Фан Клуб: Интер

Не знам со кој памет тргна. После тоа намерна игра со рака у претпоследна минута, до аут линијата.
Фаулот на Дармиан не ми е јасно како не е пенал. Поблиску беше до топката, ем го откорна со отворен ѓон, нога ќе му скинеше.....

Се би му ебал на оној Отавио за реакцијата кога Дармијан лежеше во шеснаесетникот на Порто.
Па и сега пред да свирне крај она глушецон земал прета да ја врателе играчите на Интер поназад топката а си беше точно каде играше со рака оној на Порто.
Инаку по правило, судијата не смееше да ја прекине таа акција на Порто. Аут беше за нив и они треба од фер-плеј да ја вратат топката само тоа смрдлето Отавио одлучи да биде најпаметен.
Мислам дека уште пред да забијат ја прекина, демек поназад бил аутот. Со др зборови знаеше што ќе следи па проба да ја извлече ситуацијата.

Еден малоумник од кај комшиите пред извесно време проба ова играчиште да го спореди со параолимпиецот кетеларе...
И ќе заборавев - Чаканоглу е доктор.
2 пати подобар играч е од Брозович моментално.
Sent from my SM-G975U using Tapatalk

Добро е што дадовме гол, порастеретени ќе се во реваншот. Они се без нивниот мотор во играта Отавио, патем да му ја ебам комплетната фамилија во пичка.

Добро е и што Лукаку го даде голот, нека дигне малце самодоверба веќе аман.

Очекувајте некоја ултра дефанзивна формација од мистеров за во реваншот.

Реален резултат мислам после ова денес, оној зицер и флиперска шанса со одбранине на Онана мислам дека беше фаул над Димарко, не повторија али ако е тоа случај ондак Порто имаа само една изгледна шанса у мечов, у прво, и тоа беше тоа.
Ние сме мизерни у задња фаза од напад, она што се глорифицираше ко нешто добро лани, демек слобода имаат играчите да одлучуваат што како у напад е всушност болест за екипава, тотално без компас се таму класичен пример беше шутот на Барела во ситоација каде со еден прост лоб пас Госенс ќе имаше чиста 1 на 1 шанса со голман. Тотална неуиграност што мене тотално несфатливо ми е за еден професионален тим кој догурал до нокаут фаза од ЛШ, секој ден тренираат и пак играчот поим нема дека доле лево има слободен играч у чиста зицер ситуација, во ваква ситуација играч на Реал или Сити без да погледне само додава лево и тоа е тоа.

Ќе биде тешко на Драгао, Инзаги не знае да игра на резултат, ако пробува да го изглуми тоа не поминуваме, нема ни да заслужиме да поминеме, надежно до тогаш Лукаку ќе крева форма колку што може (пак ќе е дупло послаб од оној што играше кај Конте) и нема да имаме проблеми со повредени играчи, бар не некој од клучниве, и да се оди таму на гол(ови), не смееме на ваков Порто да му се браниме ко пичкици, башка што тоа не го ни прават добро годинава.

Имаме шанса за најдобри 8 и мора да ја искористиме, за поише со ваков фудбал само со 1 тон среќа и поклопување на коцките, вчера Реал го глеам и денес нас ... светлосни години сме моментално од тоа ниво.

Нема да игра Инзаги на резултат, сигурен сум во тоа. Со Барса на Камп Ноу закачивме три гола и одевме на победа во ситуација кога ни играше и нерешеното, во дербињата во Италија исто итн. Е сеа, ако имаме активен резултат во 65-70 минута тогаш ќе почне да се брани, тоа гарантирам.

У секој случај можеме да ги изгориме на контри, не се нешто посебно Порто, така да еден даден гол на Драгао би требало да значи пласман понатаму.

Вчера Броз откако влезе пресече 80 000 топки, неверојатно е колку е битен за тимов, а реално моментално ми делува дека го боли кур и дека е скроз незаинтересиран.

Нема да игра Инзаги на резултат, сигурен сум во тоа. Со Барса на Камп Ноу закачивме три гола и одевме на победа во ситуација кога ни играше и нерешеното, во дербињата во Италија исто итн. Е сеа, ако имаме активен резултат во 65-70 минута тогаш ќе почне да се брани, тоа гарантирам.

У секој случај можеме да ги изгориме на контри, не се нешто посебно Порто, така да еден даден гол на Драгао би требало да значи пласман понатаму.

Вчера Броз откако влезе пресече 80 000 топки, неверојатно е колку е битен за тимов, а реално моментално ми делува дека го боли кур и дека е скроз незаинтересиран.
Не дека ќе оди на 0-0, ама ако сме нерешено например во 70та, ќе се брани како пичка и ќе го лапне. И со Барса ако се сеќаваш се повлече при крајот, па го јадеше 2-2, па повторно играше како што треба и при 2-3 повторно се повлече и го прими.
Во ред е што се повлекол, сигурно не требаше да оди на 2-4, ама не знаеме да се браниме, тоа е муабетов.

Не дека ќе оди на 0-0, ама ако сме нерешено например во 70та, ќе се брани како пичка и ќе го лапне. И со Барса ако се сеќаваш се повлече при крајот, па го јадеше 2-2, па повторно играше како што треба и при 2-3 повторно се повлече и го прими.
Во ред е што се повлекол, сигурно не требаше да оди на 2-4, ама не знаеме да се браниме, тоа е муабетов.
Да да јасно, затоа и јас пишав дека ако имаме активен резултат до 70та гарант ќе се повлече и ќе се тресеме како ментални. И тоа што викаш, во ред е да се повлечеш у таква ситуација ама да чекаш шанса од контри и да ги казниш противниците.

Јас стварно ќе го сметам за огромен неуспех евентуалното испаѓање од Порто. Не сме ние Реал Мадрид или Сити моментално ама клубов мора да мрдне од мртва точка и да тргне напред. 1/4 финале оваа сезона, уз куп и второ место и нови газди летоска би било ок увертира за следна година. Испаѓање од Порто ќе е тапкање во место па и чекор наназад слободно можам да кажам.

Со вчерашната победа, вкупниот коефицент за оваа сезона се израмни со оној од минатата и сега сме 12ти (бевме 23ти претходно)
Како стојат работите, мислам дека ќе бидеме во вториот барабан наредна сезона.
Ливерпул, Челзи и Јуве тешко до ЛШ. Еден од Дортмунд и Баерн ќе идат прв барабан автоматски. Истото е и со Барса и Реал а ако Сити освои тоа значи плус еден спот за некој тим од 10те место надоле во вториот барабан. Секако, ќе зависи и дали шампионот во ЛШ и ЛЕ се шампиони во домашното првенство али мислам дека ако ги поминеме Порто 99% сме во вториот барабан.

1677182595343.png

Ме загрижува постојаното карање у екипава. Минатиот пат Барела со Лукаку, сеа Онана со Џеко.
Тоа само ви покажува што се може да се случи кога главниот скараџија Кореа е повреден и не е во можност да ја распали скарата да ги собере сите на Жта и шопска уз плескавици и ребра.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom