Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Tesiba moze ama kaj go najde Kinezov I toa najslabiot!Sporeduvas Konj I Magare !
Nemoj da mi gi vredjas HiSens, takva mu kupiv na sinot lani koga ne go znaev uste ovoj forum i ne se razbirav vo klimi :) Ne se eptem bofl, firmata e solidna, glavni sponzori na SP vo Fudbal i dr, a vakvite novi firmi bez ime na pocetok nekolku godini odat so damping ceni dodeka se probijat na pazarite,i ova e ekstremno izrazeno kaj kineski, indiski i drugi firmi so vakvo "istocno" poteklo. GREE ja pomina ovaa prva faza i zatoa ne so kvalitet ama so ceni e se poblisku do japoncite i drugite poznati brendovi.
Uste eden dokaz za Hisens - eve raboti veke nad EDNA GODINA bez kvar, duri i ne smrdi, pa sto sakas poveke od kineska klima ??

Nemoj da mi gi vredjas HiSens, takva mu kupiv na sinot lani koga ne go znaev uste ovoj forum i ne se razbirav vo klimi :) Ne se eptem bofl, firmata e solidna, glavni sponzori na SP vo Fudbal i dr, a vakvite novi firmi bez ime na pocetok nekolku godini odat so damping ceni dodeka se probijat na pazarite,i ova e ekstremno izrazeno kaj kineski, indiski i drugi firmi so vakvo "istocno" poteklo. GREE ja pomina ovaa prva faza i zatoa ne so kvalitet ama so ceni e se poblisku do japoncite i drugite poznati brendovi.
Uste eden dokaz za Hisens - eve raboti veke nad EDNA GODINA bez kvar, duri i ne smrdi, pa sto sakas poveke od kineska klima ??
Nisto loso nemislam ama sporedbata so Tosiba e malce ;)ke pocekaat treba da se dokazat na pazarot I so kvalitet I so Servis pa ke vidime kade ke stignat da ne bide samo frlanje na reklami I skap marketing inaku za Brend Kinez ke poceka malce ne da ima sto nalepnici so isti performans I sto razlicni Firmi pa ke se krijat so seriski sifri bile u SV Innova a kaj Nas ?Treba da naucat sto e definicija na Brend I taka da se odnesuvaat !So eftino I tri za sto tesko se pravi "Brend"

Nisto loso nemislam ama sporedbata so Tosiba e malce ;)ke pocekaat treba da se dokazat na pazarot I so kvalitet I so Servis pa ke vidime kade ke stignat da ne bide samo frlanje na reklami I skap marketing inaku za Brend Kinez ke poceka malce ne da ima sto nalepnici so isti performans I sto razlicni Firmi pa ke se krijat so seriski sifri bile u SV Innova a kaj Nas ?Treba da naucat sto e definicija na Brend I taka da se odnesuvaat !So eftino I tri za sto tesko se pravi "Brend"
Pozdrav od GREE No.1

Последно уредено:
Moze li neko od Gree administracije ovde, da mi strucno objasni koja je razlika izmedju klima u srednjem cenovnom rangu, koje nose nalepnicu Gree i klima koje nose druge nalepnice, a napravio ih je Gree. Znaci, sem po ceni ........... jer je Gree dosta skuplji, .......... da nam ispise sta se drugo razlikuje u njihovom radu, hardveru, softveru, sertifikatima ..... ? Ovo ce verovatno mnoge da interesuje, pa da znaju ljudi zasto treba vise para da daju za originalni Gree. Zahvaljujem......

Zdravo decki, citac sum na forumov skrisno od senka mozi od pred 2 godini nanazad no sega poslednive meseci nemam vreme pak da prasam, se raboti za spalna 13.5m2 na sever-istok so prozor/vrata3.2m2 ima i dovolno sonce na taa strana. Stiropor fasada 5cm gore ploca neizolirana dolu ploca parket. Pretpostavuvam ke mi treba 2.5 kw klima . Koj model bi go preporacale do 27-28k da ima sto poniska modulacija za poprijaten ambient, dali klima za gorna montaza mozi da se montira kako parapetna, i dali 80e za montaza se premnogu za nea, so EEV se 40k minimum, dali aeri+09 vredi za 28k ili nesto drugo.

Eveti pa biraj poeftino a dobro zdravje ;)

Attachments

• FB_IMG_1679653910145.jpg
    FB_IMG_1679653910145.jpg
    93,1 KB · Прегледи: 49
  • FB_IMG_1679653816247.jpg
    FB_IMG_1679653816247.jpg
    204,8 KB · Прегледи: 51
  • FB_IMG_1679480232844.jpg
    FB_IMG_1679480232844.jpg
    87,6 KB · Прегледи: 50

Kajgana Shop

Back