- Член од
- 28 август 2013
- Мислења
- 4.334
- Поени од реакции
- 13.190
Ќе ја почнат контраофанзивата на 22 јуни, симболично да биде.
Побарано и никаде нема податоци дека има учествувано во зимската војна 1939/40. Ама ако ти имаш такви информации редно е овде да ги споделиш со нас а не тоа да го бараш од мене. Така можеш на војниците твои да му се курчиш.
Џабе му објаснуваш… од 10 генерали, двајца дали потрефи…
Ама битно ќе дефокусира тука…
На прва се упецувате да му се невиди.Ај ај ај, ни јас не го фатив овој детаљ, браво. Остајте го раат чоекот, многу пржења доби у краток период.
Правда за Клинтон!
Жуков ја има утнато? Дебело?Жуков ја има дебело утнато во Зимската војна со Финска
Во викендицата на Славјанка на таван се криел, измеѓу гредите и трските.Шо бидна сега кај е Буданов? Во кома во Германија, умрен и закопан во Киев или на куќна слава во Лесковац. Што вели непогрешливиот руски телеграм/твитер универзум?
TOA им е целта, а мод тимот ќе ќути и потоа ќе си има изговор ама офтопик бевте сите ајде и оваа под клуч.Значи, ја сардисавте и оваа тема.
Абе и тебе чоек не може да те заебе, ти уствари си сакал да видиш колку ние другите знаеме, намерно такви промашувања си постирал, не дека не си знаел или си згрешил."During the Winter War, which the Soviet Union fought against Finland at the outset of World War II, Zhukov served as chief of staff of the Soviet army"Georgy Zhukov | Soviet Marshal & WWII Hero
Georgy Zhukov was a marshal of the Soviet Union, and the most important Soviet military commander during World War II. Having been conscripted into the Imperial Russian Army during World War I, Zhukov joined the Red Army in 1918, served as a cavalry commander during the Russian Civil War, andwww.britannica.com
На прва се упецувате да му се невиди.
Јас грешам, и ќе грешам, ама кога ќе увидам дека грешам се извинувам и научувам нешто ново.
Вие како сте? Добри?
Цела една реченица и толку. И што со тоа? Нешто повеќе од тоа? Има еден куп написи и видеа за животот на Жуков и во ниедно не се спомнува никаква негова улога во зимската војна. А на други места се спомнува дека тој е вратен од далечниот исток дури во летото 1940 затоа што сеуште била нестабилна ситуацијата на источната граница. Каде е седмата армија што ја спомнуваш. Нешто подетално околу ова?"During the Winter War, which the Soviet Union fought against Finland at the outset of World War II, Zhukov served as chief of staff of the Soviet army"Georgy Zhukov | Soviet Marshal & WWII Hero
Georgy Zhukov was a marshal of the Soviet Union, and the most important Soviet military commander during World War II. Having been conscripted into the Imperial Russian Army during World War I, Zhukov joined the Red Army in 1918, served as a cavalry commander during the Russian Civil War, andwww.britannica.com
Јас грешам, и ќе грешам, ама кога ќе увидам дека грешам се извинувам и научувам нешто ново.
Вие како сте? Добри?
Od recenicata ne moze da se zakluci deka bil tamu, koja bila ulogata, nitu pak vinata."During the Winter War, which the Soviet Union fought against Finland at the outset of World War II, Zhukov served as chief of staff of the Soviet army"Georgy Zhukov | Soviet Marshal & WWII Hero
Вие како сте? Добри?