Wizz Air летови од/до Македонија

Член од
11 април 2012
Мислења
4.658
Поени од реакции
5.369
utre imam let so wizz
mi stigna utrovo deka mozno e da ima kasnenja poradi NATO vezbi vo Germanija periodov 12-23 juni.

dali nekoj letal vo ovoj period do sega i da ima pogolemi kasnenja / pomestuvanja?

dali moze za odreden let da ja najdam rutata / traektorijata? ne sum siguren dali ovoj let (mkd - svedska) pominuva voopsto niz germanija
Flightradar или слични страни за flight tracking имаат можност да видиш каде биле летовите. Колку што јас знам (барем за летовите гбг - скп) не поминува воопшто низ Германија.
Автоматски споено мислење:

Да го искористам постот, до кога е рокот откако ќе ја купиш картата за да внесиш податоци од пасош (бр на пасош)?
Карти начекав евтини, но пасошот ми е во процедура ќе го добијам покасно, дали е временски ограничено до кога мораш да внесиш бр на пасош?
Некој да има лично искуство?
На чекин го внесуваш пасошот

Harald

King of Norway
Член од
12 јули 2009
Мислења
3.463
Поени од реакции
9.916
nisto nema da ti smeni sega... dzabe se nerviras. ako nekoj treba da te sobere u sk ke mu kazes da proveruva na google so kodot na letot koga se ocekuva da sleta avionot. neznam za evropa ama ovde se tocni do minuta, valjda zimaat info od kontrola na letovi....
obratno e. od skopje letam.
posto nema tamu na koj da zvonam, a kasno sletuva, da vidam nekoi opcii za prenokjuvanje.

nikogas ne sum zagledal na toa, ama ako e traektorija skopje - stokholm "prava linija" bi trebalo da odi preku polska.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.547
Поени од реакции
22.238
utre imam let so wizz
mi stigna utrovo deka mozno e da ima kasnenja poradi NATO vezbi vo Germanija periodov 12-23 juni.

dali nekoj letal vo ovoj period do sega i da ima pogolemi kasnenja / pomestuvanja?

dali moze za odreden let da ja najdam rutata / traektorijata? ne sum siguren dali ovoj let (mkd - svedska) pominuva voopsto niz germanija
Колку што знам досега немало некои поголеми каснувања ради вежбата. Мислам ова е превентивно за секој случај што сепак ми изгледа како добра комуникација од страна на Виз.

Пробај тука евентуално дали ќе ти го извади летот, пошто летови во живо ги дава рутите не сум барал никогаш дали може на специфичен лет унапред да видиш, али ако има ист лет денес можеби и така ќе се снајдиш...

Да го искористам постот, до кога е рокот откако ќе ја купиш картата за да внесиш податоци од пасош (бр на пасош)?
Карти начекав евтини, но пасошот ми е во процедура ќе го добијам покасно, дали е временски ограничено до кога мораш да внесиш бр на пасош?
Некој да има лично искуство?
Ако те разбрав точно, мислам бројот го внесуваш со самото чекирања а можеш до неколку часа пред лет да се чекираш онлајн. Или не беше тоа прашањето?

edit: одговорено веќе беше :)

Ете за вежбата и доцнењето: Nato-Übung Air Defender: Vereinzelte Verspätungen, aber kein Chaos | Business Traveller

Harald

King of Norway
Член од
12 јули 2009
Мислења
3.463
Поени од реакции
9.916
Колку што знам досега немало некои поголеми каснувања ради вежбата. Мислам ова е превентивно за секој случај што сепак ми изгледа како добра комуникација од страна на Виз.

Ако те разбрав точно, мислам бројот го внесуваш со самото чекирања а можеш до неколку часа пред лет да се чекираш онлајн. Или не беше тоа прашањето?
da da, korektno od wizz. ima i vo javnoto soopstuvanje za koja zona vo koj del od denot se vezbite.
prebaruvav na toa flight radar so ima arhivi, za sega izgleda dobro.
a ja najdov i rutata za letot, preku polska e, a i trite leta na istata ruta bile na vreme.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.547
Поени од реакции
22.238
Член од
11 април 2012
Мислења
4.658
Поени од реакции
5.369
Фала за одговорот друже.
Дури и ако е ауто-чекин, значи ќе имам време до 48h пред летот?
Ако ги немаш зачувано на профил податоците нема да ти помине ауточекин, џабе си го платил :)
Ако имаш зачувано од стариот пасош ќе те чекора со тој пасош, во овој случај не знам што би било проблемот, ама мислам дека и ако тоа се случи нема да ти направат проблем.
obratno e. od skopje letam.
posto nema tamu na koj da zvonam, a kasno sletuva, da vidam nekoi opcii za prenokjuvanje.

nikogas ne sum zagledal na toa, ama ako e traektorija skopje - stokholm "prava linija" bi trebalo da odi preku polska.
Не би требало да имаш проблем мислам дека само малмо/Копенхаген линиите идат преку Германија другото е маџарска Полска обично

да те исправам рентакар не се замара со возачката од кај ти е ќе ти дадат кола они, а за полиција ако те сопре е друг случај :)

Член од
19 јуни 2023
Мислења
4
Поени од реакции
0
Здраво ми треба помош, прв пат патувам само со рачен кабински багаж, ќе се пријавам онлајн, е прашањето ми е дали треба да одам на шалтер за чек ин на аеродром иако немам дополнителен багаж?

Член од
21 ноември 2005
Мислења
5.217
Поени од реакции
941
Здраво ми треба помош, прв пат патувам само со рачен кабински багаж, ќе се пријавам онлајн, е прашањето ми е дали треба да одам на шалтер за чек ин на аеродром иако немам дополнителен багаж?
Да, затоа што никад не знаеш што им е филмот дента.
Некад ќе ти речат доволна е картата од мобилен, некад ќе ти испечатат нивна.

Член од
19 јуни 2023
Мислења
4
Поени од реакции
0
Да, затоа што никад не знаеш што им е филмот дента.
Некад ќе ти речат доволна е картата од мобилен, некад ќе ти испечатат нивна.
Тоа значи дека сепак треба да одам 2ч пред летот

Член од
19 јуни 2023
Мислења
4
Поени од реакции
0
Маркони експрес е, и автобус е, не е воз.

Не знам дали ќе ти стигне, стави си аларм 24 часа пред полетување, во случај да заборавиш.
Извини да прашам, за во кабина горе дали мора да е стандард ранец или може торбица како на сликата со димензии 40×30×20?

Attachments

Член од
11 април 2012
Мислења
4.658
Поени од реакции
5.369
Извини да прашам, за во кабина горе дали мора да е стандард ранец или може торбица како на сликата со димензии 40×30×20?
Nebitno dali e ranec ili torba ili kufer se dodeka gi ispolnuva dimenziite nemas problem

Kajgana Shop

На врв Bottom