Woke и cancel култура, SJW, safe spaces, политичка коректност...

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.120
Поени од реакции
37.613
Оваа сериозно почна да ги преминува сите граници. Колку што ја почитував како автор, дупло повеќе сега посакувам да спалам се нејзино што сум собрал по дома. А како личност не заслужува ни п од почит. Дискредитира, омаловажува, навредува со зборови кои не доликуваат на личност од академската фела, а за возврат не добива ни малку слично. Ќулавкова за нејзе е величина која не само што никогаш нема да ја достигне, туку и никогаш нема да досегне ни трошка од она што таа го има постигнато, на секое поле. А најмногу на полето на човечноста. Додека цело МАНУ молчеше, Катица единствена се дигна да го брани она малку чест што ни има останато. Исто и сега. Само што даскалицава по англиски не може да разбере дека професорката Ќулавкова не е против ничии права, само е против наметнување извитоперени идеологии и против правење некого мајмун.

1688237588057.png

1688237624063.png

Јас се гордеам што сум најгрозен и најмрачен, на пример.

1688237804846.png

А за возврат:

1688237726650.png

Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.095
Поени од реакции
2.924
Оваа сериозно почна да ги преминува сите граници. Колку што ја почитував како автор, дупло повеќе сега посакувам да спалам се нејзино што сум собрал по дома. А како личност не заслужува ни п од почит. Дискредитира, омаловажува, навредува со зборови кои не доликуваат на личност од академската фела, а за возврат не добива ни малку слично. Ќулавкова за нејзе е величина која не само што никогаш нема да ја достигне, туку и никогаш нема да досегне ни трошка од она што таа го има постигнато, на секое поле. А најмногу на полето на човечноста. Додека цело МАНУ молчеше, Катица единствена се дигна да го брани она малку чест што ни има останато. Исто и сега. Само што даскалицава по англиски не може да разбере дека професорката Ќулавкова не е против ничии права, само е против наметнување извитоперени идеологии и против правење некого мајмун.

Прегледај го приврзокот 383150

Прегледај го приврзокот 383151

Јас се гордеам што сум најгрозен и најмрачен, на пример.

Прегледај го приврзокот 383153

А за возврат:

Прегледај го приврзокот 383152
Румена Бужаровска пред една година јадеше лајна кај Зоран Кесиќ за победата над режимот, тогаш видов што лајно од човек е.

Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.095
Поени од реакции
2.924
Фората е што оваа Румена никогаш не свршила. Еднаш да и се стресат коленцата асално, добра ќе си биде понатака.
Очигледно никогаш никој квалитетно не ја обработил за да и се тресат колената, затоа е вака накострешена. Не бадијала чичко Фројд велеше дека лошиот секс е корен на сите проблеми.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.120
Поени од реакции
37.613
Очигледно никогаш никој квалитетно не обработил за да и се тресат колената, затоа е вака накострешена. Не бадијала чичко Фројд велеше дека лошиот секс е корен на сите проблеми.
Па којзнае како ја подучиле да се идентификува, можеби како асексуална, па затоа - ни квалитетно, ни неквалитетно пробала.

Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.095
Поени од реакции
2.924
Па којзнае како ја подучиле да се идентификува, можеби како асексуална, па затоа - ни квалитетно, ни неквалитетно пробала.
Ако се идентификувала како асексуална значи никој ни со метла ја нема допрено. Тоа преку ноќ не иди.

Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.095
Поени од реакции
2.924
Румена, убава жена, но ете потпаднала под невладини. Таму кој ќе влезе читав не искача.
На времето имаше плакати со познати личности кои завршиле како наркомани.
Под сликите стоеше натписот „Дрогата ги уби!“.
Треба да се направи сличен плакат само што натписот треба да биде „Странските пари ги упропастија“.

Член од
14 август 2018
Мислења
4.981
Поени од реакции
11.315
Да ви се приклучам на психо-анализава за оваа “професоркава” ахем :rolleyes:

Само нема потреба од толку длабоки фројдовски мисли..
Ние во Велес викаме: Кур прави- Кур расипува!

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.660
Поени од реакции
88.506
Јас не ни знаев дека оваа Румена е авторка, мислев дека е позната само по тоа што е у невладините... Како и да е, ептен е непријатно и глупо една авторка ( што по дифолт треба да е образувана личност, демек :vrtioci: ) да вреѓа како да е на сточен пазар, и притоа да те чита цела македонска јавност.

Али добро, не ме чуди... Џабе ти е цело знаење во светот чим влезеш во невладини спонзорирани од странски пари. Со овие пишанки на нејзиниот фб профил, верувам дека ќе ја изгуби голем дел од своите фанови. Дно!

Kajgana Shop

На врв Bottom