Најекономично греење и ладење

Член од
4 ноември 2022
Мислења
47
Поени од реакции
31
FAVORIT e so LG kompresori,koj mozat ponisko da moduliraat.
NEO ne znajme kakov kompresor,a ako e gree kompresor racunaj visoka modulacija.Plus nemas produk fise na Neo.Pronajdi i vidi so kompresor ima.
A ako sakas pak zemi si go Neoto.I toa ne e loso.Tvoj izbor.Samo da ne izlezi Neoto ON-OF vo modulacija.
Прочитав дека некој модели на Нео ги правеле со мотори од грее т.с компресори,што е вистина незнам,нај безбедно ми делува Аери 3.5 или тундра 3.5 за другово ме фаќа трема

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.098
На кого му треба економично греење имаме супер понуда за купување на рати БЕЗ КАМАТА. Може да одберете од 6 до 24 рати без камата, а достапните модели може да ги разгледате тука.

Член од
29 септември 2012
Мислења
1.256
Поени од реакции
2.303
Топлински загуби остави ги на страна. Ми треба топлинска да се монтира на парното сега што го имам ете може а и не мора плус два фенкојлери толку. Тоа ќе ме кошта 10000 евра?

Sent from my SM-A715F using Tapatalk
A za da se izvedi seta taa rabota i da ti brka rbota do -7 stepeni so udobni domasni 23c ambientalna i koristenje na topla voda vo domakinstvoto ,a pritoa da ne koristis dopolnitelni grejaci direkno na 220v vo baferot .
Do koja cena bi bil zadovolen i bi se odlucil da ti ja izvedat za 150 m2.
Автоматски споено мислење:

Прочитав дека некој модели на Нео ги правеле со мотори од грее т.с компресори,што е вистина незнам,нај безбедно ми делува Аери 3.5 или тундра 3.5 за другово ме фаќа трема
Ajde,malce po malce do vlezen model na japonec ke stignime:).

Последно уредено:
Член од
29 септември 2012
Мислења
1.256
Поени од реакции
2.303
Член од
23 септември 2009
Мислења
316
Поени од реакции
410
Mnogu si galanten...sipmaticen decko so polovicni informacii, koj ke trola bez niedno merenje so sondi i videa ima ova ima ova...trol

A ti kao znaes :D
7.2 kw u 27m2 e bajagi glupo da gi stavis
A ti se javuvas bez nikoj nisto da te prasa. Znaes koj se javuva od strana neli? Si znaes...

Член од
4 ноември 2022
Мислења
47
Поени од реакции
31
Друштво,Midea extreme 3.5 Како се покажани,викаат дека се подобри од Nordiс Midea,тс подобра култура и помала потрошувачка т.с модулација да пренесе некој искуство.

https://setec.mk/index.php?rou...170_10172&product_id=74987

Дали имате искуство со инвертори купени од сетек гледам има 3 модела на Midea Extrime save Nordic од 32к до 35к.некако ми се сумливи со робата од сетек

Или да ја барам од друг продавач истата.

Член од
29 август 2019
Мислења
1.260
Поени од реакции
3.008
Shelly брилираат со новиот web-интерфејс... ако некој сака мошне едноставно да следи потрошна со цени на тарифи...

Screenshot 2023-02-17 at 02.03.10.png

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.098
Друштво,Midea extreme 3.5 Како се покажани,викаат дека се подобри од Nordiс Midea,тс подобра култура и помала потрошувачка т.с модулација да пренесе некој искуство.

Дали имате искуство со инвертори купени од сетек гледам има 3 модела на Midea Extrime save Nordic од 32к до 35к.некако ми се сумливи со робата од сетек

Од Сетек не би купил ни машинка за брада камоли клима :)

Член од
20 јануари 2023
Мислења
390
Поени од реакции
534

Сетек добро е да се избегнува колку што се може, освен доколку истиот производ е за +10% и повеќе поефтин во Сетек, па да има зошто да се преземе Сетек ризикот. Макар што и другите не се многу подобри :)

Член од
11 април 2012
Мислења
4.782
Поени од реакции
5.555
Од Сетек не би купил ни машинка за брада камоли клима :)
Молив од таму не се купува а не па нешто друго

Сетек добро е да се избегнува колку што се може, освен доколку истиот производ е за +10% и повеќе поефтин во Сетек, па да има зошто да се преземе Сетек ризикот. Макар што и другите не се многу подобри :)
Really 10%, на поскап уред со 10% е прашање дали ќе може да ги поправиш дефектите доколку ги има.
На битпазар имаш подобри гаранциски услови од Сетек

Член од
8 ноември 2017
Мислења
2.534
Поени од реакции
2.834
Молив од таму не се купува а не па нешто друго

Really 10%, на поскап уред со 10% е прашање дали ќе може да ги поправиш дефектите доколку ги има.
На битпазар имаш подобри гаранциски услови од Сетек
Bitpazar e za Setek CocaCola

Член од
20 јануари 2023
Мислења
390
Поени од реакции
534
Дај примери зошто не, вака само зборови нелогични.
Е сега ти примери, кој ке памти се тоа. Во Сетек имам купено 10-15 производи (и сега им ги прегледувам цените, не е целосен бан) еден не сакаа да го вратат/поправат-било моја вина, втор (проточен бојлер) го зедоа и од сервис го вратија после 1,5 месец со инф. дека го провериле и дека е исправен, не го пробав и не го инсталирав знаејки дека е џабе целата заебанција,ставив друг бојлер за тоа време, а и со оглед да прочади кога нешто изгоре во него и престана со работа, во трет случај (зидна ВЦ греалка) бучеше како трактор и уште бучи, не се ни обидов да ја рекламирам. Кај последниот случај и сам сум си крив, купив СТ производ, кои СЕТ ги нарачува од најефтините во Кина со налепница СТ. Не е без основ широко распростанетото мислење за сервисот/гаранциите на СЕТ со години наназад, затоа не барај докази или веруваш или не. Сигурно има и бетер од нив кај локалците, ама не кај вака голема трговска мрежа.

Член од
11 април 2012
Мислења
4.782
Поени од реакции
5.555
Дај примери зошто не, вака само зборови нелогични.
Ednas trgnav od kaj niv da kupam tablet Google Nexus (u toa vreme ova bese vrvot na android tableti)
Mi nosi kutijata otvorena, otvaram unatre da vidam ekranot so grebanica mislis so shajka probale da koristat kako penkalo.
E dobro de ako sakas ke go napravime ke mu smenime staklo ne e problem, drug tuka nemam osven toj sto e izlozeniot ako go sakas.

Normalno ne go kupiv tabletot od kaj niv si pocekav na drugo mesto da go dobijat, uste nekolku poznanici na koi laptop/telefon im rikal vo garanciski period so prst ne mrdnaa. Duri na za eden ured ubavo se sekavam umren HDD ovie voda ti ima padnato mu rekoa toa ne pokriva garancijata treba cela ploca da si smenis.
Ako oni proverile sto mu bese na laptopot so deserten noz za torta ke si go secam.

Ali naravno tvoe si e od kade i sto ke kupis, ako ti e isplatlivo od kaj niv i imas proizvod sto ti se dopaga koj sum jas da ti kazuvam sto da pravis za tvoi pari

Kajgana Shop

На врв Bottom