Италијанско првенство

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување

Кој е најдобар италијански клуб?

• Вкупно гласачи
    746
Статус
Затворена за нови мислења.
Во првите две сезони во Милан никаков фаул му немаа свирено,рука на срце беше незапирлив што и да му правеа беше џабе,после веќе се установи дека само со тепање може да го сопре некој и почнаа да го кинат(не знам дали памтиш една утакмица кога цела одбрана на Интер имаа жолти картони врз него).Кака е нај'рбан ниграч што го имам гледано
Поенатата ми е дека Кака за цело тепање стекна некоја репутација на поштеност кај судиите главно ради тоа што со никој судија се нема ни замерено или бар развикано.Последно време и ја приметувам дека се користи со Инзаги методот и за разлика од Џила него му иде баш ради тоа погоре. Целта не бира средства.Кога требаше да импресионира со игра импресионираше сега веќе му требаат резлутати,а авторитетот е за да се користи

Иначе се слагам дека на Ибра не му свират рамномерно за фаулите,ама неговата појава е неподнослива :) и тоа ги мотивира додатно дефанзивците и судиите пртив него.

Во првите две сезони во Милан никаков фаул му немаа свирено,рука на срце беше незапирлив што и да му правеа беше џабе,после веќе се установи дека само со тепање може да го сопре некој и почнаа да го кинат(не знам дали памтиш една утакмица кога цела одбрана на Интер имаа жолти картони врз него).Кака е нај'рбан ниграч што го имам гледано
Поенатата ми е дека Кака за цело тепање стекна некоја репутација на поштеност кај судиите главно ради тоа што со никој судија се нема ни замерено или бар развикано.Последно време и ја приметувам дека се користи со Инзаги методот и за разлика од Џила него му иде баш ради тоа погоре. Целта не бира средства.Кога требаше да импресионира со игра импресионираше сега веќе му требаат резлутати,а авторитетот е за да се користи

Иначе се слагам дека на Ибра не му свират рамномерно за фаулите,ама неговата појава е неподнослива :) и тоа ги мотивира додатно дефанзивците и судиите пртив него.

шала на страна тоа е уметност и не може секој да го прави.

Ибракадабра не се тие криви за тоа што нивниот омилен тим местел натпревари, што би праеле ние ако Интер го преселат во Сериа Б? Јас искрено пак би навивал за Интер :toe:

Мене најмногу ме нервира тоа што мафијата и видните личности во Италија манипулираат и си поигруваат со милијарди навивачи ширум светот.Значи некој навивач на Јуве треба да трпи да го гледа својот тим во Серија Б, потоа надвор од ЛШ и да го утепуаат од сеир само поради тоа што некој профитира од тоа.Затоа последно време го замразив италијанскиот фудбал.
Погледнете ја Англија за пример, на секој натпревар стадионите се преполни, а во Италија што се случува?
Пример во некоја утакмица земам пример, Гатузо,Матераци,Киелини,Мексес итн ќе направат некој остар старт и судијата ќе ги санкционира или ќе досуди пенал, и што се дешава? Овие ќе му се изнадерат, ќе го изнапцујат и слично и згора на се цела италијанска јавност ќе го осуди судијата.Или пак ако падне Дел Пиеро,Кака,Ибра или Тоти судијава се плаши да не досуди фаул само поради авторитетот и притисоците после тоа.Значи судиите имаат огромен притисок од јавноста и од мафијата во Италија, истото пред некое време го изјави мислам Колина и уште некои големи имиња на фудбалот.
Тоа е Италија, квалитетно првенство, со најскапоплатени и најголеми ѕвезди, со најстрастни навивачи, со најголемо ривалство на навивачите, со најславни клубови ама има црна дамка што сето тоа го уништува - местењето на утакмици и мафијата :toe:

за ова со судиите се согласувам со тебе. ако фаулираат некој голем играч тогаш мора да се досуди пенал а ако фаулитааат играч од пониско рангираните тимови (100%)пенал тогаш ништо никој тоа нема да го забележи.а исто така во право си дека судиите се под притисок под голем притисок се.

Што се напињате бе Бјанконери?

Едно прашање кое вие никогаш нема да го вклопите во вашата теорија.
АКо сте толку добри,што имавте потреба да местите?
Нема логика,нели?

Уу,освен ако вие не местевте,за да бидете толку добри.

Ама тоа е друга приказна веќе,и можеме да млатиме празна слама само.
Не дека нешто лично против тимот,ама се функционира така...Направи и 100 добри нешта,и пак ќе ти го памтат едното лошо.

znaci ja koku so pamtam se dokaza samo za edna titula deka e namestena i mu se dade na inter,za drugata ne e na nikoj dodelena i na net ima podatoci.taka da pak sme najtrofejni so 27 tituli.dodeka ne ne stigne nekoj site:MUKLA!!!!!!!

Значи не е само Јувентус расипан, сите вие и навивачите негови сте биле едно исто дереџе! Сите сте за во една Серија Б! Тоа е што да правам, нема да навивам за Интер, не признавам нечесни работи! Срам да ви е!

pa ti znaci ne navivas za klubot:za upravata na klubot navivas.aj idi pospij malce pa razmisli:helou::helou:

abe ajde ne se zamarajte vise interasive se najpametni i najjaki vo italija jas mislam deka nema potreba da se nasednuva na sekoja nivna provokacija, vregaat plukaat po se i sesto a koga ke se obide covek da napise nesto se javuva nekoj od moderatorive i brise se divo i zivo, jas neznam zosto se obiduvaat da dokazat nesto so ustvari e pominata rabota mestenje pa mestenje nie pojaki ke bideme nie ke sme tepale ako vie ne mestevte, pa daj molim ve zosto nekoj od inter nemal muda da napravi takvo nesto, kaj nas imal nekoj pa si ja dobi zasluzenata kazna i toj pa i klubot cii posledici se custvuvaat do den denes,site znaevme deka juve mestel i sea sto, prege citam eden post ako inetr mestel jas ne navivam pojke za nego, brat jas da ti kazam dve godini ne gledav liga na sampioni voopsto zosto juve ne igrase vo LS, i togas gledav seria b nego li a, ama sum bil so juve i togas i sea, jas negledam pricina zosto sea tolku se napinjate so toa mestevte pa mestevte. nepobiten fakt e deka mestvme, kolku sto nepobiten fakt e deka sme najtrofeen klub vo italija i sea sto kraj.a titulite gi imate na link pogore. poz

малце ќе одам оф топик ама не се согласувам со барем за ибра и дел пиеро. особено за ибра. дечкото лани беше најтепаниот фудбалер во италија со тоа што се повеќе му судеа фаули во напад. киелини можеше буквално да го осакати а гнасат не доби ни жолт. дел пиеро така така и врз него се прават фаули меѓутоа ни оддалеку не е заштитен ко она педерчено кака. искрено му се восхитував на овој играч меѓутоа од натпревар во натпревар се повеќе ми наликува на кики роналдо , цимоли , плаче и рачунај дека ако врз него се направат два старта има црвен каротн

Кај ќе му свират како горило е. Повеќе он мава отколку што го маваат.
И не можеш да споредуваш Кака со Ибрахимович. Нема резон...
Кака за него е БОГ...:smir:

Да росонери... Мава, ама каде што можи... И лани маваше, ама кај Киело мавна.. Ама в даб... И годинава слушам сакале, Пинокио да му го скрши носот на Киело... Али тоа е еден од нај добрите вицови...:pos2:

Педерчето Кака ви крши кичми...имаш прашање како се повреди Самуел на едно од дербињата?

more ako zebina mu vrze eden samar ima da se cesa kao so se ima cesano recoba i toj novinarot u cagliari:pos2::pos2::pos2: samo steta so jonathan ne igra:zver::zver::zver:

во секој случај се има повеќе докажано од ибра непобитен факт е тоа , а ама логиката ти вришти .... ај ако е горило нека го тепаат и да не судат фаул , тогаш кака нека се пребаци на уметничко лизгање ако не трпи фаули ?

Да росонери... Мава, ама каде што можи... И лани маваше, ама кај Киело мавна.. Ама в даб... И годинава слушам сакале, Пинокио да му го скрши носот на Киело... Али тоа е еден од нај добрите вицови...:pos2:

Педерчето Кака ви крши кичми...имаш прашање како се повреди Самуел на едно од дербињата?

more ako zebina mu vrze eden samar ima da se cesa kao so se ima cesano recoba i toj novinarot u cagliari:pos2::pos2::pos2: samo steta so jonathan ne igra:zver::zver::zver:

едно не ми е јасно каква врска има муабетов ваш малоумен со тоа што кака е повеќе заштитен од играчи ко дел пиеро , ибра , тоти , трезеге ..... не се мачете да враќате ако навистина немате ништо попаметно да кажете ако дркате на тоа што недостигот на квалитет во тимот го компензирате со тоа што зебина истепал новинар или што киелини му направил неколку крвнички стартови на ибра алал ви вера подобро за каљари навивајте тим ко јуве е многу повеќе од тоа

едно не ми е јасно каква врска има муабетов ваш малоумен со тоа што кака е повеќе заштитен од играчи ко дел пиеро , ибра , тоти , трезеге ..... не се мачете да враќате ако навистина немате ништо попаметно да кажете ако дркате на тоа што недостигот на квалитет во тимот го компензирате со тоа што зебина истепал новинар или што киелини му направил неколку крвнички стартови на ибра алал ви вера подобро за каљари навивајте тим ко јуве е многу повеќе од тоа
Овде никој никого не заштитува... Сите знаете каков валкан играч е Пинокио... И тоа е факт... Немојте да порекувате... За разлика од Кака, Трезеге, Дел Пиеро, Знаети, Тоти, тој е далеку далеку повалкан играч... Провокатор по вокација... И што уште не... Бар ова признајте... Уште на ова ако се противите, подобро да не дискутираме..:pipi:

во секој случај се има повеќе докажано од ибра непобитен факт е тоа , а ама логиката ти вришти .... ај ако е горило нека го тепаат и да не судат фаул , тогаш кака нека се пребаци на уметничко лизгање ако не трпи фаули ?

muabetov e deka neso ibra se spremal da mu vrati na chiellini za lani.ete toa ti e muabetot

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom