Во видеото што ти го прати Жуков се спомнува во само една реченица. Навистина ти е јак доказов исто колку што ти се и другите докази јаки. Очигледно појак доказ за тврдењата што ги измисли немаш. Тоа докажува колку си релевантен затоа овде си предмет на мајтап.
Се почна кога никој не ти правеше тебе муабет, си дебатирав јас со Јамајка
Снимката со Антонов авиони е руска а не украинска. Они сами се фалеа со неа.
Е сега дали е снимката от фамозниот воздушен мост, или едноставно ги транспортирале од Владивосток до Краснодар, ни јас ни ти не можеме да знаеме.
Јас никогаш не тврдев дека им го знам целиот план. Тоа што јас го тврдам е дека по сите логики на модерно војување, како и да гледам на акциите на север, за РФ се неуспех. Не постигнаа ништо значајно со тоа што жртвуваа илјадници добро обучени војници..
Гледам тешко ти е да свариш дека русите направија катастрофални грешки неколку пати. Не знам зошто е тоа така, тоа е нормален тек на настаните.
Черчил ја има утнато дебело во Галиполи и ПСВ, исто и со окупација на Норвешка во ВСВ, па денес е В. Черчил.
ДеГол ја има утнато дебело во првите шест недели од војната.
Жуков ја има дебело утнато во Зимската војна со Финска и после уште неколку пати, дури и пред Берлин кај Зелоу висорамнините ја утнува дебело.
Коњев, Чуиков, Рокосовски исто така.
Шварцкопф ја утна во пустината во Ирак, ама после посла на Истинг
Макнамера првите години во Виетнам се уби од грешки правење
СССР ја утна со првата Чеченска војна
МекКристол ја утна со првата битка за Фалуџа
Петреус ја утна со првата битка за Марџа
Зошто е Шојгу исклучок?
Се упеца ти да кажеш колку сум грешка јас дека Жуков не бил во Финска. Значи тука почна со тебе муабетот, дали Жуков учествувал или не во Зимската војна. Нели јас грешка сум
Кој ли ти предаваше воена историја леба ти. Жуков не ни има учествувано во зимската војна. Во тој период Жуков е на источната граница на СССР откако ги направи мелено месо Јапонците кај Калкин гол.
Време е да си ја повториш лекцијата за Георгиј Жуков и за Зимската војна. Еве ти и материјал.
Па јас ти викам, барај други извори не Вики
Реално добар извор имаш со тета Вики.
Ај изгуглај кој командувал со Седма Армија на СССР. Исто изгуглај кога е Зимската војна а кога е Калкин Гол.
Ти ми викаш се си барал немало
Побарано и никаде нема податоци дека има учествувано во зимската војна 1939/40. Ама ако ти имаш такви информации редно е овде да ги споделиш со нас а не тоа да го бараш од мене. Така можеш на војниците твои да му се курчиш.
Јас ти викам има бе, еве ти официјална енциклопедија а не ВИКИ, еве доказ
Georgy Zhukov was a marshal of the Soviet Union, and the most important Soviet military commander during World War II. Having been conscripted into the Imperial Russian Army during World War I, Zhukov joined the Red Army in 1918, served as a cavalry commander during the Russian Civil War, and
www.britannica.com
"During the
Winter War, which the Soviet Union fought against Finland at the outset of World War II, Zhukov served as chief of staff of the Soviet army"
На прва се упецувате да му се невиди.
Јас грешам, и ќе грешам, ама кога ќе увидам дека грешам се извинувам и научувам нешто ново.
Вие како сте? Добри?
Ама тебе малку ти е една реченица и не ти е јасно. Ти со твоите научно методи реши дека ова не е доказ
Цела една реченица и толку. И што со тоа? Нешто повеќе од тоа? Има еден куп написи и видеа за животот на Жуков и во ниедно не се спомнува никаква негова улога во зимската војна. А на други места се спомнува дека тој е вратен од далечниот исток дури во летото 1940 затоа што сеуште била нестабилна ситуацијата на источната граница. Каде е седмата армија што ја спомнуваш. Нешто подетално околу ова?
За тебе доказ е Кингс енд џенералс јутуб канал
За разлика од тебе, кој учеството на Жуков го браниш со цела една реченица од Британика и со посочување на неименувана епизода од серијата Great War за која немаш линк, јас во продолжение ти препорачувам да си го изгледаш следното видео во кое е детално е опишана целата зимска војна. Во видеото се наведени еден куп советски генерали но никаде, повторувам никаде не е наведен Жуков. Со 7та армија на почетокот командува Јаковлев а на крајот Мерецков.
Не е на одмет да си го повториш материјалот и да си намалиш со неоснованото курчење оти пак со факти ќе си го добиеш по нос.
Play Call of War for free on PC or Mobile: https://callofwar.onelink.me/q5L6/ab88a43b and receive an amazing New Player Pack, only available for the next ...
www.youtube.com
Значи кога сме кај јутуб канали, еве ти доказ
Мајко мила ти опасен си бил. Те молам не ме мавај по нос, жити Путин немој.
1. Многу лицемерно од твоја страна да ми даваш линкови од K&G за Зимската војна, тогаш се вистина, ама кога репортираат за украинската војна K&G е пропаганда. Ех Милице Милицеее
2. Жуков е шеф на Штаб на Тимошенко, Кој станува Командант на 10 јануари 1940
Еве изволте
After the chaotic invasion and catastrophic losses of the first weeks of the Winter War, the Soviet Army has learnt their lesson. Further west the Wehrmacht ...
youtu.be
И во ова видео малку се спомнувал Жуков
Во видеото што ти го прати Жуков се спомнува во само една реченица. Навистина ти е јак доказов исто колку што ти се и другите докази јаки. Очигледно појак доказ за тврдењата што ги измисли немаш. Тоа докажува колку си релевантен затоа овде си предмет на мајтап.
Епа не знам што да ти понудам како доказ бе друже, не знам колку пати треба да се спомне Жуков во Финска за ти да прифатиш дека не си во право кога викаш дека не бил таму.
Терај си ти мајтап со мене, јас ќе те игнорирам и двајцата ќе бидемњ среќни.
Кога си мртов не можеш да бидеш свесен за случувањата околу тебе бидејќи си мртов. Другите околу тебе страдаат за твојата смрт, не ти.
Исто е и кога си глуп.