Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Да ве прашам ако некој знае да ми каже дали оваа усб модул ќе одговара на оваа Вивас клима
Vivax ACP-18CH50AESI PRO R32
Прегледај го приврзокот 385475
Vivax AEVI-AERI WiFi модул
Прегледај го приврзокот 385474
Neznam dali odgovara no me interesira za sto namena ti e prvenstveno i dali ti e veke kupeno ,ako ne ima drugo resenie popametno.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

hejteri :icon_mrgr:

ja go gledam vikendov openheimer 70mm i barbie u ist den back to back, jbg i like memes.

@Io Sono Interista i @beneamata zaedno si kupuvaa rozavi fustancinja pred cela dekada pa i gluemea fashion gurua u stil “na mila kunis fustanot e 8/10” za vreme na oskarovskite crveni tepisi a sega vi precela rozevata boja na google, kao margo robi da ne postoi? dokumentarec za pasteta bi gledal so nea, eye candy 101

sto ve gledam za nikade

Мене лично ме иритира кога спореден карактер, кој првпат се појавува после 30та минута (карикирам, можеби беше и порано/подоцна) и има едно 15 минути screening time севкупно, има моќ да го реши плотот во една сцена.

tumblr_mr1s222dab1qmc6zzo1_500.gif

Извини ама морав да се изнасмеам… :pos:

Ај вака од почеток… прашај се сам што значи тоа “инвертер технологија”?
Второ, ако он-офф не грее под 0C како тогаш фрижидерот ти лади на -18? (обратен процес од клима), или како оделе на кампување со фрижидерчиња на плин пред 50-60 години(без струја!)

Додуша реално, нормален човек и не треба да ги знае овие работи…

Е добро си признавам не се разбирам баш во клими. А веќе нарачав една сеуште чекам бидејќи ја немаа на залиха. Тоа ми беше првенствено во изборот на клима, до колку степени надворешна температура може да грее. Климата што ја нарачав е Daikin Perfera FVXM35A / RXTP35R
Парапетна со греач во надворешната до -25С
Што велиш по твое ќе грее во зима или не?
Добро е да има греач во надворешна или не?

Ne nemam zemeno uste zosto da ne odgovara pa da zgresam a kakvo drugo resine ima?

Jas ova go koristam bukvalno za sekoj ured sto e na dalecinsko vo dnevnata.
Meri temperatura i vlaznost na vozduh ima satce datum na nego i se setira so samoto konektiranje so aplikacijata i bukvalno skrieno e pod zad tv a pak se komanduva i e malecko kocka
Upravuva so slednive bez problem
Mitsubishi electric ln35
Gree gtech 12ka
Philips led tv
Onkyo Tx nr686 pojacalo
I se mi e preku smart life imam i tri semi sceni napraveno i klimata imam zaboraeno deka ima dalecinsko ,sama vklucuva posle preminuvanje na odredena temperatura , sama gasi ako padni temperaturata pod 21.5
I ima bezbroj opcii za semi pravenje
Mozi klimata da ja namestis da ja vkluci na odredena temperatura vo koj fan sakas i po odredeno vreme da izvrsi promena vo temperatura ili fan zavisno od temperaturata
Televizorot da go vklucuva isklucuva vo odredeno vreme .
A mozis i kako obicno dalecinsko vo realno vreme da go koristis preku aplikacijata i
Ova mislam deka e odlicno resnie i bas so mnogu napredni funkcii i se nadevam ke mu pomogni na sekoj korisnik na forumov sto nema wifi na klima uredot , a pogotovo so avtomatizacijata i da nema nikoj doma samo ke zavrsi rabota bukvalno so sekoj ured sto ima IR priem.
A i cenata e bas kolku edno obicno dalecinsko za eden ured a po cel den sme so telefon vraka dostapno sekogas.
Da dopolnam deka vo scenive za klimava dosega mi nema zgreseno voopsto budejki komanda e zadadena na primer da vkluci i ako pred dostignuvanje na baranite uslovi si ja vklucil i po edna minuta se dostignale uslovite uredot ispraka signal da ja vkluci klimata i samo titnuva klimata deka dobila signal od dalecinsko ama ne se gasi kako so fabrickoto dalecinsko.
A toa e taka bidejki vo uredov koga setiras sceni imas kopce vkluci ili iskluci a ne kako na dalecinsko edno isto e i ako e vklucena i pak kliknis si ja isklucil .
Vredi za sekoj denar koj i da kupi nema da zgrezi i veruvam ke prikupi za sekoja soba i sekogas ke ima realna slika za temperatura i vlaznost vo realno vreme na telefon pri raka .
47effd5f321a95fb1215f21179975463.jpg
9e9c1e61f5b5d2ba35b912ff23f7cfa0.jpg

Последно уредено:
Е добро си признавам не се разбирам баш во клими. А веќе нарачав една сеуште чекам бидејќи ја немаа на залиха. Тоа ми беше првенствено во изборот на клима, до колку степени надворешна температура може да грее. Климата што ја нарачав е Daikin Perfera FVXM35A / RXTP35R
Парапетна со греач во надворешната до -25С
Што велиш по твое ќе грее во зима или не?
Добро е да има греач во надворешна или не?
Види, искрено немам појма што си нарачал!
Ама што клима и да е ќе грее на минус!
Не дека ние минуси имаме на претек! Два-три ноќа во зимото ќе фати -10ц -15ц и тоа е тоа! Други 362 дена во годината си обезбеден. Па и тие два-три дена, недела преку сила ќе упалиш греалка, ќумбе, ватевер, нема ништо битно на сметка да смени…

Не те интересира како работи, што работи… нека работи само и уживај! 99% си покриен.
Логично, колку поладно надвор, толку потешко ќе и биде да одземе топлина од воздухот… и:
1.или ќе испорача помалку топлина внатре.
2.или за истата испорачана топлина ќе потроши повеќе струја.
3.или комбинација од двете..

ама се додека те грее и си стоплен, техникалии не се замарај…

Види, искрено немам појма што си нарачал!
Ама што клима и да е ќе грее на минус!
Не дека ние минуси имаме на претек! Два-три ноќа во зимото ќе фати -10ц -15ц и тоа е тоа! Други 362 дена во годината си обезбеден. Па и тие два-три дена, недела преку сила ќе упалиш греалка, ќумбе, ватевер, нема ништо битно на сметка да смени…

Не те интересира како работи, што работи… нека

Абе другар, нели ги фалите јапонските за најдобри. Купувам јапонска и ти ме советуваш "ама знајш набави си и дрва за ќумбето за секој случај"
Ме разочара хехе

Meri temperatura i vlaznost na vozduh ima satce datum na nego i se setira so samoto konektiranje so aplikacijata i bukvalno skrieno e pod zad tv a pak se komanduva i e malecko kocka
Mitsubishi electric ln35
Gree gtech 12ka
Philips led tv
Onkyo Tx nr686 pojacalo
I se mi e preku smart life imam i tri semi sceni napraveno i klimata imam zaboraeno deka ima dalecinsko ,sama vklucuva posle preminuvanje na odredena temperatura , sama gasi ako padni temperaturata pod 21.5
Mozi klimata da ja namestis da ja vkluci na odredena temperatura vo koj fan sakas i po odredeno vreme da izvrsi promena vo temperatura ili fan zavisno od temperaturata
A mozis i kako obicno dalecinsko vo realno vreme da go koristis preku aplikacijata i
Ova mislam deka e odlicno resnie i bas so mnogu napredni funkcii i se nadevam ke mu pomogni na sekoj korisnik na forumov sto nema wifi na klima uredot , a pogotovo so avtomatizacijata i da nema nikoj doma samo ke zavrsi rabota bukvalno so sekoj ured sto ima IR priem.
A i cenata e bas kolku edno obicno dalecinsko za eden ured a po cel den sme so telefon vraka dostapno sekogas.
Da dopolnam deka vo scenive za klimava dosega mi nema zgreseno voopsto budejki komanda e zadadena na primer da vkluci i ako pred dostignuvanje na baranite uslovi si ja vklucil i po edna minuta se dostignale uslovite uredot ispraka signal da ja vkluci klimata i samo titnuva klimata deka dobila signal od dalecinsko ama ne se gasi kako so fabrickoto dalecinsko.
A toa e taka bidejki vo uredov koga setiras sceni imas kopce vkluci ili iskluci a ne kako na dalecinsko edno isto e i ako e vklucena i pak kliknis si ja isklucil .
Vredi za sekoj denar koj i da kupi nema da zgrezi i veruvam ke prikupi za sekoja soba i sekogas ke ima realna slika za temperatura i vlaznost vo realno vreme na telefon pri raka .

Чекај, не те разбрав. Со тоа апаратче можеш да палиш/гасиш (и други команди) клима, ТВ и сл. со мобилниот каде и да си, или само добиваш на мобилен известија за Т, влажност, статус ..., а контролата на уредите се врши само преку претходно дефинирани сцени, но не и онлајн ?

Чекај, не те разбрав. Со тоа апаратче можеш да палиш/гасиш (и други команди) клима, ТВ и сл. со мобилниот каде и да си, или само добиваш на мобилен известија за Т, влажност, статус ..., а контролата на уредите се врши само преку претходно дефинирани сцени, но не и онлајн ?
Za se sto prasuvas sum pisal vo postot , no nakratko so nego go palis gasis komanduvas sekoj ured sto ima dalecinsko( tv , hifi set,klima ,android box ,osvetluvanje ako e so ir priem) , mozis onlajn vo realno vreme da kontroliras po zelba sto sakas kako sakas ili so predefinirani sceni avtomatizirano i plus imas opcija da sledis vo realno vreme ili istorija za temperatura i vlaznost.

bcbc1422fe69037d8527ee18c443df96.jpg

Mitsubishi electric ln35
Gree gtech 12ka
Philips led tv
Onkyo Tx nr686 pojacalo

Samo edno prasanje dali klimata Ako Nema WI-FI stik SAMO PODGOTOVKA ZA WI-FI A NE I WI-FI STIK Dali togas ke raboti preku ovoj ured za koj kazuvas ( znaci neznam dali mi go svati prasanjeto Ako klimata ima podgotovka za WI-FI a nema Wi-Fi stik dali ke raboti bez WI-FI stik preku toj ured ) ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom