku telefon (pazi koga zimas od ovie uredi imas dva tipa koi se povrzuvaat preku wifi i koga mora da imas posrednik GATEWAY ured), a on posle toa ja prefrla tvojata komanda kon klimata/televizorot/zenata whateva sakas da kontorliras preku infrared kako normalno dalecinsko.
Normalno ne moze da go stavis ovoj ured vo dnevna i da go kontroliras uredot na komsijata mora da bide da bidat "vidlivi" eden so drug isto kako sto e slucajot so dalecinskoto.