Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Дури вчера дознав дека во план е Гладијатор 2. Педро Паскал и Дензел В меѓу потврдените актери. Ридли Скот со деби на 22ри Ноември - 2024.
Бери Киоган и Пол Мескал (првиот император, вториот гладијатор) беа првите двајца потврдени. Паскал и Вашингтон уште не се знае ни што ќе глумат, етпен тазе се кастнати.

Дури вчера дознав дека во план е Гладијатор 2. Педро Паскал и Дензел В меѓу потврдените актери. Ридли Скот со деби на 22ри Ноември - 2024.

from dusk till down koga ne e moguce da ne si go gledal do sega?

me cudiv bratov @wot 5/5 mu dal, ama pa na Troy mu dal epten mala ocena ne mozam da svatam zosto tolku mala, dal togas bil so nekoja zgodna riba vo kino pa taa se zapalila na bred pit pa bratov razocaran aaa ke ti eb.m mater ke ti dadam mala ocena ili e drugo rabotava bas sakam da znam :D

Гледање филм на VHS беше посебно искуство. Влегуваш во видеотека и одбираш еден до два филма макс на касета која мора да ја вратиш наредниот ден (премотана од почеток, јер бон тон).

Каков трејлер какви бакрачи, земаш филм само по препорака ако некој ти го раскажал во маало или ги земаш сите наслови по ред на омилениот актер/актерка.

Тоа време имаше посебен шмек да гледаш филм ама искрено воопшто не ми недостасува. Сега ја имаме целата светска библиотека на дофат со торенти, Netflix, HBO Max, Skyshowtime и слично.

П.С. На Netflix моментално го има индискиот RRR, масивна препорака.

Неодамна го открив каналов, прави ривјуа на акциони филмови од 80те и 90те години, посебна специјалност му е да ги руга сите филмови на Стивен Сигал, дека нормално само за тоа служат :LOL: .

Неодамна го открив каналов, прави ривјуа на акциони филмови од 80те и 90те години, посебна специјалност му е да ги руга сите филмови на Стивен Сигал, дека нормално само за тоа служат :LOL: .
Абе цела таа акциона багра филмовите им се кој од кој, сум ги убил од глеање ко дете ама сеа никад не би ги пуштил :D

Стивен Сигал, Сталоне, Џет Ли, Бандерас, Шварци, Снајпс, Лундгрен, Ван Дам, Чак Норис сите заедно имаат 2-3 филмови што се ОК :D
Некои филмови се класика ама било кој од нив можеш да го ругаш. Не дека денешниве се нешто подобри ама визуелните ефекти и саундтракот ги вади колку толку.

Гледање филм на VHS беше посебно искуство. Влегуваш во видеотека и одбираш еден до два филма макс на касета која мора да ја вратиш наредниот ден (премотана од почеток, јер бон тон).
Ах, да. Сите премотуваа ради бон-тон, да не помисли вработениот у видеотека дека си сељак.
my ass bon-ton

Премотуваа зашто имаше казна ако не ти е премотана.

Новиот филм на Гај Ричи е снимен само американската војска да си го обели образот за срамното повлекување од Авганистан. ;)

Le otto montagne (Осум планини) на Феликс ван Гронинген (режисерот на The Broken Circle Breakdown), направен според истоимениот роман на Паоло Коњети - преубаво филмче! Brokeback Mountain за стрејт луѓе, само со многу поубава порака. Кинематографијата е лудило - да посакаш да живееш и да умреш на такво место. Не е за оние што сакаат нешто да се случува, па ако сте такви, ич не го ни пуштајте. За тие кои сакаат 2 и пол саати чиста уметност - најтопла препорака. You will thank me later. ;)

За тие кои не знаат: правиме нов каталог на филмови поделени по жанрови кои секој филмофил треба да ги има гледано. Уште е work in progress, но веќе имаме завршено повеќе од пола од работата, па ако сте во потрага што да гледате следно, бујрум: КЛИК ТУКА.

А ако сакате да дискутирате за филмовите во истиот, за тоа колку е лош и колку немаме поим: КЛИК ТУКА.

Snosti go gledav palm springs 2020

Ima nesto smesno vo samoto toa sto gledas uste eden groundhogday film, repeticijata go pravi ironicno no znaete sto? super si pominav, pogotovo ako ja mozete facata na Andy od Brooklyn 99

Snosti go gledav palm springs 2020

Ima nesto smesno vo samoto toa sto gledas uste eden groundhogday film, repeticijata go pravi ironicno no znaete sto? super si pominav, pogotovo ako ja mozete facata na Andy od Brooklyn 99
Па добро е и филмчето, не е комплетно се веќе видено таму, затоа. И мене ми легна тој филм пред 2 години.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
И покрај критиките тука кои ги видов, го уживав Бардо максимално. Ми имаше некој шмек на Малик, Knight of cups, нешто на Тhe Great Beauty, со ептен добар дијалог. Не е за секој и не е за во секое време филмов, треба да го погодиш мудот. Еден од поок филмови кои сум ги гледал во последно, добро ми легна.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom