Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
17 години не освоивме титула поради Јубентус кој што ја плаќаше Реџина за да ја победи, мизерно и понижувачки
Хмм која беше тематиката погоре? Тоа што цинички постира со местење сте не тишеле? И ти тоа победа го рачунаш, со местење сте не тишеле и сега си среќен? Среќен беше пред две сезони кога праевте дерби со Винченца и Триестина?
Или тематиката ти беше двете ѕвездички? - Ти да не живееш со тоа дека до 2012 светот ќе постои и Интер нема шанси да напраи две ѕвездички на дресот![]()
Па ти разрешија мистеријата, ако бевте секогаш појаки од Јуве, зошто имате 16 титули(мислам беа)?? Зошто немате две звезди??зошто имаме повеќе меѓусебни победи?? Зошто лани не успеавте да не Победите?? Вие сте запнати како пијан за плод со тоа местењето... И не одговарате на други прашања... Абе не сум јас физичар теотија да матам... Ова е реланоста со факти и триста шикичи... Нема бегање од тоа... Дај кажи дали ова со звездите е мистерија за вас, или филм во вид на научна фантастика??/:smir:Ајде бе разреши ни ја мистеријата.
АКо сте биле подобри од нас,зашто местевте?
Живо ме интересира,зашто сам глеаш дека твојата теорија не може да биде точна,и не тешиш со..."ај мислете му ја вие"![]()
да?ја плаќале?виде ти кога ја плаќаа Реџина?:pos2::pos2::pos2: или вие сте биле јаки толку па не сте зеле титула:kesa: и ти како Syn ако еднаш местеле увек местеле така?баш ме интересира од кај знаеш дека местеле?како само вие фанови на интер сте најголеми историчари и познавачи на фудбалот па се знаете,или зборите онака,од претпоставка,како тоа никој у Италија не ги оспорува 27-те титули на јуве само вие?
Јас па познавам луѓе кои уште повеќе го респектираат клубот него ли што го респектирале порано бидејќи, со брзина на светлината успеа да се врати во Сериа А, и уште првата година да биде на врвот на табелата, а веќе во втората да може да се вмеша во борбата за Скудетото..И затоа титулите освоени до сега ја немаат истата тежина како онаа што ја имаа пред Калчополи, колку и да го оспоруваш истото, тоа е факт, тоа е нормално размислување, сакаш истото најди го и на нет, било каде, сите што не се фанови на Јуве ( не мора да се фанови на клуб од Италија ) а кои го респектираа овој клуб и му симнуваа капа на трофеите, истото веќе не го прават, голем дел од нив прекинаа и да гледаат Серија А
За F|eR и juvejuve еве ви некои факти: Калчополи
Понатаму нема што да се коментира, знам дека пак ќе испревртите некои работи и пак ќе лупате некои безвезни глупости

Site znaeme koi bea pricinite i priznavame deka imase mestene nemase potreba od ovoj link![]()
Jaс повеќе го респектирам враќањето на Фиорентина, они беа префлени во Серија Ц2 и тоа по прогласување на Банкрот на тимот a денес настапуваат во ЛШ а минатата сезона го победија Милан во трката за истата. За Јуве уште кога беа префрлени во Серија Б знаев дека за 3 години ке си се врати на стариот колосек поради финансиската моќ која иако ослабна поради Калчополи сепак е доволна за да овој тим се бори за титулата и во ЛШ и во Серија А .Јас па познавам луѓе кои уште повеќе го респектираат клубот него ли што го респектирале порано бидејќи, со брзина на светлината успеа да се врати во Сериа А, и уште првата година да биде на врвот на табелата, а веќе во втората да може да се вмеша во борбата за Скудетото..
Хрватов после требал да биде запрашан, а што е со доказите кои директно влијаеа на случајот, истите беа убедливи и докажаа за игрите на Моџи .Само на емисијата што беше на МТВ 1, и на ХТВ посветена на ЛШ сите стручњаци што беа повикани да дадат свои коментари за натпреварите , сите имаа викаа дека ЛШ и Сериа А не биле исти со и без Јуве, и дека сите мислеле дека клубот ќе му треба повеќе време да се врати во колосек...Ќе ми остане во меморија, еден хрватски фудбалски стручњак (не му го паметам името) кога беше запрашан за тоа што мисли за тоа што Јуве беше казнет да оди во Б, тој одговори во ваков стил...
„Ако, земат да испитаат кој местел а кој не во Италијанскиот фудбал, знам дека Италија лесно може да остане без калчото.... А во враќањето на Јуве во Б, повеќе гледам како некои што сакаа да го уништат клубот, бидејќи и за многу други клубови постоеа докази, ама за никој не беа обелоденети“
Истото можеме и да го кажеме за Манчестер сезонава, фаул врз голманот на Блекбурн недосуден и гол на Манчестер, непостоечки пенал врз Роналдо и уште некои дискутабилни ситуации, ама за разлика од Калчото, таму судиите го јадат стапот и се критикуваат, тука по навика, секоја судиска грешка е дочекана со нов Калчополи ( една од разликите на Серија А и останатите лиги ).Не сакам да бидам погрешно сватен..Јас сум против местењето, и вчера објаснив дека стварно бркање на кокошки во матно е ваѓањето на нови афери врз база на претпоставки, од типот, нагласувам „Јуве има повеќе од две години местено, лани Интер имаше неколку сомнителни ситуации, и годинава на Милан му се судат пенали од `ракав`“
Јас вината што играше Јуве во Сериа Б, никогаш нема да ја барам во Морати, Берлускони итн..Се знае кој намести, а кој беше прислушкувачот ..Вината ја барам во Јувентус кој местел, признавам, за тоа си ја плати казната...Ама не се сложувам да се оцрнува некој клуб, на без докази....
Лелеј... Голем фан си бил брат.. Ама на Аца Лукас... Пропушташ ваков натпревар, во кој на твојата екипа и трњба подршка.. Е ова не е можно... :pos2::pos2:_The Great_ напиша:Иста судбина , мене другариве ме натераа да одам на Аца Лукас а две песни не му знам
Хмм треба тоа да им го кажеш на F|eR и juvejube, тие побараа факти, па бујрум.
Леле бе... Абе чоек, ти знаеш за што се расправаме?? Каде јас успорив дека Јуве не местел во последните 3 години, за кои е и осуден??ДА МЕСТЕА!!!Хмм треба тоа да им го кажеш на F|eR и juvejube, тие побараа факти, па бујрум.
1. Местеше... Не велам не.. Дали во постовите погоре пореков дека Јуве местел?? Не.. Ама ајде ти докажи ми во претохдните години Јуве дека местел?? Ајде докажи, и јас ке кажам и ке признаам, да местеше.. Или ве боли тоа што 17 години немавте титула, па ги местел и другите титули... Тоа брат дека ги местел и другите титули е знак на немање факти, изгоров, и бегање од реалноста... Кога го фатија Јуве, тие го осудија за последните 3 сезони, а не за цела кариера... Ако го фатеа, и за претходните титули нека го осудат бе.. Но тоа е знак дека нема факти за тоа.. 17 години без титула, болат многу повеќе од колку една сезона во Серија Б...
Еве постови во кои кажав и не успорив дека местеа.. Али ти нај веројатно не ги читаш постовите...Леле колку сте наапорни... Абе добро врати 1000-2000-3000 поста ке видиш дека секаде имаме признаено дека Јуве местел, и за тоа си наплати..Зошто немате други факти освем местел, местел, местел.. Еве признавам дека местел во последните 3 годиони...
Џабе го збориш ова, тоа ти е проста психологија, до Калчополи Јуве беше тим кој сите го респектираа и гледаа со почит, после истиот, готово, нивното реноме беше извалкано и оцрнето, само фан на Јуве тоа го негира што е и нормално, али остатокот од светот на друг начин гледа на истото. Зашто сега Серија А е синоним на Мафија, те молам одговори ми .
Јас никогаш не ги оспорував трофеите на Јуве, се до Калчополи, затоа и реков, проста психологија, така размислува секое нормално општество, затоа и дадов класичен пример со Политиката, еве ке ти го повторам, ако некој во позитивна смисла докажан политичар е обвинет со докази и факти дека во последните 2 години перел пари, директно учествувал во шверц на циграри, вршел репресии и закани, дали ти како обичен граѓанин ке веруваш дека истиот во својата 30 годишна кариера како Политичар само во тие 2 години вршел незаконски работи и се збогатувал. Плус прашање е до каде ке терал доколку не бил откриен . :smir:
90% од луѓето сеуште ке се сомневаат, и нормално нема да веруваат дека само 2 години решил да се збогатува на нелегален и незаконски начин, исто и со Јуве, секогаш ке постои тој сомнеж зашто со ДОКАЗИ и ФАКТИ кои неможат да се оспорат беа осудени за местење и незаконско работење . И затоа титулите освоени до сега ја немаат истата тежина како онаа што ја имаа пред Калчополи, колку и да го оспоруваш истото, тоа е факт, тоа е нормално размислување, сакаш истото најди го и на нет, било каде, сите што не се фанови на Јуве ( не мора да се фанови на клуб од Италија ) а кои го респектираа овој клуб и му симнуваа капа на трофеите, истото веќе не го прават, голем дел од нив прекинаа и да гледаат Серија А а дел од нив на секоја нова судиска грешка ( која ја има во сите првенства, сетете се само во Англија сезонава колку ги имаш ) вадат нови муабети за местење, по навика нормално, зашто првенството по втор пат беше извалкано ( не е прв пат некој да биде обвинет за местење, и Милан во 80тите го јадеше за истото ) .
Нормално, вие барате докази, а самите сте биле сведоци на мафијашки игри и прикривање на Докази, колку само такви примери имате во современово општество, штета што вие нема да го дожиевете истото, ставете се во ситуација да не сте фан на Јуве, како вие ке гледавте на истото, како гледаат на истото оние кои следат Премиер Лига или Примера, прочитај го текстот погоре, така .
На натпреварот Ѕвезда - Милан кој се одигра во 3тото квалификационо коло за ЛШ а беше во периодот кога заврши Калчопочи, Делиите имаа декорација која велеше UEFA Mafiosi, и ја даваше целосната слика на Калчото во тој период .
п.с. И зашто фановите на Јуве цело време постираат, демек вие од Интер се вадите на Јуве дека местеле и затоа имаат стагнација во освојувањето на трофеи. Еве јас како фан на Интер тоа го негирам иако 98ма против Јуве играа против 12 играчи, но сепак имаше многу фалинки и погрешни потези во Интер од 89/90 кои влијаеа на лошите резултати, не ми е ни тоа целта на муабетот, скраја да е ако се вадат за неуспесите на Интер на таков начин .
п.п.с. Дури и еден фан овде ваш на Форумот, Торпедо ( како и да му беше никот ) , рече: ''Ние местевме, вие не, затоа сте голтари'', протолкувај те го истото сами .