Обложување на нет

Член од
15 јуни 2014
Мислења
83
Поени од реакции
6
Uspea da gi izvadis parite druze?
I jas go imam istiot problem.
Ne druze, gi uplativ na tiket i gi skoro duplirav vikendov, uste pogolem problem :pos:. Neznam nemoze da se povlecat preku SWIFT/IBAN. Edina opcija ostanuva samo na poker profil na stranski account (nekoj podaleku od MK), i posle toj preku westerunion da ti gi isprati.

Член од
4 ноември 2016
Мислења
2.373
Поени од реакции
1.929
kako nemozhi be prijatel??? SWIFT I IBAN OD NLB izvadi 100 pati ti e kazhano i odi podignigi nema kako da nestignat stigat 9999%

Член од
15 јуни 2014
Мислења
83
Поени од реакции
6
kako nemozhi be prijatel??? SWIFT I IBAN OD NLB izvadi 100 pati ti e kazhano i odi podignigi nema kako da nestignat stigat 9999%
Epa drugar probav da povlecam nezam zaso nejke nema informacii po detalni. Se e podpuneto kako so treba i nejke.
Drugo, da mi e kazano 100 pati ke znaev, koj kaza tuka detalno so treba.. Imas li vadeno ti na ovaj nacin?

Daj ako ne ti e tesko kazi mi so treba, da trazam li SWIFT/IBAN vo NLB bank? Jas gi najdov informaciite na nivnata strana:

Attachments

Член од
23 август 2010
Мислења
39.551
Поени од реакции
114.841
Epa drugar probav da povlecam nezam zaso nejke nema informacii po detalni. Se e podpuneto kako so treba i nejke.
Drugo, da mi e kazano 100 pati ke znaev, koj kaza tuka detalno so treba.. Imas li vadeno ti na ovaj nacin?

Daj ako ne ti e tesko kazi mi so treba, da trazam li SWIFT/IBAN vo NLB bank? Jas gi najdov informaciite na nivnata strana:
Девизна сметка имаш од НЛБ?

Член од
3 септември 2020
Мислења
366
Поени од реакции
1.484
Само на виза може да исплате,али другаров нигде не кажа каква банкарска карта има..
Автоматски споено мислење:

Само на виза може да исплате,али другаров нигде не кажа каква банкарска карта има..

Член од
23 август 2010
Мислења
39.551
Поени од реакции
114.841
Автоматски споено мислење:

Едно е картичка друго е ова со Ибан/свифт. Ибан у превод е девизна сметка, а Свифт е пластично кажано клуч кој го има секоја банка за размена на девизни плаќања со други банки. Секоја банка си има свој свифт код, еден и единствен. Он веројатно не го пишува ибанот, само свифтот и затоа не му дава да изврши трансакција. Или крајно не му дозволува исплата на тој начин.

Член од
15 јуни 2014
Мислења
83
Поени од реакции
6
-Deposit e napraveno so debit card master card od NLB banka.

-Mora da se povlecat parite na ist nacin so koj e depositirano

- normalno deka go ispuniv celiot spisok sto go barat za wire transfer, znaci iban, swift, adresa..

- informaciite gi zemav od nivnata oficijalna strana.

Attachments

Член од
5 октомври 2012
Мислења
1.957
Поени од реакции
1.171
-Deposit e napraveno so debit card master card od NLB banka.

-Mora da se povlecat parite na ist nacin so koj e depositirano

- normalno deka go ispuniv celiot spisok sto go barat za wire transfer, znaci iban, swift, adresa..

- informaciite gi zemav od nivnata oficijalna strana.
Moras devizna smetka da imas , bez nea nisto

Член од
10 ноември 2022
Мислења
299
Поени од реакции
880
Moras devizna smetka da imas , bez nea nisto
Не постои засебна девизна сметка во НЛБ, постојат само девизни опции, кои треба да ги активираш во банката. Сметката е истата.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.551
Поени од реакции
114.841
Не постои засебна девизна сметка во НЛБ, постојат само девизни опции, кои треба да ги активираш во банката. Сметката е истата.
Па не можеш од официјална страна на НЛБ да земеш сметка за физичко лице, нема логика. Би било јако дружево да пробува да повлече пари од клаџа преку главната сметка на НЛБ банка. :pos:

Член од
10 ноември 2022
Мислења
299
Поени од реакции
880
Па не можеш од официјална страна на НЛБ да земеш сметка за физичко лице, нема логика. Би било јако дружево да пробува да повлече пари од клаџа преку главната сметка на НЛБ банка. :pos:
НЛБ функционира на начин да имаш своја денарска сметка, на која ако сакаш додаваш девизни опции. Ако сакаш да примиш пари во евра, додаваш опција во евра. Тоа е една минута работа, одиш во банка и им велиш на шалтер да ти додадат девизна опција која сакаш. Стопанска Банка на пример не функционира така, имаш засебни сметки во различни валути.

Последно уредено:
Член од
15 јуни 2014
Мислења
83
Поени од реакции
6
НЛБ функционира на начин да имаш своја денарска сметка, на која ако сакаш додаваш девизни опции. Ако сакаш да примиш пари во евра, додаваш опција во евра. Тоа е една минута работа, одиш во банка и им велиш на шалтер да ти додадат девизна опција која сакаш. Стопанска Банка на пример не функционира така, имаш засебни сметки во различни валути.
Znaci treba vo banka na moe ime da mi dadat devizna opcija (neznam koja opcija ima i sakam). I sto ponatamu? Ke mi dadat moj SWIF kod IBAN?
Stvarno ne mi e jasno, na bet365 mi bara swifcode, iban i addressa od banka.

Dokolku razbrav, samo adresata ke bide na banka koga gi potpolnuvam detalite na bet?

Член од
10 ноември 2022
Мислења
299
Поени од реакции
880
Znaci treba vo banka na moe ime da mi dadat devizna opcija (neznam koja opcija ima i sakam). I sto ponatamu? Ke mi dadat moj SWIF kod IBAN?
Stvarno ne mi e jasno, na bet365 mi bara swifcode, iban i addressa od banka.

Dokolku razbrav, samo adresata ke bide na banka koga gi potpolnuvam detalite na bet?
Имаш ти воопшто своја сметка во НЛБ банка?

Kajgana Shop

На врв Bottom