Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    753

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
7.347
Поени од реакции
14.006
Е сега мислам е мајката на Украинците да удрат јако.

Дур овие се тепаат меѓу себе.

Член од
14 август 2018
Мислења
4.984
Поени од реакции
11.350
Медиумски канали во служба на државата за време на војна! Нешто чудно?!
Ноуп

Ама тоне брод со 500 мигранти, една реченица и заборавени…
Тоне подморница со 5 милијардери… една недела к*рот ми го пукнаа…

Западната пропа.. пардон медиуми..

(умирачките на Путин и расподот на РФ нема ни да ги спомнам во овој контекст!)

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.898
Поени од реакции
25.400
Се отепавте од пишување дека цивили во Доњецк се гранатирани осум години. Сега кога Пригожин вика дека е пропаганда си свиркате, кога Пригожин викаше дека Украина изгубила 100.000 војска трубевте на долго и на широко.
Сега не треба да му се дава медиумски простор и релевантност на инфлуенсеров.
sakas da kazes deka ukraina ne izgubila 100k vojska?

tipot e relevanten za toa sto se slucuva na front posto ima svoja vojska tamu ama za politika i drzavna strategija e relevanten isto kolku sto e i za ekologija na peru ili vselenskata programa na turkmenistan.

Klinton

wanna BOMB?
Член од
11 април 2010
Мислења
2.894
Поени од реакции
4.611
sakas da kazes deka ukraina ne izgubila 100k vojska?

tipot e relevanten za toa sto se slucuva na front posto ima svoja vojska tamu ama za politika i drzavna strategija e relevanten isto kolku sto e i za ekologija na peru ili vselenskata programa na turkmenistan.
Сакам да кажам дека му се верува на олигарх кога го зборува наративот. Лицемерно ќе бираме кога и фактички извор на информации а кога е лешпер

Член од
14 август 2018
Мислења
4.984
Поени од реакции
11.350
Сакам да кажам дека му се верува на олигарх кога го зборува наративот. Лицемерно ќе бираме кога и фактички извор на информации а кога е лешпер
А ти кај виде селективност во земањето на Пригожин?!
Бар за мене бил и е поуздан извор на информации…
Можеби и стварно ја зборува вистината, можеби погрешно проценил, а можда и сево ова е маскировка за медиуми…

Вие направивте филм како Пирошката тргнал на Москва или не знам што..

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.898
Поени од реакции
25.400
pa fala bogu treba da birame be klinton... ti bi mu veruval na mesi ako ti zbori za pravenje pirueti na balet ili za izveduvanje slobodni udari u fudbal?

neznam sto ne ti e jasno, tipot ima relevantni informacii za sto i kako se desava na fronotot kade negovite se borat i ginat i od toj aspekt moze da proceni realno kolkavi zagubi ima neprijatelot.

za sve drugo ne e relevanten.

Klinton

wanna BOMB?
Член од
11 април 2010
Мислења
2.894
Поени од реакции
4.611
Еве и Даре се огласи
Ај некој што знае руски нека преведе

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.192
Поени од реакции
3.443
Има нешто во оваа што го вика ќелавиот, поодамна е скаран со некој структури од војската, него го штитеше Путин и веројатно тајната служба бидејки и вршеше работа и во странство, сега тоа што го изјавил Песков дека ќе ја средат работата ми изгледа дека ќе се ослободат од структурите од армијата, што не верувам бидејќи ќе поткопат институција,
поверојатно сценарио е дека ќе се ослободат од Пригожин (на убав или неубав начин) и ќе дојде нов шеф кој нема да биде експониран во јавноста, еве дали некој знае кој е шеф на Блеквотер, незнам ни јас.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.898
Поени од реакции
25.400
Има нешто во оваа што го вика ќелавиот, поодамна е скаран со некој структури од војската, него го штитеше Путин и веројатно тајната служба бидејки и вршеше работа и во странство, сега тоа што го изјавил Песков дека ќе ја средат работата ми изгледа дека ќе се ослободат од структурите од армијата, што не верувам бидејќи ќе поткопат институција,
поверојатно сценарио е дека ќе се ослободат од Пригожин (на убав или неубав начин) и ќе дојде нов шеф кој нема да биде експониран во јавноста, еве дали некој знае кој е шеф на Блеквотер, незнам ни јас.
abe i on samiot toa go saka, wagner pravi pari u afrika, on saka da gk trgnat i da si se fokusira na afrika a vo ukraina neka postavat drug... ova 2-3 pati go ima spomnato megu redovi ovaa godina

Член од
14 август 2018
Мислења
4.984
Поени од реакции
11.350
Дефинитивно ова не е меѓу Вагнер и војската, туку лично меѓу Пирошката и Шојгу…

Запиен е бааѓа типот(па уште и пие) додека јаде г*мна, и ја претера..!

Ама кај има чад, има и оган рекле старите..
Искрено, и ја мислам дека на Шојгу требаше да му се тркала главата уште во Март лани..

У осталим новостима.. бугари су ушли у Софију..

Kajgana Shop

На врв Bottom