Италијанско првенство

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување

Кој е најдобар италијански клуб?

• Вкупно гласачи
    746
Статус
Затворена за нови мислења.
Ти кажав зошо е избришано мислењето. Да ти нацртам? Да ти напишам на ливче? Да ти гестикулирам? Не реплицирај на постов, секако секој понатамошен оф топик ќе биде избришан.

а демек рома има шанси да освои италијанско првенство?

Да вие сте подобри.
И секогаш сте биле.

И зашто местевте тогаш,само мене тоа ми е аномалија.
Коцкарска зависност или?

Toa sto mestevme e kazneto ni gi odzedoa tie 2 tituli, a da bidam iskren treba da se raduvate okolu mestenevo da ne bese toa kojznae, mozebi seuste nemase da osvoite titula :kesa:

Toa sto mestevme e kazneto ni gi odzedoa tie 2 tituli, a da bidam iskren treba da se raduvate okolu mestenevo da ne bese toa kojznae, mozebi seuste nemase da osvoite titula :kesa:

Да не беше тоа местено,ќе ја земевме регуларно.
Али ај,тешко иде математиката...

А можеби и вие да бевте толку јак тим како што се фалите,немавте да имате потреба од местење...ама па кој да знае :wink:

А можеби и вие да бевте толку јак тим како што се фалите,немавте да имате потреба од местење...ама па кој да знае :wink:
Aбе вие Интерашите, сте многу паметни луѓе... Се знаете... Ако не беше преместувањето на Јуве во Серија Б, ке земевте титула во наредниве 10 години, ко ке има на бандера лисја... Е тогаш ке земевте титула...:pos2::pos2:

Aj kazi mi kako go namesti Moggi, natprevarot Lazio-Inter 4-2, da ne bese Moggi vinoven sto vie imavte igraci od kalibarot na Gresko ili da ne bese vinoven poradi nesto drugo, kazi ajde izjasni se.

Aбе вие Интерашите, сте многу паметни луѓе... Се знаете... Ако не беше преместувањето на Јуве во Серија Б, ке земевте титула во наредниве 10 години, ко ке има на бандера лисја... Е тогаш ке земевте титула...:pos2::pos2:

Добро бе не ви е срам да зборувате за Јувентус? Па уште си кажуваш дека го преместиле во Серија Б! Па мене да ми кажат Интер ги наместил последниве 3 титули ќе се мочам на него.. ни ќе навивам ни ништо.. па како не ви е срам бе?

Да не беше Јуве,ќе немаше кој да мести.
Да не беше Милан,ќе немаше кој да мести.

Логиката иде,мести оној кој знае дека нема да освои титула.
Да не местевте,вие немаше да бидете први.

Така иде математиката,за сите незапознаени Јуве и Милан фанови...

Не го гледајте вие ова како услуга кон нас,да беше се регуларно,ќе беше сосема друга приказна.

И подобро без титули,отколку да местиме па да не бутнат у Серија Б.

Не ми се прајте светци тука,и не деградирајте тим кој никогаш не местел.
Титулата требаше да биде наша,и затоа и ни ја дадоа.
Сигурно не од жал зашто не сме ја имале 17 години.:kesa:

Aj kazi mi kako go namesti Moggi, natprevarot Lazio-Inter 4-2, da ne bese Moggi vinoven sto vie imavte igraci od kalibarot na Gresko ili da ne bese vinoven poradi nesto drugo, kazi ajde izjasni se.

Што има врска тоа со вашето местење,сте се фатила за една лоша наша сезона ко слеп за стап.
Сами сме си криви тогаш,а дали и таа сезона сите Јуве утакмици биле наместени,нема да знаеме со сигурност никогаш.
А тоа е проблемот,вашите победи,а не нашите загуби :wink:

Добро бе не ви е срам да зборувате за Јувентус? Па уште си кажуваш дека го преместиле во Серија Б! Па мене да ми кажат Интер ги наместил последниве 3 титули ќе се мочам на него.. ни ќе навивам ни ништо.. па како не ви е срам бе?

Pa da ti se mocam vo navivacot togas :toe:

Ниту малку, верувај...Признавам, дека стварно постоеше местење, и Флер призна... Вистината е таа! Тоа е факт, непобиен.. Јувентус местеше и беше префрлен во Сериа Б...

Мене ме нервира искрено, кога ќе слушнам...Зошто Интер не зеде титула?

Па затоа што Јуве местеше...(тоест барање на оправдување за свој неуспех)...Јас не го оправдувам Јувентус што местеше, тоа што си дробел тоа ќе сркаш...

Дали Јуве му го намести последниот натпревар со кој Интер со нерешен резултат и со победа земаше Скудето во 2002, кога изгуби од Лацио 4-1?

Признаваш дека Јувентус местел, тоа е една твоја доблест.
Ништо не е страшно лекторе да испаднеш од Сериа А, ете за пример наполи беше Шампион на Италија во времето на Марадона, за да покасно стигне и до Сериа Ц, но тие денеска се во Сериа А со гордост, а вие се правдате демек сте биле во Сериа Б, абе вака со се Милан требаше да ве одведаат во најниските лиги, а не да ви одземаат по неколку бодови...
Ок, можеби и за нас фановите на Интер немаше да ни биде убаво , доколку Јувентус и Милан беа префрлени таму каде што и заслужија, во најниската лига на Италија, затоа што немаше сега да го очекувавме големото дерби на Италија, градското дерби со Милан...
Кога Јувентус беше во Серија Б , да бидам искраен првенството стана здодевно, а Сериа А падна зад Англиското, Шпанското а се израмна со Германското првенстово по квалитет.
Но вие како фаниви на Јуве и Милан , немате доблест да го напаѓате Интер, затоа што само тој се покажа со својата големина, а тоа е поштеноста.
Искрајно , јас несмеам вас да ве обвинувам како фанови на Јувентус или Милан, за нивните нечесни работи кој ги организирале нивните раководства. Неможам да ги обвинам ниту нивните фудбалери, како што се Дел Пиеро, Кака, Буфон, Недвед, Пирло...тие се само актери, на кој им режирале како ќе се одвиваат настаните во првенството...
И нема потреба од толку препукувања помеѓу нас фановите.
Неможам само да разберам, малку ви се доказите за вмешаноста на вашите омилени клубови во скандалот, па сега барате дополнителни докази.
Милан, Јувентус, Олимпик Марсеј (со Бернард Тапи) секогаш ќе останат синоним за нешто лошо во спортот, т.е местење натпревари.
Милан 1982, Јувентус 2006, Олимпик Марсеј 1992..
Јас никого несакам од членовите да го провоцирам, но зарем треба да се молчи поради нечесноста на некои клубови кој го извалкале образот на спортот.
Такви примери има многу, Каде е денеска светската шампионка во атлетика Мерион Џонс, атлетичарот Бен Џонсон и многу други спортисти кој ги украле своите одличја , а покасно им беа одземени и избришани нивните резултати...денеска некој од нив се зад решетки.
Јас и тоа го знам дека вас воопшто не ви беше сеедно кога ви ги обвинија вашите омилени клубови за местење на натпревари, ете по некоја случајност сум го одбрал за мој омилен клуб да биде Интер поради германското трио од 1998 година Матеус, Клинсман и Бреме кој тогаш настапува во Интер.
Можеше многу лесно да го одберам Милан поради Гулит,Ван Бастен и Рајкард.
Јувентус поради Мишел Платини, Раванели, Виали, Андреас Милер, Роберо Баџо или покасно мојот омилен играч Зенедин Зидан.
Јас Лично имам голема почит кон легендите на Јуве: Мишел Платини, Зенедин Зидан, Роберто Баџо и Александо Дел Пиеро.:toe:
Имав мој омилени играчи и во Милан: Ван Бастен, Рајкард, Џовани Гали-голманот, Дејан Савичевиќ, Звоне Бобан, Руд Гулит...
На крај евего и мојот став, ако некогаш се докажи дека Интер местел натпревари, јас ќе бидам најголем анти-фан на Нероазурите...
Сега засега сум горд што сум го избрал Интер за мој омилен клуб, кој го пратам веќе 20 сезони.
И никогаш нема да ми биде криво зашто не освоил титула цели 17 години, затоа што ако се споредат титулите со еден голем страм крадење на првенства , тоа со ништо денеска неможев да им го простам, а немаше да ја следам ниту Сериа А, ќе гледав подобро некоја порегуларна лига.
Факт е дека Сериа А е со најголеми скандали, сакале да признаеме или не....но таа лига сме ја избрале да ја следиме поради нашите омилени клубови...
Поздрав до сите фанови на Сериа А

• Ми се допаѓа
Reactions: Syn
Значи не е само Јувентус расипан, сите вие и навивачите негови сте биле едно исто дереџе! Сите сте за во една Серија Б! Тоа е што да правам, нема да навивам за Интер, не признавам нечесни работи! Срам да ви е!

Ибракадабра не се тие криви за тоа што нивниот омилен тим местел натпревари, што би праеле ние ако Интер го преселат во Сериа Б? Јас искрено пак би навивал за Интер :toe:

Мене најмногу ме нервира тоа што мафијата и видните личности во Италија манипулираат и си поигруваат со милијарди навивачи ширум светот.Значи некој навивач на Јуве треба да трпи да го гледа својот тим во Серија Б, потоа надвор од ЛШ и да го утепуаат од сеир само поради тоа што некој профитира од тоа.Затоа последно време го замразив италијанскиот фудбал.
Погледнете ја Англија за пример, на секој натпревар стадионите се преполни, а во Италија што се случува?
Пример во некоја утакмица земам пример, Гатузо,Матераци,Киелини,Мексес итн ќе направат некој остар старт и судијата ќе ги санкционира или ќе досуди пенал, и што се дешава? Овие ќе му се изнадерат, ќе го изнапцујат и слично и згора на се цела италијанска јавност ќе го осуди судијата.Или пак ако падне Дел Пиеро,Кака,Ибра или Тоти судијава се плаши да не досуди фаул само поради авторитетот и притисоците после тоа.Значи судиите имаат огромен притисок од јавноста и од мафијата во Италија, истото пред некое време го изјави мислам Колина и уште некои големи имиња на фудбалот.
Тоа е Италија, квалитетно првенство, со најскапоплатени и најголеми ѕвезди, со најстрастни навивачи, со најголемо ривалство на навивачите, со најславни клубови ама има црна дамка што сето тоа го уништува - местењето на утакмици и мафијата :toe:

• Ми се допаѓа
Reactions: Syn
Ибракадабра не се тие криви за тоа што нивниот омилен тим местел натпревари, што би праеле ние ако Интер го преселат во Сериа Б? Јас искрено пак би навивал за Интер :toe:

Respect! Eve ova izgleda e vistinski navivac na inter,a ne kako nekoi tuka

Мене најмногу ме нервира тоа што мафијата и видните личности во Италија манипулираат и си поигруваат со милијарди навивачи ширум светот.Значи некој навивач на Јуве треба да трпи да го гледа својот тим во Серија Б, потоа надвор од ЛШ и да го утепуаат од сеир само поради тоа што некој профитира од тоа.Затоа последно време го замразив италијанскиот фудбал.
Погледнете ја Англија за пример, на секој натпревар стадионите се преполни, а во Италија што се случува?
Пример во некоја утакмица земам пример, Гатузо,Матераци,Киелини,Мексес итн ќе направат некој остар старт и судијата ќе ги санкционира или ќе досуди пенал, и што се дешава? Овие ќе му се изнадерат, ќе го изнапцујат и слично и згора на се цела италијанска јавност ќе го осуди судијата.Или пак ако падне Дел Пиеро,Кака,Ибра или Тоти судијава се плаши да не досуди фаул само поради авторитетот и притисоците после тоа.Значи судиите имаат огромен притисок од јавноста и од мафијата во Италија, истото пред некое време го изјави мислам Колина и уште некои големи имиња на фудбалот.
Тоа е Италија, квалитетно првенство, со најскапоплатени и најголеми ѕвезди, со најстрастни навивачи, со најголемо ривалство на навивачите, со најславни клубови ама има црна дамка што сето тоа го уништува - местењето на утакмици и мафијата :toe:

Последниот пост во темата Квази Навивачи е мој појди посети го да видиш што пишува! И пак ке кажам - Нема да навивам за Интер доколку мести натпревари! Како што кажав порано дека не навивам веќе за Победа која местеше и сеуште мести натпревари! Ти сега ќе ме убедуваш мене дека мафијата местела, а Јувентус не сакал ама морал? Абре не знам од кога пратиш фудбал во Италија како и многу овде кои имаат по 15 год, кои уште не знаат дома да си појдат ако им ја исфарбаш вратата во друга боја.. Јас те уверувам дека 70 % од бившата управа на Јуве и играчите го подржуваа тоа! Па оди на Ју Тјуб и види какви се фаули глумат играчи како Дел Пиеро и Недвед во годиниве наназад, па потоа откако ке им свирнеа пенал судиите се радуваат ко навистина да имало прекршок. Незнам ти колку години имаш ама и тебе да ти кажам нешто.. Моџи беше во Јувентус од некаде таму 1996 год, пеналот над Роналдо е во 1997 год, што значи класично наместена утакмица, после натпреварот Моџи изјавува на ТВ со цинизам дека Морати го има Роналдо, но ние ги имаме судиите! И сега ти сакаш да ме убедиш како некои заостанати овде дека Моџи местел во 1997 год, па направил одмор неколку години, па потоа местел повторно во 2004 за време на Калчополи! Тој што еднаш местел, засекогаш местел.. да знаеш!! И ке речат овие од Јуве ете ги казниле.. му одзеле две титули.. а тие местат од 1996 год!! Но нормално дека ке речат така, зашто тогаш имале 5 год, врска немаат што се случувало..
И не ми ја спомнувај таа вештачка премиер лига, оти таму се е донесено од страна, се е вештачко, од газди на клубови, па до фудбалери.. точно е дека тие го измислиле фудбалот, англичаните, ама врска немаат од играње.. ретки се тие неколку докажани добри играчи.. а за публиката е друга приказна.. полни стадиони.. па што?
Што сакаш ти повеќе? Полн стадион на Емирати или Олд Трафорд со преку 65.000, на кој седат баби и дедовци, јадат пуканки.. и само гледаат.. одвреме навреме пеат по некоја опера.. како што и мн пати имаат кажано Венгер и Фергусон.. фановите се премногу тивки.. или сакаш еден стадион од 30.000 гледачи во Палермо каде не можи да се слушни свирчето на судијата од навивање? Зарем не сакаш кога ке видиш запалени бакли на стадион, кога ке видиш како цел натпревар стојат на нозе навивачите на Интер, Јуве, Милан, Палермо, Рома, Лацио.. немој молимте да ми зборуваш за таа вештачка и медиумска лига!!

.Или пак ако падне Дел Пиеро,Кака,Ибра или Тоти судијава се плаши да не досуди фаул само поради авторитетот и притисоците после тоа. :toe:

малце ќе одам оф топик ама не се согласувам со барем за ибра и дел пиеро. особено за ибра. дечкото лани беше најтепаниот фудбалер во италија со тоа што се повеќе му судеа фаули во напад. киелини можеше буквално да го осакати а гнасат не доби ни жолт. дел пиеро така така и врз него се прават фаули меѓутоа ни оддалеку не е заштитен ко она педерчено кака. искрено му се восхитував на овој играч меѓутоа од натпревар во натпревар се повеќе ми наликува на кики роналдо , цимоли , плаче и рачунај дека ако врз него се направат два старта има црвен каротн

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom