ATP тенис - општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Неверојатна е храброста на Карлос во битни моменти, што изигра сеа на брејк шанса у втор сет, страшно...

Иначе скроз незабележано искочи изјава на Тони Надал дека Рафа тренира секојдневно и можно е негово враќање на америчката турнеја. Ептен ми дојде ова како гром од ведро небо... убаво ќе биде да се гледа Рафа сезонава на неколку турнири.
Не знам кај читаше ама ја видов изјава на Тони кај што вика дека Рафа нема да фати рекет уште најмалце месец дена и дека може само полесни кондициони тренинзи да прави. Теорија нема да се врати у Америка.

Ги имаме 4те најаки играчи за 2023 во завршницата на Вимблдон што значи ниедно финале од 4те можни нема да разочара.
Петок празник за сите фанови на тенисот!:tvg:

Глатки 3 0, со една брејк шанса за Руне во првиот гем од мечот која беше експресно спасена, not bad за слабиот на трева Алкараз хехехе.

6 дена е постар Руне од Алкараз, а евидентна е разликата во техничкиот и тактичкиот аспект меѓу двајцата.

• Хаха
Reactions: Syn
29% od poenite osvoil Rune na vtor servis, a imase tocno 35 vtori servisa od Alkaraz, od koi ovoj uspeal samo 10 poeni da osvoi.
Koga ke se razmisli od sve sto se vide na treva zadnji 2 godini tuka, Novak, Alkaraz i Siner se izdvoija pred site ostanati, Kirgios sezonava otpadna radi povreda, Beretini uste ne e vlezen u nekoja asalna forma isto poradi povredi.

Ne gledam na koja osnova Novak imase polesen zdreb inace od Alkaraz tuka, mnogu potezok pat ima on do finalevo otkolku spanecov, prvo igrase so 2ca za koi trevata im e najidealna podloga i vazat za furiozni serveri, Thompson i Hurkac, a sega i so Siner koj ko sto rekov, spored prikazanoto u zadnji 2 godini, komotno vlaga u top 3 favoriti za osvojuvanje na trofeov. Ne gleav nikakva prepreka za Novak do Siner uste pred start na turnirov, smetam deka e pogolema prepreka za nego i od Alkaraz u momentov.

Medo da uspee da go skine Alkaraz tuka ke bide mega iznenaduvanje, covekov sve igra samo ne tenis za treva, poklopeni mu se kockite da dogura do polufinale ocekuvam da izgubi bez set da zeme, eve i zimanje na set za mene ke e iznenaduvanje, ednostavno ne mozam da go gleam negoviov tenis tuka, 1 kilometar oddalecen od bejslajnot, ne gledam kako so ova ke go poremeti spanecov.

Калин страшно ме потсеќа на Мари измеѓу поените , влечење ко да има тегови на нозе мислиш ја сецнал кичмата , ама трча бе маме му ебам.
Има уште многу да работи на физичката спремност тоа е факт, многу поважна ќе биде и психичката , до сега и немал некое јако име за противник па да биде некое мерило.
Потенцијал за топ 100 дефинитивно има , одличен на размени, солиден сервис , најак му е форхендот од тоа шо видов, ако стварно работи на себе и сонува за повеќе, имаме за кој да навиваме наредни 10 години минимум.
Честито нов career high ранкинг :cool:

Сите надежи ги сруши Калин на домашнава публика, трета победа над романец на турниров. Од утре за него ќе треба да навиваат. :D

Многу сакам следна сезона Калин да влезе во главен здреб на некој ГС,и прво коло со србендана да игра,ова нашиве србомани ме интересира за кој ќе навиваат тука од форумов???сепак мислам дека потајно за Новак ќе бидат,е од такви си патиме.
Screenshot_20230712-214659_Chrome.jpg

Квалификации не се рачунаат како официјални мечеви така да убаво пиша Сладоледот, 2ра победа за Калин. Го глеав малце у втор сет, се нервираше и викаше дека не може да скокне кога сервира, е сеа дали имаше физички проблем или имаше изгубено ритам искрено не знам. Секако за тој Романецот е Федерер во секој можен аспект.

Многу сакам следна сезона Калин да влезе во главен здреб на некој ГС,и прво коло со србендана да игра,ова нашиве србомани ме интересира за кој ќе навиваат тука од форумов???сепак мислам дека потајно за Новак ќе бидат,е од такви си патиме.

Прегледај го приврзокот 384163
Сами си правите филмови во глава.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom