Италијанско првенство

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување

Кој е најдобар италијански клуб?

• Вкупно гласачи
    746
Статус
Затворена за нови мислења.
Се сеќавате кога Јувентус играше во серија Б, тогаш на почетокот имаа ставено три звезди, па така подоцна мора да ги извадаат од употреба тие дресови . Незнам, но Јувентус е толку цигански клуб во Италија , јас лично неможам да ги смислам, само се чудам како некој меже да навива, па самиот податок дека во Торино повеќе фанови има градскиот ривал Торино од јувентус , самото посебе кажува се за каков клуб станува збор, сигурно успеале да украдат десетина титули, а требаше да се казнаат уште во 1998 година, и уште од тогаш требаше цигаништата да се префрлаат во Сериа Б, сепак времето покажа које поштен, а кој работал цигански работи.
Интер е најпоштениот клуб во Италија, се што освоил е поштено.
Ако некогаш Интер биде обвинат за местење натпревари, ќе го оставам како коцкар задњу пару.
А на циганите во сабота ќе им го одереме кожата.

1.Имам читано јас податок каде што вика дека Милан има повеќе фанови во Милан од Интер...Што правиме тогаш ? По иста мера ќе судиме ? Сам процениси...
2. Болдот (црвен), нека ти служи на честа, како одраз на културата која ја поседуваш, и омразата која ти владее кон Јувентус, а како што гледам и кон навивачите, и за зборовите кои ти ги упати кон сите кои навиваат за Јувентус, нека ти служат на чест, и на годините што ги имаш...Браво, алал да ти е!!:tapp:

едит: Да му се одземат 10 титули?? И да му се одземат Думане, пак Јуве ќе има повеќе титули од Интер...:baeh:

l'invidia è una cattiva cosa!

1.Имам читано јас податок каде што вика дека Милан има повеќе фанови во Милан од Интер...Што правиме тогаш ? По иста мера ќе судиме ? Сам процениси...
2. Болдот (црвен), нека ти служи на честа, како одраз на културата која ја поседуваш, и омразата која ти владее кон Јувентус, а како што гледам и кон навивачите, и за зборовите кои ти ги упати кон сите кои навиваат за Јувентус, нека ти служат на чест, и на годините што ги имаш...Браво, алал да ти е!!:tapp:

едит: Да му се одземат 10 титули?? И да му се одземат Думане, пак Јуве ќе има повеќе титули од Интер...:baeh:
1. Милан не се споредува со Торино, и да има повеќе фанови милан во Милано тоа не е ништо чудно, бидеќи Милан е клуб кој припаѓа во Топ 10 во светски размери.
2. Замене терминот циган има значење за екипа која се служи со нечесни работи (крадење, проневера и слично), а таков клуб е Јувентус, со тапија прикажан. Јувентус денеска е синоним за крадец, ако кажеш Јувентус одма те потсеќа на нешто лошо дело - кражба. Ако кажеш Моџи, исто така можеме да го внесеме во лексиконите како синоним за проневера, поткупувач, далаверџија, нечесен работник.
Ако се преставеш како фан на Јувентус, е тогаш аналогно на оваа пишаното погоре следува дека си подржувач на нечесни работи.
Вистината колку и да е горка треба да си ја прифатите.
Овој пост нека ти служи како лекција, за да кога избираш на кој клуб ќе бидеш фан, треба убаво да размислиш. а не после да ги обвинуваш другите, кој само ја пишуваат вистината.
П.С Многу ми е жал што се препознавате на мојот потпис.

1. Милан не се споредува со Торино, и да има повеќе фанови милан во Милано тоа не е ништо чудно, бидеќи Милан е клуб кој припаѓа во Топ 10 во светски размери.
А Јувентус од кај е?Од Токио? Торино е името на градот, и клубот Торино го носи името на градот, а и навивачите на Торино не се многу побројни од бјанконерите.. А од друга страна па, и покрај играњето во Сериа Б, пак Јувентус е клубот кој има најмногу навивачи во Италија на ниво на држава..Ама тој аргумент не го кажуваш, зошто не ти одговара нормално...
2. Замене терминот циган има значење за екипа која се служи со нечесни работи (крадење, проневера и слично), а таков клуб е Јувентус, со тапија прикажан. Јувентус денеска е синоним за крадец, ако кажеш Јувентус одма те потсеќа на нешто лошо дело - кражба. Ако кажеш Моџи, исто така можеме да го внесеме во лексиконите како синоним за проневера, поткупувач, далаверџија, нечесен работник.
За мене Јувентус е нешто свето, НАЈТРОФЕЕН КЛУБ ВО ИТАЛИЈА, ВО ДУЕЛИТЕ СО СИТЕ КОНКУРЕНТИ Е ПОУСПЕШЕН, И ТИ НАПИШАВ...ЉУБОМОРАТА Е МНОГУ ЛОША РАБОТА!!!За тебе што сака нека е Јувентус, не ме интересира...
Ако се престав еш како фан на Јувентус, е тогаш аналогно на оваа пишаното погоре следува дека си подржувач на нечесни
работи.
И половина Италија значи е нечесна??
Вистината колку и да е горка треба да си ја прифатите.
Овој пост нека ти служи како лекција, за да кога избираш на кој клуб ќе бидеш фан, треба убаво да размислиш. а не после да ги обвинуваш другите, кој само ја пишуваат вистината.
Милион пати имам напишано, еве уште еднаш ќе напишам да ти се гледа поубаво „Јувентус местеше, и си го плати тоа играјќи во Сериа Б, почнувајќи со негативно салдо на бодови...“ Не поддржувам местење, Јувентус си ја плати казната чесно и поштено..Сега знам дека не ти се исполни љубоморната желба да се уништи Јувентус, жалам, ама Јуве полека се опоравува и ќе биде уште подобар, трпение - спасение, ти ова треба убаво да го знаеш...

П.С Многу ми е жал што се препознавате на мојот потпис.
Не, фала.. Не се препознавам на еден 30 годишен човек, кој не ги знае основните граматички правила, и се уште не знае дека НЕКРАДАМ се пишува одделно НЕ КРАДАМ..

@Duman,брат ти си избегал скроз,смири се малце,пушти чил аут,пуста љубомора од каде бе таа генијална идеја да му се одземат на јуве 10 титули?и тоа што местеа помина алоо минато е тоа јуве си плати за тоа,уште ли ќе дркате на тоа?минато е тоа гледај ја сегашноста која на навивачите на интер највише им се допаѓа пошто се шампиони а ние кога ќе викавме кај сте пред калчополи?ве немаше нигде само викавте тоа е минато гледајте ја сегашноста е па сеа и ја ви викам така пошо глеам уште се замарате со тоа,секој ден пишувате јуве местеЛЕ ,играЛЕ у сериа Б,ме заболе

А Јувентус од кај е?Од Токио? Торино е името на градот, и клубот Торино го носи името на градот, а и навивачите на Торино не се многу побројни од бјанконерите.. А од друга страна па, и покрај играњето во Сериа Б, пак Јувентус е клубот кој има најмногу навивачи во Италија на ниво на држава..Ама тој аргумент не го кажуваш, зошто не ти одговара нормално...
За мене Јувентус е нешто свето, НАЈТРОФЕЕН КЛУБ ВО ИТАЛИЈА, ВО ДУЕЛИТЕ СО СИТЕ КОНКУРЕНТИ Е ПОУСПЕШЕН, И ТИ НАПИШАВ...ЉУБОМОРАТА Е МНОГУ ЛОША РАБОТА!!!За тебе што сака нека е Јувентус, не ме интересира...

И половина Италија значи е нечесна??

Милион пати имам напишано, еве уште еднаш ќе напишам да ти се гледа поубаво „Јувентус местеше, и си го плати тоа играјќи во Сериа Б, почнувајќи со негативно салдо на бодови...“ Не поддржувам местење, Јувентус си ја плати казната чесно и поштено..Сега знам дека не ти се исполни љубоморната желба да се уништи Јувентус, жалам, ама Јуве полека се опоравува и ќе биде уште подобар, трпение - спасение, ти ова треба убаво да го знаеш...

Не, фала.. Не се препознавам на еден 30 годишен човек, кој не ги знае основните граматички правила, и се уште не знае дека НЕКРАДАМ се пишува одделно НЕ КРАДАМ..
1. Точно е дека Јувентус има најмноги навивачи во Италија, но пред 10 години беше ваква состојбата:
1. Јувентус 10,5 милиони фанови во Италија
2. Милан 5 милиони фанови
3. Интер 4,5 милиони фанови
денеска
1. Јувентус 7 милиони фанови
2. Интер 6.5 милиони фанови
3. Милан 5,5 милиони фанови
сепак после срамотилокот што го направија Јувентус, изгуби цели 3,5 милиони фанови, а Интер придодаде нови 2 милиони фанови...
2. Кај се видело и чуло на крадец да му бидеш љубоморен.
3. Прашуваш, дали пола Италија е нечесна , еве одговор: Во моментов само уште 7 милиони, а знаеме дека Италија има вкупно околу 60 милиони луѓе, според тоа во Италија има уште 12% нечесни луѓе, а сигурно и самиот знаеш дека Италија е лулка на мафијата , Италјанците овој занает го имаат раширено низ целата земјина топка.
4. Еднаш фатен арамија, тој секогаш ќе остане арамија и на Јувентус тоа ќе им биде знак за препознавање. Последиците од нивните дела ќе се пренесуваат од колено на колено.
5. Темава не е за граматика, а ти ако мислиш дека те бива за лектор, тогаш пријависе на форумов и поправајги грешките на членовите од форумов.
А едно да те прашам, до колку години човек може да биде фан на некој клуб.
Еве во Италија додека престојував 2 години, забележав дека најголемиот број фанови на Јувентус се постари од 55 години , а таа бројка е над 5 милиони, со тоа можеме да констатираме дека фановите на Јуве се во процес на изумирање.
А Интер претежно за фанови ги има странците и младите луѓе до 40 години.
Поздрав лекторе, затебе секоја чест, сепак нашата дискусија меѓу мене и тебе се одвива без лични навреди.
За утеха и мојот внук е фан на Јуве, а јас и таткому фанови на Интер.
Никој неможе да те убеди чии фан да бидеш, но останало од памтивека, фановите помеѓу себе да се препукуваат, а тоа е најинтересното во следењето на фудбалот.
Без љутиш.

Kiko ne znam zosto se zamaras so nego, se gleda deka od toa sto 17 godini ne mozea da ne pobedat(seuste ne mozat ama ajt), edinstveno sto mu izgledalo izvodlivo mu bilo da ne mrazi, takasto ostavi go neka se izjasni covekot, tesko mu e 17 godini bil vo senka na Juventus i Milan.

Добро бе другар... Кај бевте цели 17 години да трубите за титулите на Интер?? Втора светска војна = Титула во лига на Шампиони?? И од кога Скудетото на Пордажба?? Која му е цената?? Значи Милан и Јуве уште од самото формирање местат утакмици?? Епа брат, со 3 титули освоени со ред(од кои едната службено доделена) не се крева војна... 17 години немавте титула, ќутевте како мивки... Сега со 3 титули кренавте востание.. Стварно не можам да сватам која е поентата.. Дека сте најдобри во цел СВЕТ?? Ако бевте не само Серија А, ке освоевте и Лига на Шампиони(непознат поим за вас, веќе 40 години), и Светскиот Куп, ќе го освоевте... Ако е така, Челзи не беше нај јакиот клуб на светов кога освои 3 титули со ред мислам... Лион освојува 5-6 титули со ред, и тоа значи дека се нај јаки?? Не бе другарче.. Интер не бил, не е, а нема ни да биде најдобар тим на светот... Само снувајте за тоа вие...:helou:

За болдираново =)

Прашај ги Моџи и Берлускони

and my final answer is

ДА .

Види сега ... ја знам дека не местат они од само основање на клубот ... али чим еднаш ги фатиле дека местат ... мн. луѓе ке јадат гомна дека местат од стално пошо кој на пример ке ми докаже мене дека ти си местел САМО ТИЕ ДВЕ ГОДИНИ ?... ти текнуе .... И ти не треба уопште да се јачаш на тоа и да одговараш со 3 титули бла бла ...

Факт - Ве фатија дека местите ? Ве фатија ... само што истратага не беше за последни 30 години .... беше за 2-3години ова шо се десило
Али видиш =) Вас ви умре Ањели па немаше кој од гомна да ве вади па игравте во серија б ... а овие другиве со Силвио и Галијанчето си средија па им одземаа 15 бода ... или још мање беше.

Ајт идам на факс.
:helou::helou:

1. Точно е дека Јувентус има најмноги навивачи во Италија, но пред 10 години беше ваква состојбата:
1. Јувентус 10,5 милиони фанови во Италија
2. Милан 5 милиони фанови
3. Интер 4,5 милиони фанови
денеска
1. Јувентус 7 милиони фанови
2. Интер 6.5 милиони фанови
3. Милан 5,5 милиони фанови
сепак после срамотилокот што го направија Јувентус, изгуби цели 3,5 милиони фанови, а Интер придодаде нови 2 милиони фанови...
2. Кај се видело и чуло на крадец да му бидеш љубоморен.
3. Прашуваш, дали пола Италија е нечесна , еве одговор: Во моментов само уште 7 милиони, а знаеме дека Италија има вкупно околу 60 милиони луѓе, според тоа во Италија има уште 12% нечесни луѓе, а сигурно и самиот знаеш дека Италија е лулка на мафијата , Италјанците овој занает го имаат раширено низ целата земјина топка.
4. Еднаш фатен арамија, тој секогаш ќе остане арамија и на Јувентус тоа ќе им биде знак за препознавање. Последиците од нивните дела ќе се пренесуваат од колено на колено.
5. Темава не е за граматика, а ти ако мислиш дека те бива за лектор, тогаш пријависе на форумов и поправајги грешките на членовите од форумов.
А едно да те прашам, до колку години човек може да биде фан на некој клуб.
Еве во Италија додека престојував 2 години, забележав дека најголемиот број фанови на Јувентус се постари од 55 години , а таа бројка е над 5 милиони, со тоа можеме да констатираме дека фановите на Јуве се во процес на изумирање.
Поздрав лекторе, затебе секоја чест, сепак нашата дискусија меѓу мене и тебе се одвива без лични навреди.
За утеха и мојот внук е фан на Јуве, а јас и таткому фанови на Интер.
Никој неможе да те убеди чии фан да бидеш, но останало од памтивека, фановите помеѓу себе да се препукуваат, а тоа е најинтересното во следењето на фудбалот.
Без љутиш.
ne lutise no se dodeka imate igraci kako materaci i zlatan i trener koj ne saka da odi na pres nema da go pominete juve
zgora starata dama e spak za pocit ima harizma a harizmata e del piero nedved igraci koi so svoite nastapi plenea a i den denes osobeno del piero

starata dama si e stara i omilena harizmaticna kako i nejziniot lider Del Piero inter nikogas nema da go ima ovoj smek na damata toa e ozoglasen klub koj e masina za sipenje na igraci

За болдираново =)

Прашај ги Моџи и Берлускони

and my final answer is

ДА .

Види сега ... ја знам дека не местат они од само основање на клубот ... али чим еднаш ги фатиле дека местат ... мн. луѓе ке јадат гомна дека местат од стално пошо кој на пример ке ми докаже мене дека ти си местел САМО ТИЕ ДВЕ ГОДИНИ ?... ти текнуе .... И ти не треба уопште да се јачаш на тоа и да одговараш со 3 титули бла бла ...

Факт - Ве фатија дека местите ? Ве фатија ... само што истратага не беше за последни 30 години .... беше за 2-3години ова шо се десило
Али видиш =) Вас ви умре Ањели па немаше кој од гомна да ве вади па игравте во серија б ... а овие другиве со Силвио и Галијанчето си средија па им одземаа 15 бода ... или још мање беше.

Ајт идам на факс.
:helou::helou:
Господ да ти простои, не знаеш што бладаш!! Абе чоек зошто неќиш да ти зборувам за титулите, како ги освои Интер(една Службено, друга со -15 бода на Милан.. И само една реално...) Ти цело време ми мрсиш муда за местењето...Зошто не најдиш некој друг факт дека Интер е подобар од Јуве?? И читај се малку што баботиш.. А мене кој ке ми докажи како што викаш ти дека Јуве местел 30 години?? Ај најди еден показател? Сам не знаеш што сакаш да кажиш... Еднаш викаш да не ти се јачам како освои Интер титули, после сам кажуваш дека Милан стартоваше со -15 бода...Со ова не кажуаш дека Интер имаше цели 15 бода на почетокот на созоната во однос на Милан?? Тоа е голем + за освојување на титула?? Што се буниш сега?? Ти дечко. дефинитвно не си за форум.. Тебе ти летаат гулабите..:tapp::tapp:

За утеха и мојот внук е фан на Јуве, а јас и таткому фанови на Интер
Сам се демантираш Думан.. Прво викаш дека фановите на Јувентус се пред изумирање а после викаш дека внук ти е Фан на Јувентус:):helou:

Според последните информации годинешни, на Скај Спорт што ги обработуваа Јуве годинава има 1.5 милиони повеќе навивачи од минатата година така да твојата желба да се истребат со радост можам да ти соопштам дека е научна фантастика...:toe:

Господ да ти простои, не знаеш што бладаш!! Абе чоек зошто неќиш да ти зборувам за титулите, како ги освои Интер(една Службено, друга со -15 бода на Милан.. И само една реално...) Ти цело време ми мрсиш муда за местењето...Зошто не најдиш некој друг факт дека Интер е подобар од Јуве?? И читај се малку што баботиш.. А мене кој ке ми докажи како што викаш ти дека Јуве местел 30 години?? Ај најди еден показател? Сам не знаеш што сакаш да кажиш... Еднаш викаш да не ти се јачам како освои Интер титули, после сам кажуваш дека Милан стартоваше со -15 бода...Со ова не кажуаш дека Интер имаше цели 15 бода на почетокот на созоната во однос на Милан?? Тоа е голем + за освојување на титула?? Што се буниш сега?? Ти дечко. дефинитвно не си за форум.. Тебе ти летаат гулабите..:tapp::tapp:

2 прашања

Зашто ја освои службено ?
Зашто Милан имаа -15 бода ?

И ако подобро го прочиташ мојот пост =) Пишав дека ја можам на ТРИ да се правам (ИСТО КАКО ШТО МОЖЕШ и ти)и не можеш да ми докажеш дека Јувентус за другите титули НЕ МЕСТЕЛ ... зашто више еднаш ве фатија како местите така (као што веројатно неможам ни ја да ти докажам дека сте местеле)?
И како ке споредам дали Јувентус е подобар од Интер ? Да бројам Титули ??

За разликата од 15 бода на почеток на сезона ... Немам Коментар ... си знаат навивачите на Милан дека и тие -15 беа малце ...Вадењето од типот на "Имавте 15поени повеќе" не поминува ... али ај ... како за кого.:kesa:

2 прашања

Зашто ја освои службено ?
Зашто Милан имаа -15 бода ?

И ако подобро го прочиташ мојот пост =) Пишав дека ја можам на ТРИ да се правам (ИСТО КАКО ШТО МОЖЕШ и ти)и не можеш да ми докажеш дека Јувентус за другите титули НЕ МЕСТЕЛ
Vikas vadenje?
A mene me interesira cisto informativno, do koga ke go spomenuvas (da upotrebam tvoj recnik, KE SE VADIS so toa mestenjeto?

Vikas deka ne se smeta po titulite...I koga ke prasaat koj tim e najuspeshen vo Seria A?Sto ke mu recis? Inter, posto Moratti ima najmnogu pari prokockano za kupuvanje na dzvezdi? Ili ke mu go kazis timot koj ima najmnogu trofei? Lani bevte Sampioni vi cestitavme, sigurno ste bile najdobri zatoa ste ja osvoile, nema so poveke da se razgovara tuka..No nemojte zaradi vasite kiksovi i neuspesi celi 17 godini vinata da ja barate samo vo nekoi drugi "faktori", mestenje, i slicno, zosto ne vi pali...

Fakti si se fakti..Najuspesen tim vo prvenstvoto e onoj tim so ima najmnogu osvoeni tituli toa go znae sekoj ... A najuspesen tim vo sezona e onoj sto zel titula..Ete jas priznavam, lani cim Inter osvoi Skudeto, sigurno bul najuspesen tim...Ama, da se razbereme koga se zema Kalcoto kako celina i megusebnite dueli, togas Juve e najuspesen!!!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom