Векови Русофилство меѓу Македонците

Статус
Затворена за нови мислења.

Стев

Rockscourge Stevahn
Член од
19 декември 2019
Мислења
4.481
Поени од реакции
4.308
пресликаме тука за да престанеме да го гледаме тој привиден рај
Не, тоа е наивно. Олигарсите вметнати од системот нема да го дозволат тоа, пошто на некој начим ќе им утиче на профитите нивни или профитите на нивните газди.

Член од
15 февруари 2023
Мислења
41
Поени од реакции
66
Ххмм, кој како ќе заврши, времето ќе покаже. На фамилиите на загинатите украински бранители како што видов на тв прилог, државата Украина им дава надомест. Македонија што направи на тоа поле?

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.722
Поени од реакции
33.968
Член од
15 февруари 2023
Мислења
41
Поени од реакции
66
Украина веќе ја доби војната. 14 месеци отпор. И руската страна има многуууууу жрвти, а што мислите дека има 5 загинати Руси е ваш личен проблем.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.468
Поени од реакции
24.687
Украина веќе ја доби војната. 14 месеци отпор. И руската страна има многуууууу жрвти, а што мислите дека има 5 загинати Руси е ваш личен проблем.
daj boze vaka da ja dobiva vojnata uste edno 5-6 godini. posledniot ziv sto ke ostane tamu posle neka izgasi svetla i da ja proglasime za nova ruska republika i da zavrsi sranjeto.

Член од
15 февруари 2023
Мислења
41
Поени од реакции
66
daj boze vaka da ja dobiva vojnata uste edno 5-6 godini. posledniot ziv sto ke ostane tamu posle neka izgasi svetla i da ja proglasime za nova ruska republika i da zavrsi sranjeto.
Руска Република без Руси, а со Чечени, Дагестанци и Бурјати мислиш? Кај живееш чедо божје? Од август лани Русите го освојуваат Бахмут. Види со го видеото од погоре. Русин вели морале да победат, а дали сака да оди да војува, молчи, тешко прашање било тоа.
Автоматски споено мислење:

Момци, вие со вид, слух имате проблем или? Русите имаат големи загуби. Тоа што сте инаети што фантазираат, е ваш проблем.

y2k

Член од
4 октомври 2022
Мислења
1.084
Поени од реакции
1.582
Како бе вака? Нели долго ќе траеше војната? Нели не и се брзаше на Русија? Нуклеарки ќе летаа, камено доба што и уште не. И сега како дојде до ова?

Sent from my iPhone using Tapatalk

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.468
Поени од реакции
24.687
Како бе вака? Нели долго ќе траеше војната? Нели не и се брзаше на Русија? Нуклеарки ќе летаа, камено доба што и уште не. И сега како дојде до ова?

Sent from my iPhone using Tapatalk
jas nikogas ne rekov deka ke bide brzo, naprotiv jas sekogas zborev deka e samo prvata sezona do lazni a sega sme u vtora... na rusite ne im se brza ocigledno, ako im se brzase ke letaa nuklearki...

ako se umesa nato togas ima potencijal da trae 10tina minuti.

Член од
15 февруари 2023
Мислења
41
Поени од реакции
66
Смешни тези русофилски. Војната ќе трае 2 дена, Западот не може без руски гас, на Русија и одговара долга војна, сега па дури и психото Пригожин им е идол. Русија не ја бива, видете си ги видеата од погоре.

Член од
22 јуни 2022
Мислења
944
Поени од реакции
1.213
војната одамна ќе завршеше да не долевавте бензин у огнот.
Не ги криви тие што започнале војна и инвазија, него тие што се бранеле.

Отпорот да ти бил "долевање бензин у оган".

И ти си бил потомок на Гоцевата раса. Мајко мила. :icon_lol: :icon_lol:

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.468
Поени од реакции
24.687
Руска Република без Руси, а со Чечени, Дагестанци и Бурјати мислиш? Кај живееш чедо божје? Од август лани Русите го освојуваат Бахмут. Види со го видеото од погоре. Русин вели морале да победат, а дали сака да оди да војува, молчи, тешко прашање било тоа.
Автоматски споено мислење:

Момци, вие со вид, слух имате проблем или? Русите имаат големи загуби. Тоа што сте инаети што фантазираат, е ваш проблем.
znaes deka RUSIJA e zemja na 190 narodi? toa sto ti tie drugite gi smetas za nesto drugo si e tvoj problem, za mene site tie se rusi.

Rusija ne go "osvojuva" bahmut tamu nema sto da se osovoi, toa e bojno pole kade gi mele ukraincite. podobro da se tepaat tamu i da zaginat i miljon fasisti tamu nego da se unistuva drug del na zemjata.

i zaebi videata, nebitni se. svasta imas na net od 2te strani. biten e samo krajot.

Стев

Rockscourge Stevahn
Член од
19 декември 2019
Мислења
4.481
Поени од реакции
4.308
Не ги криви тие што започнале војна и инвазија, него тие што се бранеле
Доњецк?
Пошто ја ги кривам америкаците на обама што поебаа пола арапски полустров и балкан...

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.678
Поени од реакции
42.257
Не ги криви тие што започнале војна и инвазија, него тие што се бранеле.

Отпорот да ти бил "долевање бензин у оган".

И ти си бил потомок на Гоцевата раса. Мајко мила. :icon_lol: :icon_lol:
брат, немаш мозок да разбереш ти геополотика. Мислиш дека Украина се бори против Русија за својата слобода, а не дека се бори за интересите на западот.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.468
Поени од реакции
24.687
Смешни тези русофилски. Војната ќе трае 2 дена, Западот не може без руски гас, на Русија и одговара долга војна, сега па дури и психото Пригожин им е идол. Русија не ја бива, видете си ги видеата од погоре.
kolku saka neka trae vojnata, ne gledam deka nekoj se brza.

zapadot nemoze bez ruski gas, sega go uvezuva od treti drzavi i go plaka poskapo ama pak e ruski gas... uspat zapadot krahira, banki propagaat, kamatite se krenati, inflacija, krenati granici za u penzija, kupovnata mok e drasticno namalena... puka od site shavovi...

Член од
15 февруари 2023
Мислења
41
Поени од реакции
66
Не и се брза на Русија, аха. Неспособна е Русија. Економија, армија, разузнавање, судски систем, медиуми, се им е канта. Не знам како не ви е смешно дека држава континент осваја селца?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom