Медиумски канали во служба на државата за време на војна! Нешто чудно?!Ова ти е ботпви во фул мод
Прегледај го приврзокот 382383
sakas da kazes deka ukraina ne izgubila 100k vojska?Се отепавте од пишување дека цивили во Доњецк се гранатирани осум години. Сега кога Пригожин вика дека е пропаганда си свиркате, кога Пригожин викаше дека Украина изгубила 100.000 војска трубевте на долго и на широко.
Сега не треба да му се дава медиумски простор и релевантност на инфлуенсеров.
Сакам да кажам дека му се верува на олигарх кога го зборува наративот. Лицемерно ќе бираме кога и фактички извор на информации а кога е лешперsakas da kazes deka ukraina ne izgubila 100k vojska?
tipot e relevanten za toa sto se slucuva na front posto ima svoja vojska tamu ama za politika i drzavna strategija e relevanten isto kolku sto e i za ekologija na peru ili vselenskata programa na turkmenistan.
А ти кај виде селективност во земањето на Пригожин?!Сакам да кажам дека му се верува на олигарх кога го зборува наративот. Лицемерно ќе бираме кога и фактички извор на информации а кога е лешпер
pa fala bogu treba da birame be klinton... ti bi mu veruval na mesi ako ti zbori za pravenje pirueti na balet ili za izveduvanje slobodni udari u fudbal?Сакам да кажам дека му се верува на олигарх кога го зборува наративот. Лицемерно ќе бираме кога и фактички извор на информации а кога е лешпер
Znaci vtora situacija ke bide od mojot prethoden post.
Еве уште еден генерал му се обраќаЕве и Даре се огласи
Ај некој што знае руски нека преведе
abe i on samiot toa go saka, wagner pravi pari u afrika, on saka da gk trgnat i da si se fokusira na afrika a vo ukraina neka postavat drug... ova 2-3 pati go ima spomnato megu redovi ovaa godinaИма нешто во оваа што го вика ќелавиот, поодамна е скаран со некој структури од војската, него го штитеше Путин и веројатно тајната служба бидејки и вршеше работа и во странство, сега тоа што го изјавил Песков дека ќе ја средат работата ми изгледа дека ќе се ослободат од структурите од армијата, што не верувам бидејќи ќе поткопат институција,
поверојатно сценарио е дека ќе се ослободат од Пригожин (на убав или неубав начин) и ќе дојде нов шеф кој нема да биде експониран во јавноста, еве дали некој знае кој е шеф на Блеквотер, незнам ни јас.
@The xx neka dade prevod i neka mi pise privatna porakaЕве и Даре се огласи
Ај некој што знае руски нека преведе
Дефинитивно ова не е меѓу Вагнер и војската, туку лично меѓу Пирошката и Шојгу…Има нешто во оваа што го вика ќелавиот, поодамна е скаран со некој структури од војската, него го штитеше Путин и веројатно тајната служба бидејки и вршеше работа и во странство, сега тоа што го изјавил Песков дека ќе ја средат работата ми изгледа дека ќе се ослободат од структурите од армијата, што не верувам бидејќи ќе поткопат институција,
поверојатно сценарио е дека ќе се ослободат од Пригожин (на убав или неубав начин) и ќе дојде нов шеф кој нема да биде експониран во јавноста, еве дали некој знае кој е шеф на Блеквотер, незнам ни јас.