Сакам да знам!

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.695
Поени од реакции
11.806
Какво искуство имате со поврат на ддв од грција ?! Дали го враќаат во самата продавница или поголема процедура ?
Треба сметка над 50е, на каса ке им побараш такс фри а они ке изготват документи за тоа ке ти побараат пасош за податоци, при излез на грчка граница пишува на крајот на една кабина такс фри и тука идеш да ти ги заверат документите а без тоа не можеш поврат да напраиш. Потоа пари можеш да земеш на фри шоп али огромна е провизијата или во Скопје во Гтц в две менувачници од кои едната за Premier се наоѓа до Natura Therapy А другата за GlobalBlue кај сендвичарата Тино, за GlobalBlue до 50е поврат нема провизија додека за Premier e 2,5e провозија за поврат до 50е

LustingVertigo

Snopdan Dogovich
Член од
1 декември 2017
Мислења
897
Поени од реакции
1.403
Со што да чистам вакви патики? Постои некое сретство?
Прегледај го приврзокот 381810
Ќе земеш лимон, сода бикарбона, сјај и оцетна киселина и ќе ги замешаш малце да згусни смесата.

После тоа, земи една четка и нанеси од пастата и тријај и рачно испери ги. Works like a charm

Член од
6 октомври 2008
Мислења
1.884
Поени од реакции
2.088
Каде може да се залепи гума автомобилска низ Аеродром населба?
Пнеуматик на бул.Србија? :)

Член од
15 јули 2007
Мислења
16.090
Поени од реакции
8.396
Ќе земеш лимон, сода бикарбона, сјај и оцетна киселина и ќе ги замешаш малце да згусни смесата.

После тоа, земи една четка и нанеси од пастата и тријај и рачно испери ги. Works like a charm
Ќе пробам.

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.752
Поени од реакции
11.655
Каде има во Скопје crocs?

Член од
15 јули 2007
Мислења
16.090
Поени од реакции
8.396
Каде има во Скопје crocs?

Последно уредено:

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.572
Поени од реакции
2.791
Дали има низ Скопје да ја исперам службената кола али да се плати само со картичка?

Член од
14 август 2006
Мислења
45.551
Поени од реакции
85.148
Дали има низ Скопје да ја исперам службената кола али да се плати само со картичка?
Претпоставувам дека во сервисот во Сити Мол (и Рамстор исто) во подрум, би требало да може со картичка.

Член од
22 мај 2010
Мислења
630
Поени од реакции
109
Треба сметка над 50е, на каса ке им побараш такс фри а они ке изготват документи за тоа ке ти побараат пасош за податоци, при излез на грчка граница пишува на крајот на една кабина такс фри и тука идеш да ти ги заверат документите а без тоа не можеш поврат да напраиш. Потоа пари можеш да земеш на фри шоп али огромна е провизијата или во Скопје во Гтц в две менувачници од кои едната за Premier се наоѓа до Natura Therapy А другата за GlobalBlue кај сендвичарата Тино, за GlobalBlue до 50е поврат нема провизија додека за Premier e 2,5e провозија за поврат до 50е
А како да ја пресметам сумата што ќе ја поврат сигурно не го враќаат целиот ддв ..?!

Член од
24 јуни 2023
Мислења
16
Поени од реакции
37
Дечки,дали знаете каде можам да нарачам или некој/а од вас дали можеби изработува водоотпорни стикери ? Ми требаат за во бања,на пример за шампу или гел за тело или слично . Не можам од али експрес , различни се

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.755
Поени од реакции
35.676
da gi izbegnam metalnite drzaci I drvoto direktno vlaga u betonot (kako starite drveni banderi).
Izvodlivo e, prasanje e samo kako I so sto da go premackam/ zastitam drvoto?
Влагата ќе иде преку бетонот во дрвото, ќе скапе со што и да ги премачкаш а што е комерцијално достапно. Тие старите бандери мислам со некои многу заебани хемии ги заштитувале, не знам ни кај би нашол такво нешто - ни дали воопшто би сакал да го имаш во близина на луѓе.

Не ти е подобро со метални профили да идеш?

Јас така планирам, само кај мене испадна каменест терен и не можам цилиндрични дупки да ископам. Ќе треба или со цокле да идам, или директно профилите да ги набивам во земја - што исто е лошо за корозија, па колку да ги заштитам со премачкување.

Kajgana Shop

На врв Bottom