Таман останаа на Т55.изгледа рикна офанзивава дури пред да почне. Се издиша ВСУ во Бахмут. Сега се врти наративот на кинеско, корејско сценарио некако.
Глеј колку се очајни тие Русите, ни асални топови немаат да им стаат на тие Т55ките р'ѓосани. Некои мали топчиња им останале само.Таман останаа на Т55.
Има, но постои причина за тоа зошто РФ е најголема земја по површина на светот. Мислам дека @Inglourious Basterd добро објасни неколку страни поназад, кај секој руски владетел постои тенденција за наголемување на територијата, дали е тоа Цар, Генсек или Претседател и не е толку важно. Ресурсите играат секундарна улога ако и воопшто во оваа ситуација. Не е само Украина во прашање, тука е Грузија каде што има две кукавички јајца, Молдавија па и Латвија. Тоа денес, а во минатото можеме да видиме многу такви примери. Стварањето етнички енклави е само еден начин на кој се остварува експанзионистичката политика на власта во Кремљ пост распадот на СССР. Грузија беше брзо решена 2008, Крим 2014 и тоа сигурно влијаело врз власта да се одлучи за инвазија.Јас ти објаснив логично што се случуваше. Кога дискутираш со некого, или имаш работа со неговиот разум, или со неговата воља. Овде се работи за твојата воља. Ти едноставно сакаш да веруваш во тоа дека Русите се орди, и дека Украинците се праведници.
Какви црни територии и ресурси, во Русија тоа има и премногу.
Топ дискусија.Чупињана поише знаат од тебе. Страмота.
Камо среќа да беше така. Ако не пцуе не значи дека е пристоен и на ниво. Се тригерира и "културно" пецка со суптилни навреди, омаловажување и потценување веднаш штом се соочи со спротиставено аргументирање мислење. Мислењата на него и на секој друг ги почитувам, ама на напади враќам соодветно и еднакво.Не гледам причина да се расправате со @Klinton на вакво ниво. Дечкото е пристоен, ги кажува своите мислења без да навредува некого. И јас не се согласувам со него, ама го почитувам неговото мислење.
Јак ти е начинот на дебатирање многу добро знаеш
Вака дечко, ако јас речам: многу добро знаеш дека сестра ти е хххххх, не ја прави навистина хххххх. Тоа е само мое тврдење и треба да понудам доказ за истото. Многу добро знаеш - се празни зборови
За да ме свати човек прво треба да ја има способноста да свати било што па да ме свати мене. Јебига не може секој
Ако сваќаш, ако не јебига
Ти обична диверзија не можеш да ја укапираш како поим, сакаш да ти објаснувам класи на ешалони и борбена готовност, каде бе дете бе? Ниту имаш поим од дебата ниту си заслужил да ти објаснувам, ниту ќе смени нешто кај тебе ако ти објаснам...
Тоа е тоа интелектуално ниво кое вие светите реалисти го држите. Се надевам ти олесна вака што се испука. Алал да ти е
Буквално цел пост тие офтопик бе шизо и напад на други, ништо не си кажал за темата ама имаш што да кажеш за остнатите ад хоминем. Дефиниција за шизо.Шифозфреници не знаат да дискутираат нормално. Затоа мора да се игнорираат по секоја цена. Овој @MASTERPIECE премногу забегал со дрога...
Нано мано, падат као круши! Уште еден мит на руската пропаганда, кој тврдеше дека Кинжал е неуништлив, беше срушен.
Abe tokmak, PVO se bavi so butanje....ovie ja napravile 10 maha da odi i manevrira, sto uste treba da napravat?
I taa raketa e produkt na decenii rabota, ne e preku nokj napravena. Tajnata e u materijalite koi se pravat so nano tehnologija deneska.
Имаат русите два типа, овие од пресуван картон направени ги праќале сега. И пак добро е, од 4 ракети една поминала и го погодила патриотот у задна гума и го оштетила....ама пак е добро нели?Нано мано, падат као круши! Уште еден мит на руската пропаганда, кој тврдеше дека Кинжал е неуништлив, беше срушен.
И сега парсата ја обират научниците кои имаат најмала вина, само затоа што немале храброст да му ја кажат вистината на Автократот за вистинските можности на ракетата.
Еве што вели ген. Шојгу на твојава логика за соборени „Кинџали„:Нано мано, падат као круши! Уште еден мит на руската пропаганда, кој тврдеше дека Кинжал е неуништлив, беше срушен.
И сега парсата ја обират научниците кои имаат најмала вина, само затоа што немале храброст да му ја кажат вистината на Автократот за вистинските можности на ракетата.
ниеден Кинжал нема документирано и дека не е соборен. Све тоа што се збори е дезинформации.ниеден Кинжал нема документирано дека е соборен. Све тоа што се збори е дезинформации.