- Член од
- 3 март 2020
- Мислења
- 2.413
- Поени од реакции
- 5.067
Ништо чудно. Освен ако му сменат идентитет и адреса, па да не се знае каде е и кој е ...Не би исклучил можност некој од роднините на убиените да го реши доколку е на слобода.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ништо чудно. Освен ако му сменат идентитет и адреса, па да не се знае каде е и кој е ...Не би исклучил можност некој од роднините на убиените да го реши доколку е на слобода.
Тоа е типичното балканско, сите други ни се криви, само ние самите не. Се што ни се случува научивме од интернет и телевизија, да мразиме, да бидеме ниско морални и со дефицит на општа култура, да бидеме насилни и да се тепаме. А по многу години сеуште се збори за ''малите геноциди'', за огромен број на жртви од балканските војни, за етничко чистење итн.Не знам кој е автор, но интересен агол:
И јас сум донекаде како што Вучиќ сакаше смртна казна. Ама и тоа на некој начин не е решение од повеќе причини.
Додека пак за во школите јас сум да има два пати неделно час со психолог и психологот да ги испрашува децата исто како кога се оди приватно на психолог.
Нема да излезе тој, но... најмногу во страв ќе живеат децата кои беа на списокот а преживеаја. Тие ќе растат со страв дека К.К. еден ден ќе излезе и ќе доврши што започна.Гледам вести на РТС, зборуваат за тоа како ќе продолжи животот за учениците и наставниците во школото Рибникар.
Туку, веќе ништо не зборуваат за извршителот на убиствата, Коста К.? Што со него? Разбравме дека не го фаќа законот, нема да има судење, кај и да е ќе го пуштат дома (татко му 30 дена притвор ќе си одлежи, значи повеќе од Коста), ама што со детето? Ќе продолжи ли да живее во Белград? Ќе го вратат ли во школо? Во кое школо? Кои се тие деца што ќе се согласат да одат на часови со него?
Веќе имаше интервју со комшиите негови кои рекоа дека се плашат веќе од него, утре може комшиите да ги пука, и не знаат како да се однесуваат ако го сретнат.
чим е татко му доктор, ќе избегаат во странство… слушај ми го зборот.Нема да излезе тој, но... најмногу во страв ќе живеат децата кои беа на списокот а преживеаја. Тие ќе растат со страв дека К.К. еден ден ќе излезе и ќе доврши што започна.
Не смеат да го држат во психијатрија повеќе од неколку дена. Законот е таков. И кај нас е таков, за жал.Нема да излезе тој
Можно е, ама не можам да замислам со кои очи и на кој начин сега таткото го гледа синот убиец?чим е татко му доктор, ќе избегаат во странство…
Teško je bilo što reći ali mislim da je svijet pošao u vraga.
Ако психијатар реши да го пратат у лудница ќе го пратат. Тешко веројатно е дека ќе го пуштат.
Вучич изјави: „нече угледати светло дана“, а како што знаеме во нашиве вукојебини, тоа што ќе го каже воџата е посилно од закон.Не смеат да го држат во психијатрија повеќе од неколку дена. Законот е таков. И кај нас е таков, за жал.