ATP тенис - општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
На 19 години Калин покажува дека може наскоро (за година макс) да ги надмине резултатите на Русевски. Најбољи резултат му е 1/4 финале на челинџер ниво и Умаг победите во квалификации плус 1 коло три сета против Троицки.
До крај на сезона очекувам веќе да има 1/4 финале на челинџер , дури еве и во Романија неделава може тоа да се оствари.
100 посто ќе игра 250ка Србија Опен или Умаг, што значи конечно имаме наш тенисер што влага во сериозни води. Топ 100 веќе и не е така невозможно!

Не е лошо за некој влезен у 37ма година, 3 дена по ред игра, тешки мечеви, очекуван беше малце падот у неговата игра не дека толку се осети некој замор ама не беше тоа тоа денес али пак доволно за победа, башка што Рублев боље од ова против Новак тешко да изигра на оваа подлога а и општо на било кој слем. Разлика ден и ноќ беше од она што го изигра на АО против него, нарочито ритрнот му беше феноменален, кога ќе размислам подобро, одамна некој вака не му враќал сервиси на Новак, бар не на слемовиве со исклучок на РГ.

Тежок залак ќе е Синер, лани 0-2 му имаше ама после следеше голем пад во неговата игра, сеа година дена поискусен ама и би рекол во малце полоша форма ако се земе во предвид неговата сезона али ништо не значи тоа, па поготово не тука, на трева. Во никој случај турниров не е лаганини за Новак како што многумина предвидуваа тука на темава.

Утре Руне и Алкараз, оние од кои се очекува да се главни носители у тенисов у годините што следат, глеам видеа на нетов од порано у дубл играле ко копиљаци, до сеа 2 пати играле, еднаш мислам на она у Милано турнирот што е го егзибиционен или така нешо за младиве, и у Париз кога освои мастерс Руне со победа над Ноле, таму предаде Алкараз у тајбрејк во втор сет. Како и да е се надевам дека тоа сеа за сеа ќе е меч на турнирот иако вака по кладилници аутсајдер е Руне ама не е за да се отпише инстантно иако и он се изнаигра на турниров и физички далеку поисцрпен е од шпанецот.

Од друга страна Медо сонува ко никад на туниров, ова му е втор пат у кариера да догура до оваа фаза и реално ако се види против кого игра ја има шансата на кариерата да влезе во топ 4.

Добар камбек на Калин, спаси две меч топки во втор сет и го изгази во трет сет. Некако како да не знаеше како да ги заврши поените во прв сет и доста грешеше но од средина на втор сет фати ритам и се зависеше од него понатаму. Браво!
Само на крај делуваше многу уморно, плус и имаше неколку медицински интервенции, што малку ме загрижува. За да стигне до тука изигра и два квалификациски натпревари од кои вториот беше исцрпувачки, го доби по два тајбрејка, исто против Романец, па може замор е во прашање само, не знам.

Инаку челенџерот е 100-ка, значи за победа се добиваат 100 поени. Со пласман во топ 16 Калин добива 13 што е повеќе од финале на M15 фјучрс.

100 посто ќе игра 250ка Србија Опен или Умаг, што значи конечно имаме наш тенисер што влага во сериозни води. Топ 100 веќе и не е така невозможно!
Србија опен повеќе нема да се игра ,и Умаг е од серија 500,почнува за две недели ништо чудно да игра квалификаци нели тренира во Хрватска така да сигирно ќе настапи на тој турнир.

Србија опен повеќе нема да се игра ,и Умаг е од серија 500,почнува за две недели ништо чудно да игра квалификаци нели тренира во Хрватска така да сигирно ќе настапи на тој турнир.
Се игра Србија опен ама се реновираат терените и трибините колку што знам зашо сакаат 500ка да го прават, во меѓувреме се играше у Босна и наредна година најверојатно во Романија.

Не знам од кај ти е инфово , ама Умаг си е 250ка. За Србија Опен има преговори да се врати 2024.
Не бев и ја јасен , наредна сезона очекувам да игра таму, оваа не сум сигурен за Умаг.

Пријавен е на два M25 фјучрс турнири во Австрија наредните 2 недели, не верувам дека би играл во Умаг.

Не знам од кај ти е инфово , ама Умаг си е 250ка. За Србија Опен има преговори да се врати 2024.
Не бев и ја јасен , наредна сезона очекувам да игра таму, оваа не сум сигурен за Умаг.
Да за Умаг прав си 250 е сум се помешал со друг турнир.

За Умаг оваа година евентуално само со WC во главен жреб или квалификации бидејќи веќе се извадени листите на играчи и последен што влегува во квалификациите е 154. рангиран на АТП.

За Умаг оваа година евентуално само со WC во главен жреб или квалификации бидејќи веќе се извадени листите на играчи и последен што влегува во квалификациите е 154. рангиран на АТП.
Тешко на наш тенисер да дадат WC имаат и они млади тенисери сигурно предност ќе имаат пред Калин.

Иначе скроз незабележано искочи изјава на Тони Надал дека Рафа тренира секојдневно и можно е негово враќање на америчката турнеја. Ептен ми дојде ова како гром од ведро небо... убаво ќе биде да се гледа Рафа сезонава на неколку турнири.

Neka si legne na brasnoto, neka ide u penzija za da ne mora da se blamira koga ke gubi
...
Нема да иде во пензија, следна сезона на олимпијада ќе му го искине гзот на србендата па ќе го прати него во пензија и ќе видиш што плачење ќе има тогаш од новак ѓоковиќ.

башка што Рублев боље од ова против Новак тешко да изигра на оваа подлога а и општо на било кој слем.
Не мора ова да го нагласуваш за секој што ќе земе сет или ќе одигра солидно против Новак. У реду е, имаат и другите и раце и нозе, добар меч не значи под дифолт меч на кариерата или слично. Го гледаше Рубљов у Монте Карло оваа сезона на пример? Против Рафа у Монте Карло пред 2 сезони ако не се лажам? Одличен играч е Рубљов и не е изненадување што игра вака, мислам, за мене е со оглед на тоа што очекував полесно да добие Новак, али општо за Рубљов како играч не е.

Мислам, да не се разбереме погрешно, има ситуации кога некад некои тенисери стварно играат меч на животот, пример Истомин против Новак на АО, Браун против Рафа, Стаковски против Федерер итн.

• Хаха
Reactions: Syn

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom