Женскаму изјави дека од порано имал проблем ама не се лечел. Како што читав на нет аневризма само се залеква со терапија за да не се шири а со операциа се средува ама кајнего изглеа беше фатално. Баш тука фитнесот нема допирна точка како и што спомна. Штета за ова младо чоече, подмолна болест....
In the shocking news that has left the fitness world reeling, the bodybuilding community mourns the untimely passing of Jo Linder, widely recognized as 'Joesthetics.
Здраво, ми треба совет за вежбање, имам 41г, сакам да смалам килажа посебно на стомакот, почнав со вежбање во теретана и планирам 1-2 месеци само кардио пред се трчање а потоа комбинирамо кардио и вежби на справи.
Пред се целта ми е побрзо намалување на обемот на стомакот, имам 99 кг,ја намалив исхраната која знам дела е клучна за ова.
Некој совет од поискусни во ова по која насока да се движам за да добијам најдобри резултати.
Дали да се ослонам најмногу на кардио некој период па потоа комбинирано (знам дека не треба да се занемари работата на мускулите) или нешто друго.
Еве јас ќе ти кажам, ни кардио, ни мардио, ни интензитет на тренинг, се тоа паѓа у вода ако исхраната не е средена. Јас ја запуштив малку, т.е гледам да јадам колку можам подобро, ама џабе, не е тоа што беше.
Како што имам пишано и претходно, според мене најдобар режим за кинење сало и атлетски изглед (не напумпан билдер) е ротација на јаглехидратите и поголем внес на протеини.
Еве јас ќе ти кажам, ни кардио, ни мардио, ни интензитет на тренинг, се тоа паѓа у вода ако исхраната не е средена. Јас ја запуштив малку, т.е гледам да јадам колку можам подобро, ама џабе, не е тоа што беше.
Како што имам пишано и претходно, според мене најдобар режим за кинење сало и атлетски изглед (не напумпан билдер) е ротација на јаглехидратите и поголем внес на протеини.
Здраво другар, фала за прашањето, малку каснам со одговорот
Јас не сум искусен во ова, нешто сум читал, некои совети од вас и така комбинирам, во теретаната каде вежбам нема ни кој да прашаш
За 4 мес резултатите се -6кг и обем на стомак,гради,задник,...намалени за неколку см, се мерам на почеток на секој месец и секој месец бројките се намалуваат значи има некој ефект само прашањето е дали треба бројките да се подобри или се ок
Знам дека грешам вероватно во начинот на вежбање и исхрана но би требало да се подобрам
Начинот на вежбање ми е секој пат кога одам да вежбам работам само една група на мускули тој ден по редослед гради,раце,рамо,грб,нозе (совет од инструктор од порано) секој ден различно, 40-50 мин и потоа 20 мин кардио.
Можеби е проблем што пример некогаш два дена одам по ред па потоа по 3-4 дена продолжувам поради обврски
Месечно одам 12-15 пати.
На Исхраната внимавам но не бројам калории, тешко дека правам дефицит,
ако бројам вероватно ќе имам подобри резултати.
Кај Обликот на телото полека се гледа некоја промена и кај стомакот исто но вероватно јас очекувам побрзо топење на салото (не ми треба за на плажа за да не коментирате без потреба, сакам онака да има подобар лик)
Тоа е некој краток апдејт, кој има совети и корекција на моите чекори нека кажи.
Здраво другар, фала за прашањето, малку каснам со одговорот
Јас не сум искусен во ова, нешто сум читал, некои совети од вас и така комбинирам, во теретаната каде вежбам нема ни кој да прашаш
За 4 мес резултатите се -6кг и обем на стомак,гради,задник,...намалени за неколку см, се мерам на почеток на секој месец и секој месец бројките се намалуваат значи има некој ефект само прашањето е дали треба бројките да се подобри или се ок
Знам дека грешам вероватно во начинот на вежбање и исхрана но би требало да се подобрам
Начинот на вежбање ми е секој пат кога одам да вежбам работам само една група на мускули тој ден по редослед гради,раце,рамо,грб,нозе (совет од инструктор од порано) секој ден различно, 40-50 мин и потоа 20 мин кардио.
Можеби е проблем што пример некогаш два дена одам по ред па потоа по 3-4 дена продолжувам поради обврски
Месечно одам 12-15 пати.
На Исхраната внимавам но не бројам калории, тешко дека правам дефицит,
ако бројам вероватно ќе имам подобри резултати.
Кај Обликот на телото полека се гледа некоја промена и кај стомакот исто но вероватно јас очекувам побрзо топење на салото (не ми треба за на плажа за да не коментирате без потреба, сакам онака да има подобар лик)
Тоа е некој краток апдејт, кој има совети и корекција на моите чекори нека кажи.
Автоматски споено мислење:
Се мисли 300гр за цел ден? Сепак ако е така ќе треба строго броење и на другите калории или само јаглехидратите се потенцирани?
Тоа е за ЈХ, протеини 2-2.2 грама на кило телесна тежина (ако си 100 кила ти требат од 200-220 г протеин), а масти 0.6-0.8 г на кило телесна тежина.
Храната секогаш се мери сирова, а не варена/печена/пржена.
Се ти е на тацна, твое е да испочитуваш и да вежбаш.
Praviloto e toa nemozes da potrosis tolku kolku sto mozes da vneses,odnosno skoro za djabe e vezbanje ako sakas da namaluvas kilaza inace ne e djabe,dobitna kombinacija tie jaglerohidrati sto pomalku leb ic i kardio na prazen stomak od sabajle i veceranje nikako toa uste od deca go pisuvasemi se cini vaka bese pojadokot izedi go sam,rucekot podeligo so prijatel a vecerata podari mu ja na neprijatelot
Колеги, каков сплит практикувате моментално? Ја последниов месец/месец ипол го следам: push, pull, legs, chest&back, arms&shoulders.
Визуално немам голем напредок ама во сила си осеќам бааги напредок. Не сум напреден така да можда ова на некој ке му е смешно ама на мене ми прај ќејф, сите имаме почнато од тука. Имено, ако лани ова време на incline bb правев 4x8 со макс 7.5/10 кила, оваа година праам 4x10 со 1х17.5kg, 3x20kg.
За следниов сплит планирам по едноставни compound вежби да практикувам. Без deadlift. Иако при бенч имам болки во рамењата ке почнам со помала килажа. Исто, во врска со reps, кој интервал го фаќате? Ако некој сака ке му пуштам слики у ПП (но хомо) да дискутираме.
Колеги, каков сплит практикувате моментално? Ја последниов месец/месец ипол го следам: push, pull, legs, chest&back, arms&shoulders.
Визуално немам голем напредок ама во сила си осеќам бааги напредок. Не сум напреден така да можда ова на некој ке му е смешно ама на мене ми прај ќејф, сите имаме почнато од тука. Имено, ако лани ова време на incline bb правев 4x8 со макс 7.5/10 кила, оваа година праам 4x10 со 1х17.5kg, 3x20kg.
За следниов сплит планирам по едноставни compound вежби да практикувам. Без deadlift. Иако при бенч имам болки во рамењата ке почнам со помала килажа. Исто, во врска со reps, кој интервал го фаќате? Ако некој сака ке му пуштам слики у ПП (но хомо) да дискутираме.
Јас од почеток идам chest/arms (ма да раце прекинав пред 2 месеци да вежбам па сега тој ден вежбам стомак или кардио), shoulder/abs, back/triceps/cardio, legs/abs. 6 дена во неделата идам.
Јас почнав во март и првиот месец само со шипка можев да правам, ептен бев за нигде. Последниот пат кога кревав успеав 10×20, 7x25 и 5×27.5. Мислам дека ќе можам повеќе ако има некој за сигурност, ама до сега не сум пробал.
Тежок сум 74 кила иначе. Со chest за сега немам проблем, најмногу сум задоволен од нив
Да не идеш на бенч незагреан па рамо те боли? Јас на пример правам други вежби па идам на бенч. Или пак можеби рацете ги ставаш во иста линија со рамото? Треба малце накај телото да ти се за да избегнеш повреда на рамо.
Исто back немам проблем.Почнав pull ups со 10кила тег на мене, 4-5 серии од 8 до 12 кревање. Пола тренинг го поминувам на pull ups, дур не се исцедам и приметам дека не можам два пати да се кренам. Послем идам на друго.
На почетокот не можев три пати без никаков тег да се кренам.
Дедлифт не правам, правев на почетокот ама приметив дека не го правам правино и баталив, ќе ти ебам вежбата. Проблем ми што имам мала дланка, и цело време не можам да ја фатам убаво шипката, се ми се лизга. И осеќам можам да кревам, ама не можам зошто се лизга.
Нозе сум задоволен. Ама кај нив немав ни на почеток проблем, зошто возам многу велосипед.
Рамо, е тука се осеќам заглавен. Последниве 2-3 месеца како да нема напредок и во сила и на изглед. Пример на shoulder press 40кг ми е максимум, послем тоа веќе кичма кинам за да кренам.
Раце како што кажав прекинав. Некако не сакам големи раце, раст сум 171cm и на ниски луѓе не ми допаѓаат големи раце. А кај мене еден период почна ептен на виделина да ми се рацете. Кога ќе видам пад на нив ќе им се вратам. Трицепс вежбам.
Стомак, како што гледаш форсирам многу стомак. Кога почнав немам некој голем стомак да речеме ама целиот беше желе, за нигде. Напред гледам резултати, се зацврстив, ама со спојлерите имам мака.
Автоматски споено мислење:
Иначе бев 79кг ама последниве 2 месеца изгубив килажа, 5кг. Еднаш фатив стомачен вирус, цела недела ме држеше, дихидрирав. Се што ставев во уста искачаше за 10мин. Тука скратив 2.5кг.
Претходната недела имав тровање, два дена повраќање, тука скратив килажа.
И плус требаше да зголемам на калории заради топлово, повеќе ме цеди времево ама се заебав продолжив како што си терав.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.