Италијанско првенство

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување

Кој е најдобар италијански клуб?

• Вкупно гласачи
    746
Статус
Затворена за нови мислења.
добро ,не мора толкави постови да пишуваш,ти ги обвинуваш јуве дека местеле а ми збориш психологија,а да баталиш психологијата кога ќе најдеш докази тогаш да пишеш дека местеле ок?кога обвинуваш нешто мора да имаш докази,а не да ми предаваш психологија

Oк де, ти си фан на Јуве и нормално е твоево размислување, ама ти кажувам дека никој не гледа на Јуве со респект и почит како што гледаа пред Калчополи, реков, целото нивно реноме беше извалкано и секогаш ке се поставуваат нови прашања поврзани со нивните титули, нешто што не беше правено пред Калчополи.
И каде виде дека јас ги обвинвам Јуве за местење, жити све, реков дека со тоа што се докажа нивната прљава игра, се сменија многу гледишта за тој клуб, освен кај вас, фановите на Јуве .
Едно е да викаш, докажи дека местеле за клуб кој никогаш не бил обвинет за такво нешто, друго е да го збориш истото за клуб кој со 100 докази беше обвинет за незаконска работа. :toe:
Ти можеш да дробиш колку сакаш, ама со тоа што еднаш се докажа нивната игра, се поставува прашањето, што ке беше доколку не беа откриени, до каде ке тераа, а и нормално, се отвараат низа други прашања поврзани со нивното минато што е нормална работа, за некој кој е обвинет дека местел. Исто би размислувал и ти, и секој нормален човек .

кој мозе да е нај јак од италија серија А милан :):):):):):):) најјаки и интер не и се рамни :nesum:

Oк де, ти си фан на Јуве и нормално е твоево размислување, ама ти кажувам дека никој не гледа на Јуве со респект и почит како што гледаа пред Калчополи, реков, целото нивно реноме беше извалкано и секогаш ке се поставуваат нови прашања поврзани со нивните титули, нешто што не беше правено пред Калчополи.
И каде виде дека јас ги обвинвам Јуве за местење, жити све, реков дека со тоа што се докажа нивната прљава игра, се сменија многу гледишта за тој клуб, освен кај вас, фановите на Јуве .
Едно е да викаш, докажи дека местеле за клуб кој никогаш не бил обвинет за такво нешто, друго е да го збориш истото за клуб кој со 100 докази беше обвинет за незаконска работа. :toe:
Ти можеш да дробиш колку сакаш, ама со тоа што еднаш се докажа нивната игра, се поставува прашањето, што ке беше доколку не беа откриени, до каде ке тераа, а и нормално, се отвараат низа други прашања поврзани со нивното минато што е нормална работа, за некој кој е обвинет дека местел. Исто би размислувал и ти, и секој нормален човек .

доброоо местеа,реномето им е нарушено ама дали тоа значи дека и увек местеле? и ете помина калчополи и кај глеаш дека уште зборат за минатото на јуве?кој се сомнева во титулите на јуве?ја не сум прочитал некој до сеа да искочи и да каже дека јуве местеле и други првенства не само калчополи,има ли некој кажано ова освен ти?

доброоо местеа,реномето им е нарушено ама дали тоа значи дека и увек местеле? и ете помина калчополи и кај глеаш дека уште зборат за минатото на јуве?кој се сомнева во титулите на јуве?ја не сум прочитал некој до сеа да искочи и да каже дека јуве местеле и други првенства не само калчополи,има ли некој кажано ова освен ти?

Секој кој гледа фудбал а не е фан на Јуве изразил сомнеж за нивното минато по Калчополи, дали ти воопшто си упатен во истото, или само читаш тоа што се пишува на http://forum.kajgana.com . :toe:
Ти реков, има разлика муабетот за местење да го спомнуваш за тимови кои не местат и кои докажано местеле. Сомнежот за тие извалкани фаци секогаш ке постои и ако пред Калчополи Јуве беше синоним за гордоста на Италијанскиот Фудбал, по Калчополи стана синоним за Мафија, не е ова лично мој став или став на фановите на Интер, си се зафркнал ако така мислиш .
И да, тоа не значи дека тие секогаш местеле, ама не значи и спротивното, дека само тие две години за време на Калчополи играле прљаво . И во далечните години, 61ва година, во решавачки дуел помеѓу Јуве и Интер при водство на Интер кои биле гости од 0-2, фановите на Јуве влегле на терен и го прекинале мечот. Тој бил регистриран со службен резултат од 0-3 за Интер за да подоцна замисли се поништат и тие 2 гола на Интер и да се одлучи истиот да биде преигран од почеток . И тогаш семејството Ањели беше газда на Јуве и очигледно било нивното влијане врз Италијанската федерација .
Треба да се спомне 98ма година, и тогаш семејството Ањели беше газда на Јуве, а тука беше и Моџи .
Така да тие муабети за местење и Јуве секогаш ке бидат актуелни по Калчополи, пред истиот се бараа докази, како што сега велите, ама кога излегоа истите за време на Моџиполи се падна во вода и многу работи се сменија .
Да не го споменуваме и фактот колку само му се наштети на целиот фудбал во Италија од сите можни аспекти .

Стара тема на разговор, правена милион пати на форумов, и сите пак остануваат рововски на своите позиции.. Никој никого неможе да убеди, затоа мислам дека безполезно е препирањево..Ниту јувејуве ќе му докаже нешто на Syn, ниту пак Syn ќе му го измени мислењето на јувејуве..:toe: Затоа мислам дека се непотребни препирки за нешто што е милион пати правено муабет, а никој не се откажал од својот став, и овие постови се чисто губење време, и нерви...

Лелеј... Голем фан си бил брат.. Ама на Аца Лукас... Пропушташ ваков натпревар, во кој на твојата екипа и трњба подршка.. Е ова не е можно... :pos2::pos2:

Вистинска поддржка на мојот тим би му дал ако одам на Џ.Меаца за да застанам на Curva Nord и да ја пеам Pazza Inter, а дома ако гледам и ако се дерам кога Ибра ќе ви го стегне не е поддржка која моите играчи можат да ја чујат!!! Сепак вистинската поддржка останува во срцето, ако не ти е јасно што јас мислам и чуствувам за Интер прочитај што пишува на крајот од мојот потпис и ќе ти стане јасно.

Финтата е тоа што ти не знаеш да водиш нормална дискусија како пример КикоМЦ или некои други на форумов, па сега ме цитираш што сум пишал во Интер Фан клуб.Значи пишуаш без везе, нешто што нема везе со претходниот муабет, а зошто? Е затоа што немаш речник, а овој форумов го сметаш за нешто каде што можеш да се расправаш со луѓе а не да водиш нормална дискусија, подобро оди играјси кантер.

Од човек кој што вистина помисли дека Интер има освоено 313233 титули што можеш да очекуваш?
-Глупост
-Простотија
-и ништо повеќе

Финтата е тоа што ти не знаеш да водиш нормална дискусија како пример КикоМЦ или некои други на форумов, па сега ме цитираш што сум пишал во Интер Фан клуб.Значи пишуаш без везе, нешто што нема везе со претходниот муабет, а зошто? Е затоа што немаш речник, а овој форумов го сметаш за нешто каде што можеш да се расправаш со луѓе а не да водиш нормална дискусија, подобро оди играјси кантер.
Знаев дека не сум единствен шо го мислит истово за Fler :toe:...

“узалуд тражим на твом лицу јено зрно правде
зар нико нече да ми каже губи се одавдеее
Запишите ми борј приведите ме сутра
јер кога изда ноч не верује у сутра’’

офф топик,со муабетот за мстење не го дискредитирате Јуве,ако тепа пак ке земе бодови,Јуве во Серија А факт,све друго бладање на форуми :)

Знаев дека не сум единствен шо го мислит истово за Fler :toe:...
Па да.. Добро е и што мислиш... Бидеќеи ве серам со факти.. А не како вас, местевте, местевте, местевте, местевте... Тоа е.. Ке правиме мубет во Сабота... Тогаш биче жустро...:smir:

Zarem navistina mislite deka poradi nemok da pobeduvame mestevme natprevari??

А заради кладилница ли ги местевте?
Не сериозно,зашто местевте тогаш?

И Демијан,како може некој да не признава дека сме немале титули?

Па тоа е факт,не можеме факти да изменуваме,историјата е една :)

Викаа и 29 титули чисти како солза , ама . . . :toe: .После тоа муабетот чист како солза падна во вода, тоа освен за наивните и '' слепите '', не се Интер синоним за местење и мафија во Фудбалот денес .

Da ti kazam pravo inter ne e sinonim za nisto, za razlika od Juventus & Milan:)

А заради кладилница ли ги местевте?
Не сериозно,зашто местевте тогаш?

И Демијан,како може некој да не признава дека сме немале титули?

Па тоа е факт,не можеме факти да изменуваме,историјата е една :)

Normalno deka za kladilnica, futbalot e biznis denes se pravi se i sesto Juve, Milan i dr. izbraa pogresen nacin i kazneti bea.

До кога ке си ја мавате главата од ѕид бе ЈуБендуси ? "Ние вака ,ние онака најбоље сме" Срам за Италијанското првенство сте бе еј!!!! Најтрофејниот клуб во Италија местел натпревари !!!! Па после нормално дека сите ке гледаат премиер лига !!!

Мафија ? Серија Б ?:toe:
Вирус бе..ама има лек..
nortonjuve.jpg

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom