Војна во Украина (исклучиво воена перспектива)

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.578
Поени од реакции
27.426
Добра диверзија е да глумиш лоша офанзива и да го намамиш непријателот да прејде во контраофанзива за да те "докрајчи" со што ќе си ги потроши резервите.
Не зезај дека е добра диверзија...

Klinton

wanna BOMB?
Член од
11 април 2010
Мислења
2.889
Поени од реакции
4.606
За разлика од тебе, кој учеството на Жуков го браниш со цела една реченица од Британика и со посочување на неименувана епизода од серијата Great War за која немаш линк, јас во продолжение ти препорачувам да си го изгледаш следното видео во кое е детално е опишана целата зимска војна. Во видеото се наведени еден куп советски генерали но никаде, повторувам никаде не е наведен Жуков. Со 7та армија на почетокот командува Јаковлев а на крајот Мерецков.
Не е на одмет да си го повториш материјалот и да си намалиш со неоснованото курчење оти пак со факти ќе си го добиеш по нос.
Мајко мила ти опасен си бил. Те молам не ме мавај по нос, жити Путин немој.

1. Многу лицемерно од твоја страна да ми даваш линкови од K&G за Зимската војна, тогаш се вистина, ама кога репортираат за украинската војна K&G е пропаганда. Ех Милице Милицеее

2. Жуков е шеф на Штаб на Тимошенко, Кој станува Командант на 10 јануари 1940
Еве изволте

Klinton

wanna BOMB?
Член од
11 април 2010
Мислења
2.889
Поени од реакции
4.606
За разлика од тебе, кој учеството на Жуков го браниш со цела една реченица од Британика и со посочување на неименувана епизода од серијата Great War за која немаш линк, јас во продолжение ти препорачувам да си го изгледаш следното видео во кое е детално е опишана целата зимска војна. Во видеото се наведени еден куп советски генерали но никаде, повторувам никаде не е наведен Жуков. Со 7та армија на почетокот командува Јаковлев а на крајот Мерецков.
Не е на одмет да си го повториш материјалот и да си намалиш со неоснованото курчење оти пак со факти ќе си го добиеш по нос.
Да се надополнам пошто топли препораки прати.
Топло ти препорачувам да изгуглаш колку Котлобан офанзиви имало под Жуков додека станал успешен во Котлобан.

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.578
Поени од реакции
27.426
Ова е територијата која Украина ја зазеде во нивната офанзива до сега.

Ова е територијата од вчерашните напори. До сега во оваа офанзива обично територијата ја губеа уште истиот ден, а во некои случаи наредниот. Најсилната ударна сила на југот им е сместестена во правецот на Орехов. А горе на север према Северодоњецк. Мислам дека најголема шанса би имале да нападнат на Орехов, а во меѓувреме синхронизирано да одат преку реката. Мада незнам колку е возможно тешки возила да се префрлаат преку поранешното дно на езерото.
Автоматски споено мислење:

До кај е офанзиавава бе на нато џганов?

За другарче прашувам :ROFLMAO:
Имаат уште адути, далеку се од откажани. Ќе дознаеме набргу. Мислам дека активно ќе се надополнуваат со опрема и дека ќе дојдат и авиони.

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
7.253
Поени од реакции
13.770
Ова е територијата од вчерашните напори. До сега во оваа офанзива обично територијата ја губеа уште истиот ден, а во некои случаи наредниот. Најсилната ударна сила на југот им е сместестена во правецот на Орехов. А горе на север према Северодоњецк. Мислам дека најголема шанса би имале да нападнат на Орехов, а во меѓувреме синхронизирано да одат преку реката. Мада незнам колку е возможно тешки возила да се префрлаат преку поранешното дно на езерото.

Имаат уште адути, далеку се од откажани. Ќе дознаеме набргу. Мислам дека активно ќе се надополнуваат со опрема и дека ќе дојдат и авиони.
Знам де. Да сменам фокусот на темава за тоа што треба да се пишува.

Klinton

wanna BOMB?
Член од
11 април 2010
Мислења
2.889
Поени од реакции
4.606

Мене ми е матно тоа да одат преку резервоарот. 70 години имало вода таму, не знаеме колку и како има продрено водата во таа тиња. Можеби некоја лесна единица ќе премине. Поверојатно ми е да направат понтуни над Каховка и таму со тежок оклоп да минат.
Ако имаат уште сила, којзнае.
Си го доби по нос лигуш натовски, си го доби сега слободно плачи. Кој губи има право да се лути. Туку остај таа работа со офанзивава од украинциве до каде сме? Работава испадна Tri livade tri livade nigde lada nema :pos:
1. Се ти е докажано и надробено и пак си правиш филмови.
2. Голем јунак си да вреѓаш онлајн, нема што, се отепа од носеви гаѓање.
3. Не ни очекував некое ниво, јас сум глуп што ти реплицирам, не си ти крив.

Klinton

wanna BOMB?
Член од
11 април 2010
Мислења
2.889
Поени од реакции
4.606
Не зезај дека е добра диверзија...
Да се појаснам, не викам дека намерно прават загуби, туку намерно прават бавен прогрес.
Сепак напаѓаат против руска армија и порано или покасно ќе јадат ќотек. Колку, ќе видиме.

А и дали сум во право или ти си, и тоа времето ќе покаже. Секако некој треба пиво да части.

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.578
Поени од реакции
27.426
Да се појаснам, не викам дека намерно прават загуби, туку намерно прават бавен прогрес.
Сепак напаѓаат против руска армија и порано или покасно ќе јадат ќотек. Колку, ќе видиме.

А и дали сум во право или ти си, и тоа времето ќе покаже. Секако некој треба пиво да части.
Не е тоа нешто слично што викам јас за северот?

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.241
Поени од реакции
9.884
Мутав, Крим е дел од A2/AD штитот на Русија и пуштање на крстаречки ракети од страна на НАТО е директен напад.
Да тестираат американско ПВО со еден Сармат, што викаш ти?

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.480
Поени од реакции
23.435
Интересна порака до украинските унгарци кои се во ВСУ. Ако почнат да прават пропаганда Русите за како тоа самите украински војници се ослободувани и шетаат низ Москва/Екатеринбурт/итн (бонус со фамилија), мислам дека ќе го зголемат бројот на украински војници кои би дезертирале.

Ова го пробаа САД и ЕУ со нудење виза и слични поволности за руските војници кои ќе се предадат на почетокот на војната но не им успеа планот.

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.578
Поени од реакции
27.426
Во последно време многу вакви снимки излегуваат во етер, пуштени од страна на Русите. Станува збор за висококвалитетни камери од кои се следи секој чекор од непријателската територија. Како што знам дел од нив се поставени на некои си височинки, а другиот дел незнам. Конкретниве се од земја, но има доста што погледот е од висина и тие се уште поквалитетни и уште поголем зум имаат. Дали се сателити или шпиунски авиони незнам, но Русите буквално го знаат секој чекор на Украинците. Има вакви исти снимки и со топлински камери, што значи дење/ноќе, укопани/скриени, све се гледа (пошто нели само нискоквалитетни ноќни визири имаа Русите).

Е сега прашањето е, ова им е нешто ново или уште си мислите дека им затаило разознавањето на Русите.

Ова на пример мене ми личи дека е дрон.

Kajgana Shop

На врв Bottom