Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Ajde malce lebot da si go izvadite vie promoterite.
Kolku pari vi e motorot od ventilatorot na vnatresna edinica od Gree inverter i kade go ima na lager da si go kupam oti vaka kako so ispagja za eden ventilator cela klima treba da ja frlam oti nikade go nema.
Друже немам појма каде да бараш дел, ама смеам да прашам колку ти е стара климата?

Jas kazuvam od licni iskustva. A ako ti ili bilo koj drug ne saka ili ne znae da se bori za svoite prava, ke pati. Toa e. "Drugar"
И јас зборам од искуство, ако е помалку од 14 дена помеѓу купување и враќање за сервис не се поправа треба одма да ти го заменат
Што ќе прават после они со него не е твој проблем

ајде депилатор ќе помине и месец дена без него, ама климата ти грее стан и рикне што правиме?
Или како програмер фриленсер ти рикне лаптопот па да се расправаш со месеци мислиш клиентот ќе те чека ?
Автоматски споено мислење:

@Sv B хммм друже види тука нешто те бараат, што се деси со 10 години гаранцијата за другар прашувам

Зарем нема во @Gree info
Климата треба да ти е под гаранција треба да имаат резервен дел да ти ја оправат

Последно уредено:
Гаранцијата дали ја имаш продолжувано и до кога ти важи?
Ne, ne ni ocekuvav deka ke crkni za tri godini rabota i toa samo vo zima za klima platena 30000.
Ali toa ne e ni bitno sega.
Dali ima nekade na lager i kolku pari e.
Klimata e gree fairy 3.5.

Ne, ne ni ocekuvav deka ke crkni za tri godini rabota i toa samo vo zima za klima platena 30000.
Ali toa ne e ni bitno sega.
Dali ima nekade na lager i kolku pari e.
Klimata e gree fairy 3.5.
Koj utvrdil deka crknalo nesto? Ti?
Daj dokument da vidime sto e utvrdeno, raboten nalog nesto mora da imas...znam deka si od Bitola,tamu serviser ima ovlasten treba da ti smenat sve sto treba

Последно уредено:
Koj utvrdil deka crknalo nesto? Ti?
Daj dokument da vidime sto e utvrdeno
Bog da cuva, ne ti baram da mi poklonis ili da mi ja popravis ili da mi ja uvazis garancijata. Prosto prasanje e. Ima ili nema, ako ima kade ima i kolku pari e. Tolku.
Valjda imate rezervni delovi za gree za da se kupat :cautious:

Bog da cuva, ne ti baram da mi poklonis ili da mi ja popravis ili da mi ja uvazis garancijata. Prosto prasanje e. Ima ili nema, ako ima kade ima i kolku pari e. Tolku.
Valjda imate rezervni delovi za gree za da se kupat :cautious:
Bog da cuva sto se obrakjas po forumi ko prvo....ceni za delovi u servis se prasuva ne po forumi, ako nemas broj od servis javi se tamu kaj sto si ja kupil klimata ke dojdes i do servis i do ceni za delovi...ti ne se sekiraj za delovi, ima delovi u Kina ko za tebe kolku sakas samo ke si pocekas posto nemas garancija

Друштво,Midea extreme 3.5 Како се покажани,викаат дека се подобри од Nordiс Midea,тс подобра култура и помала потрошувачка т.с модулација да пренесе некој искуство.

https://setec.mk/index.php?rou...170_10172&product_id=74987

Дали имате искуство со инвертори купени од сетек гледам има 3 модела на Midea Extrime save Nordic од 32к до 35к.некако ми се сумливи со робата од сетек

Или да ја барам од друг продавач истата.
Baš ovaa od SETEC si ima EUROVENT, ne e klasičen nordik, tuku poradi greačite na tacna i kompresor pravat mamka za kupuvanje..... inače po sertifikatot i ne e loša za parite.

Attachments

И јас зборам од искуство, ако е помалку од 14 дена помеѓу купување и враќање за сервис не се поправа треба одма да ти го заменат
Што ќе прават после они со него не е твој проблем

ајде депилатор ќе помине и месец дена без него, ама климата ти грее стан и рикне што правиме?
Или како програмер фриленсер ти рикне лаптопот па да се расправаш со месеци мислиш клиентот ќе те чека ?

@Sv B хммм друже види тука нешто те бараат, што се деси со 10 години гаранцијата за другар прашувам

Зарем нема во @Gree info
Климата треба да ти е под гаранција треба да имаат резервен дел да ти ја оправат
Tocno. Toa potpagha pod pravoto na kupuvacot vo rok od 14 dena da go vrati proizvodot dokolku e nezadovolen od nesto ili pak dokolku se predomislil. Ili dokolku eve kako sega, e neispracen

So kakov merac meris 4 200w ?
Mene na 3 950w mi rikna vakov

Прегледај го приврзокот 366708

Eve mi tekna sega za tebe deka so ist merac meram i jas i eve 3 godina go koristam ne e riknal a eve ovoj mesec najveke kacil 4162w ke vides na slikava sega e slikav a defrosto go prave za 2 do 3 miniti. Volku nakacuva0 koga pravi defrost a toa se slucuva mnogu retko koga imase magla pred 2 nedeli a ovaa nedela na minusnite temperaturi ne prave defros a ni voda ne kape.
Pozdrav do @filipinec pa ajde drugar stavi nekoja slika da videme ako go slimas meracot ne se navleguva vo privatnosta.
Pa zadovolen sum od Inventor Nemesis Pro 7kw me gree ubavo ekonomicna a grejam golem prostor bitno sum stoplen na 24-25 stepena a si trose okolu 1000w koga bea minusnite kacuvase 1200-1300w.

Attachments

• 20230219_092433.jpg
    20230219_092433.jpg
    1,2 MB · Прегледи: 17
@filipinec тој еко мод од 50/75/100 посто има ли некоја функција или е само као некој граничник за највисока снага?

освен што намалува бучавата на надворешната на скоро па нечујно не знам што би било друго. Исто си грее и троши

@filipinec тој еко мод од 50/75/100 посто има ли некоја функција или е само као некој граничник за највисока снага?

освен што намалува бучавата на надворешната на скоро па нечујно не знам што би било друго. Исто си грее и троши
Tocno taka.POW-SEL kopceto 50-75-100% pa SILENT so )) i so ) ,pet operacii ima kopceto POW-SEL.
Se ogranicuva kompresorot da ne zalumfa,a so SILEN )) e ogranicen kompresor na 75% i na potivok ventilator na nadvoresnata edinici,a so SILENT ) uste potivok ventilator na nadvoresnata edinica so ogranicen compresor na 50%. Imas poveke kombinacii,Mozis da ja skrotis celata klima.
Jas mojava mozam da ja skrotam da od 24 btu da ja napravam na 9 ili 12btu,i nadvoresniot i vnatresniot ventilator.
Ti pak tvojata od 13btu,mozes da ja skrotis kako da imas 7btu,da ja prepolovis.
Dodeka kopceto ECO e sosema drugo.
Eve procitaj si servis manuel za tvojata od linkov.

Последно уредено:
И јас тоа гледам , секако немам потреба од многу, али е доста добро за преку вечер да не ја слушам од спалната која ми е наспроти дневната а надворешната на средина на балконот. Во дневна секако не ја слушам али за спиење кога е тишина се осеќа . Со ова ептен се минимизира.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom