ПРВЕНСТВЕНО - На уапсените од Чкембари им се однесени храна и пијалоци!
Ќе гледам да бидам што по краток и по објективен. Прво 80% од профиливе на форумов и од Комити и од другите групи, мислам дека не сте баш реални па со лоши и пристрасни коментари станувате досадни за читање.
За мене ова е најуспешно ракометно дерби за нас како група. Дружбата пред сала беше 10/10. Пиво, мезе, музика и позитива. Секоја чест за сите помлади кои учествуваа во организација и помагаа - ПОБЕДА ЗА ГРУПАТА.
Комити:
Бројката и копот убедливо најдобри во историјатот на салата. Изглед на трибина (знамиња ограда) доста слабо затоа што не ставивме акцент на тоа. Пароли - УБИВАЊЕ ВО ПОИМ ! Корео - просечно. Имаше присутни екипи друштва и поединци кои биле дел од трибинава во последните 15-20 години но не биле активни во последните неколку години.
Екипи од Тетово, Велес, Неготино, Берово, Штип, Кичево.
Навивање - со оглед на околностите (дербијаши, неутралци, тек на натпреварот) - ако кажам одлично ќе испаднам скромен.
Последните 10-15 минути (поготово моментот со почетокот на дале чавезе...) беше типична доминација и навивање на цела сала заедно - буквално. ВО ГРАДОТ СКОПЈЕ ИМА е најдобар погодок песна која искочила во поново време. За нас како група денес сум позитивно изненаден ГОЛЕМ ПЛУС.
Чкембари:
Акции и мобилизација за утакмицава подобри од било кога.
Бројка: одлична - горе доле исто како прошли пат. Мислам дека 1 бус им напунија Лозари. Навивање за разлика од прошли пат доста послабо. Потегот со бакљите према неутралци и деца е за срам, кој знае колкав комплекс имаат тие дебили кои фрлија...
Единствено браво имате за паролата за Дарко Смок и за Рипче.
Целокупно голема победа за НАС, поготово што огромен деморал ви донесе денешниов убедлив пораз, во борбата за титула за која чекате долго, и која ќе ви донесеше голема еуфорија и во Битола, а и општо во самата група. Тек сега сум сигурен дека ќе паднете скроз како група. Се гледа од авион а и од лични контакти кои ги имам, дека имате огромни несогласувања внатрешни во групата и на секој 5 минути доаѓа до меѓусебни гурања и кошкања. Кажете збор два за неуспешната акција на врвот пелистер, дознавте ли кој е црвот планинари?
За мене лично најдобро дерби ракометно до сега, слободно можам да кажам дека со сите случувања целокупно, инциденти, бројка, навивање, еуфорија - денешното дерби влегува во ТОП 3 дербиња во државава во последните 10-15 години.
Ние уште од утре продолжуваме со напредок и работа, фокусирани на Ф.К. Вардар, а вие чекајте дерби за пак да пуштите глас.
Еве и една слика од Комбати.