Италијанско првенство

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување

Кој е најдобар италијански клуб?

• Вкупно гласачи
    746
Статус
Затворена за нови мислења.
Добро бе само препукување само зборење
овој местел овој боље овој ова овој она

па доста бе веке досадни сте

ако толку викате дека е вашиот тим добар ке се види све
кога ке игра на терен и крај

интер викат бољи се

кој знае ?
никој можеби да можеби не
еве изгубија од милан
ама може ке ги тепаат следниот пат
од кај се знае
исто и со јуве и со многу други тимови
ај ко мали деца сте
мојот тим боље твојот тапа ова она бла бла бла....

сеа овој викенд јуве интер све ке се види
после на 14 декември јуве милан све ке се види и крај и доста веке со препуцавање

Овде никој никого не заштитува... Сите знаете каков валкан играч е Пинокио... И тоа е факт... Немојте да порекувате... За разлика од Кака, Трезеге, Дел Пиеро, Знаети, Тоти, тој е далеку далеку повалкан играч... Провокатор по вокација... И што уште не... Бар ова признајте... Уште на ова ако се противите, подобро да не дискутираме..:pipi:
*не го ставај тоти во тоа друштво не му е местото таму
провокатор да , прљав играч да , ама ..... ама ја ко што знам фудбалските правила се исти за сите така , еве ибра ќе го тргнеме , ќе го споредиме со дел пиеро на пример . и во однос на алекс е повеќе заштитуван ...

Последниот пост во темата Квази Навивачи е мој појди посети го да видиш што пишува! И пак ке кажам - Нема да навивам за Интер доколку мести натпревари! Како што кажав порано дека не навивам веќе за Победа која местеше и сеуште мести натпревари! Ти сега ќе ме убедуваш мене дека мафијата местела, а Јувентус не сакал ама морал? Абре не знам од кога пратиш фудбал во Италија како и многу овде кои имаат по 15 год, кои уште не знаат дома да си појдат ако им ја исфарбаш вратата во друга боја.. Јас те уверувам дека 70 % од бившата управа на Јуве и играчите го подржуваа тоа! Па оди на Ју Тјуб и види какви се фаули глумат играчи како Дел Пиеро и Недвед во годиниве наназад, па потоа откако ке им свирнеа пенал судиите се радуваат ко навистина да имало прекршок. Незнам ти колку години имаш ама и тебе да ти кажам нешто.. Моџи беше во Јувентус од некаде таму 1996 год, пеналот над Роналдо е во 1997 год, што значи класично наместена утакмица, после натпреварот Моџи изјавува на ТВ со цинизам дека Морати го има Роналдо, но ние ги имаме судиите! И сега ти сакаш да ме убедиш како некои заостанати овде дека Моџи местел во 1997 год, па направил одмор неколку години, па потоа местел повторно во 2004 за време на Калчополи! Тој што еднаш местел, засекогаш местел.. да знаеш!! И ке речат овие од Јуве ете ги казниле.. му одзеле две титули.. а тие местат од 1996 год!! Но нормално дека ке речат така, зашто тогаш имале 5 год, врска немаат што се случувало..
И не ми ја спомнувај таа вештачка премиер лига, оти таму се е донесено од страна, се е вештачко, од газди на клубови, па до фудбалери.. точно е дека тие го измислиле фудбалот, англичаните, ама врска немаат од играње.. ретки се тие неколку докажани добри играчи.. а за публиката е друга приказна.. полни стадиони.. па што?
Што сакаш ти повеќе? Полн стадион на Емирати или Олд Трафорд со преку 65.000, на кој седат баби и дедовци, јадат пуканки.. и само гледаат.. одвреме навреме пеат по некоја опера.. како што и мн пати имаат кажано Венгер и Фергусон.. фановите се премногу тивки.. или сакаш еден стадион од 30.000 гледачи во Палермо каде не можи да се слушни свирчето на судијата од навивање? Зарем не сакаш кога ке видиш запалени бакли на стадион, кога ке видиш како цел натпревар стојат на нозе навивачите на Интер, Јуве, Милан, Палермо, Рома, Лацио.. немој молимте да ми зборуваш за таа вештачка и медиумска лига!!

Доволно време пратам Сериа А и знам што се дешавало во врска со наместените утакмици.Грешка си ако мислиш дека ако човек има 30 години знае се.Има многу литератури на нет, го има Гугл.Значи има доволно извори за да дознаеш нешто што сакаш, и притоа немора да имаш полни 30 години.

Да се навратам на мафијата.Токму тоа што ти го постира јас го мислев во врска со Моџи, значи Моџи = Мафија замешана во фудбалот.Моџи и компанија во управата на Јуве се поврзани со мафијата и тие се претпоставени на тренерот и играчите, што значи Дел Пиеро или Недвед не можат да им се противат нив (иако ваљда тоа нив не им пречело) затоа што како прво ќе се соочат со мафијата, а како второ ќе добијат шут карта.Во сето тоа мислам дека мал удел имаат играчите, наспроти судиите,управата и мафијата.Тоа го уништува италијанскиот фудбал.

Сега за англиската премиер лига.Значи не го оправдувам тоа што имаат странски газди затоа што тие се дојдени чисто од профит и немаат никаква страст за фудбалот.
И сега викаш дека биле странски фудбалерите, да те потсетам дека во составот на Интер има двајца италијанци.
Искрено секогаш се зезам со другарите кој што навиваат за англиски екипи во врска со навивањето таму.Често ги земам за пример навивачите на Челзи кои што седат и веат некои мали смешни знаменциња како да се на митинг наспроти огромните транспаренти на стадионите во Италија кои што прекриваат по цели трибини.Тука се сложувам со тебе, но исто така сакам да бидат тие стадиони исполнети.

малце ќе одам оф топик ама не се согласувам со барем за ибра и дел пиеро. особено за ибра. дечкото лани беше најтепаниот фудбалер во италија со тоа што се повеќе му судеа фаули во напад. киелини можеше буквално да го осакати а гнасат не доби ни жолт. дел пиеро така така и врз него се прават фаули меѓутоа ни оддалеку не е заштитен ко она педерчено кака. искрено му се восхитував на овој играч меѓутоа од натпревар во натпревар се повеќе ми наликува на кики роналдо , цимоли , плаче и рачунај дека ако врз него се направат два старта има црвен каротн

Ибра го зедов само како пример колку да дадам до знаење дека ѕвездите во тимот се далеку повеќе толерирани од судиите што немора да значи дека Ибра паѓа нон-стоп, напротив него тешко кој може да го обори :)

во секој случај се има повеќе докажано од ибра непобитен факт е тоа , а ама логиката ти вришти .... ај ако е горило нека го тепаат и да не судат фаул , тогаш кака нека се пребаци на уметничко лизгање ако не трпи фаули ?

Човек размисли логички. Како прво Кака и Ибра не играат на иста позиција па да ги споредуваш кој е позаштитен.
Како второ ако Кака игра центарфор тогаш и него нема да му свират често фаули. Секој фаул на 16-20 метри е половина пенал. Додека Кака игра поназад, и да свирне фаул нема некоја голема шанса за гол. Плус средните играчи се најзаштитени во футбалот, само треба да паднеш и 90% ти свират фаул.... 23 години имаш, тоа би требало да го знаеш.
Да игра Ибра зад напаѓачите и него ќе му свират фаули.

И мислам дека е залудно да се коментира кој бил позаштитен Кака или Ибрахимович...:smir:

*не го ставај тоти во тоа друштво не му е местото таму
провокатор да , прљав играч да , ама ..... ама ја ко што знам фудбалските правила се исти за сите така , еве ибра ќе го тргнеме , ќе го споредиме со дел пиеро на пример . и во однос на алекс е повеќе заштитуван ...
Па Чекич затоа и е толку многу фаулиран Ибра, и затоа и судиите така постапуваат... Сигурно судиаат не гледам само една ситуациа во натправарот... И не реплицирам на други освем на Чекич и Syn... :back:... Еве чекич види колку нечисто игра Ибра.. Запримети кога ке го нацапа со коапката Киелини...

Човек размисли логички. Како прво Кака и Ибра не играат на иста позиција па да ги споредуваш кој е позаштитен.
Како второ ако Кака игра центарфор тогаш и него нема да му свират често фаули. Секој фаул на 16-20 метри е половина пенал. Додека Кака игра поназад, и да свирне фаул нема некоја голема шанса за гол. Плус средните играчи се најзаштитени во футбалот, само треба да паднеш и 90% ти свират фаул.... 23 години имаш, тоа би требало да го знаеш.
Да игра Ибра зад напаѓачите и него ќе му свират фаули.

И мислам дека е залудно да се коментира кој бил позаштитен Кака или Ибрахимович...:smir:

a aко си ибро треба да земат безбол палица па можеби ќе му досудат фаул. не е муабетот тоа , фаули ко фаули проблемот е што кака е заштитен до таа мера што два старта над него во голема мера значат црвен картон. такви протекци нема ниту еден друг играч во италија плус со тоа негово плачливо фациче убаво рече пејо инзаги школа .... што ти прави италија

јас ке бидам 100 пати посреќен ако ги изгубиме и двете утакмици дома гости со јуве и милан секоја година додека постои фудбалот во сериа а под услов на крајот на сезоната ние да бидеме прваци!

Педерчето Кака ви крши кичми...имаш прашање како се повреди Самуел на едно од дербињата?

Ццц аман бе.Способен си ти да водиш некоја нормална дискусија наместо да пишуваш безвезе глупости.Види ако можеш уклучисе во муабет,а ако не можеш остај, доста пишуаш несодржајни постови - самиот себеси се бламираш.

ах, да.Нема да останам пократок :), кажи ми како беше резултатот на тоа дерби?

Не ме замарај...за тебе на вести дадоа прееска на сител награда имаш за 2008 најубави дискусии си имал те барале по странство:smir: Ај не ме дрви сеа позз

Ова повеке ми делува како провоцирање него ли дискусија за Италианското Првенство дај бидете малце поозбилни на темава,и јас што треба да напраам да стаам 5 клипа од интер како ја ги слават последните 3 скудета? и ке стане таратур темава како онаа Интер - Јуве , :smir:

Не ме терајте да ја заклучам темава на неодреден период. Дајте дискутирајте со зборови, со факти и на ниво, а не со навреди, пцовки и смајлиња.

Незнам, искрено незнам, зошто некои луѓе се регистрираат на форумов, а не знаат да водат никаква дискусија.
Постовите нивни се или пцовки, или провокации, или :baeh::sekss::pusk::je::violent1:.

Да се вратам на темата.
Следно коло играат:
Сабота

18:00 Фиорентина - Удинезе
Фиорентина можеби малце не очекувано загуби од Кајљари, а исто така и Реџина му ги зеде сите 3 бода на Удинезе. Мислам дека овие две екипи, заедно со Рома ќе се борет за четвртото место што води до квалифакациите на ЛШ. Овде би требало да имат малце голови, а и најреално според квалитете на двата екипи треба да заврши нерешено

20:30 Интер - Јувентус
Ова сезона првото „Derbi d'Italia" ќе се игра во Милано т.е. на Џузепе Меаца. Очекувам црвста борба, можеби не со многу шанси, но со големи искри, а посебно од двајцата што имаат „малце" поголеми носeви, Киелини и Ибрахимович :).
Оптимист сум дека Интер ќе го победи Јувентус, но сепак дерби е, се може да се случит :smir:.

Недела

15:00 Реџина - Аталанта
Реџина прошлото коло го направи најголемото изненадување во Сериа А. Го победи Удинезе и тоа на неговиот терен. Но сепак овде мислам двата тима ќе бидат задоволни со бод, а и така ќе завршит т.е. нерешено.

15:00 Наполи - Кајљари
Мислам дека овде ќе немат никакви изненадување. Наполи буквално ќе го уништит Кајљари.

15:00 Лече - Рома
Новиот прволигаш Лече, не ја започна баш најдобро новата сезона. А и Рома ме изненадија, непријатно. Рома мотивирани од победата над Лацио, би требало да влезат доста агресивно, уште од првата минута да напаѓет. Овде очекувам уште една победа во серија за Рома.

15:00 Киево - Сиена
Немам шо да кажам овде. Се мојт да се случит....

15:00 Лацио - Џеноа
Овде ќе имат изненадување :vozbud:! Мислам дека Џеноа ќе ја совлада екипата на нашиот интернационалец, Горан Пандев. Претосеќам :smir:.

15:00 Болоња - Палермо
Победа на Болоња или барем нерешено.

20:30 Tорино - Милан

Искрено, сакам да изгубит Милан, или пак нерешено нека завршит. Но не верувам дека ќе е така. Очекувам Милан да се прошета само до „Торино" и лесно да си ги освоит трите бода :toe:. Се надевам дека не сум во право :).

И то :).

ЕДИТ: Уште имат :). Сум ја заборавил да ја пишам Самдорија - Катанија.
Ќе продолжиТ серијата на Самдорија со победи, а ќе заврши серијата на Катанија со две победи со ред.

Сега и дефинитивно толку :).

Наполи е многу јак сезонава.Не го очекував ова од нив. Многу напредуваа а имаат и силен состав. Изникнаа неоткриени таленти како:Сантакроче , Хамшик , Лавези:zver: (тешко дека ќе остане долго во Наполи)- има брајт фјучр:)... Бодрени од многубројната публика очекувам да ги згази Каљари.
А ако не паднат во формата во втората полусезона би требало да бидат во топ 4 и да обезбедат квалификации за во Лига на шампиони.:smir:

Би требало и Рома да ги тепа Лече доколку сака полека, полека да фаќа приклучок кон водечките ... :toe:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom