А Јувентус од кај е?Од Токио? Торино е името на градот, и клубот Торино го носи името на градот, а и навивачите на Торино не се многу побројни од бјанконерите.. А од друга страна па, и покрај играњето во Сериа Б, пак Јувентус е клубот кој има најмногу навивачи во Италија на ниво на држава..Ама тој аргумент не го кажуваш, зошто не ти одговара нормално...
За мене Јувентус е нешто свето, НАЈТРОФЕЕН КЛУБ ВО ИТАЛИЈА, ВО ДУЕЛИТЕ СО СИТЕ КОНКУРЕНТИ Е ПОУСПЕШЕН, И ТИ НАПИШАВ...ЉУБОМОРАТА Е МНОГУ ЛОША РАБОТА!!!За тебе што сака нека е Јувентус, не ме интересира...
И половина Италија значи е нечесна??
Милион пати имам напишано, еве уште еднаш ќе напишам да ти се гледа поубаво „Јувентус местеше, и си го плати тоа играјќи во Сериа Б, почнувајќи со негативно салдо на бодови...“ Не поддржувам местење, Јувентус си ја плати казната чесно и поштено..Сега знам дека не ти се исполни љубоморната желба да се уништи Јувентус, жалам, ама Јуве полека се опоравува и ќе биде уште подобар, трпение - спасение, ти ова треба убаво да го знаеш...
Не, фала.. Не се препознавам на еден 30 годишен човек, кој не ги знае основните граматички правила, и се уште не знае дека НЕКРАДАМ се пишува одделно НЕ КРАДАМ..
1. Точно е дека Јувентус има најмноги навивачи во Италија, но пред 10 години беше ваква состојбата:
1. Јувентус 10,5 милиони фанови во Италија
2. Милан 5 милиони фанови
3. Интер 4,5 милиони фанови
денеска
1. Јувентус 7 милиони фанови
2. Интер 6.5 милиони фанови
3. Милан 5,5 милиони фанови
сепак после срамотилокот што го направија Јувентус, изгуби цели 3,5 милиони фанови, а Интер придодаде нови 2 милиони фанови...
2. Кај се видело и чуло на крадец да му бидеш љубоморен.
3. Прашуваш, дали пола Италија е нечесна , еве одговор: Во моментов само уште 7 милиони, а знаеме дека Италија има вкупно околу 60 милиони луѓе, според тоа во Италија има уште 12% нечесни луѓе, а сигурно и самиот знаеш дека Италија е лулка на мафијата , Италјанците овој занает го имаат раширено низ целата земјина топка.
4. Еднаш фатен арамија, тој секогаш ќе остане арамија и на Јувентус тоа ќе им биде знак за препознавање. Последиците од нивните дела ќе се пренесуваат од колено на колено.
5. Темава не е за граматика, а ти ако мислиш дека те бива за лектор, тогаш пријависе на форумов и поправајги грешките на членовите од форумов.
А едно да те прашам, до колку години човек може да биде фан на некој клуб.
Еве во Италија додека престојував 2 години, забележав дека најголемиот број фанови на Јувентус се постари од 55 години , а таа бројка е над 5 милиони, со тоа можеме да констатираме дека фановите на Јуве се во процес на изумирање.
А Интер претежно за фанови ги има странците и младите луѓе до 40 години.
Поздрав лекторе, затебе секоја чест, сепак нашата дискусија меѓу мене и тебе се одвива без лични навреди.
За утеха и мојот внук е фан на Јуве, а јас и таткому фанови на Интер.
Никој неможе да те убеди чии фан да бидеш, но останало од памтивека, фановите помеѓу себе да се препукуваат, а тоа е најинтересното во следењето на фудбалот.
Без љутиш.