Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
@Мистичен eve drugarov ke ti kaze deka

Ama toa sto oni se vrzani kako creva i lapaat gaga od setek mesto da im pisat kazni ne se broi.
Posle 30 dena servis gledam ti pisal sto sleduva, ama ne ti pisal deka ako vo prvite 14 dena proizvodot rikne ne se nosi na servis nego e direktno nov ili parite nazad

@Androit zasto be ne mu kazes na filipinec deka e budala i deka na 22 stepeni mrzne on doma?
Pisi taa tvojata 7kw kako pravi sauna i doma na kratki setas
Jas kazuvam od licni iskustva. A ako ti ili bilo koj drug ne saka ili ne znae da se bori za svoite prava, ke pati. Toa e. "Drugar"

Ok, --- ili nisi dobro protumacio uredjaj shodno prostoru, ili se ispostavilo da u svakom zitu ima i kukolja. /// Hitachi nije Bog. Imas i Toshibe kojima je COP prioritet, mekse rade, pa u osrednje i losije izolovanim prostorima ---- ljudi se razocaraju. Sto se tice Ambera ---- onog jaceg, on trazi ili velike povrsine, ---- ili podosta toplotnih gubitaka. Da ne bi radio on-off na 0C. Ogradjujem se da nemam Amber, pisem samo ono sto sam iscitao.
Zorane Fujitsy 12LT so 40KGR naddvoresna ne e nisto pslaba od precenetiot Amber.I taa e zver od klima so 4kw na -20 samo sto mozi da modulira na 200w.Stariot Mistu fh 25 i FH 35 Zverki so kompresori od 14cm. E cega vlezni modeli kako Daikin starite FTC35B normalno se poslabi,ne mozis so daikin Perfera 35 da ja ramnis ili URURU..
Znaci sekoj marka si ima i klasa,Se znae kolku pari tolku muzika.Vlezen model na Tosiba- Mirai,SEIYA, ili na Mitsu elek. HG ili HR ili BT najnovive,sekako ne se vo isti kos so Suzumi,Shorai,Daiseikai ,mitsu AP,KIrgamin,LN
Zatoa treba da se razlikuvaat klasite.Kolku pari tolku muzika.
Toa hitachi imase druga maka. Ke simnese modulacija a brzinata na izduv ne ja namaluvase na prva ili ke ja namalese ama mnogu retko. Na 250w modulacija duvase so 3/4 izduv. Katastrova. Isto se slucuvase i na manual fan. Ke spusti modulacija na 250w i tera ladno.
Staviv 25sm staklena volna.
A kjumbe majstorot moze da se smee kolku saka.
Nevazen e
Pa zar i na prva so 300-350 m3 izduv ladno duvase so 250w.Najmalce treba da dade tem.od 33-35c izduv.Sem ako i na manuelno ja stavas na prva,a taaa odi na 3brzina defekt.Ili pak mozi i falelo freon.Me cudis.Ama bilo kako bilo se otarasa od neize.(y)

@Мистичен eve drugarov ke ti kaze deka

Ama toa sto oni se vrzani kako creva i lapaat gaga od setek mesto da im pisat kazni ne se broi.
Posle 30 dena servis gledam ti pisal sto sleduva, ama ne ti pisal deka ako vo prvite 14 dena proizvodot rikne ne se nosi na servis nego e direktno nov ili parite nazad

@Androit
zasto be ne mu kazes na filipinec deka e budala i deka na 22 stepeni mrzne on doma?
Pisi taa tvojata 7kw kako pravi sauna i doma na kratki setas
Ke praj sauna,ama 4300W ako ja setira 30c ,ke si cica, :zver:od klima.Debelata bakarna cevka 15,8mm.Neize treba da ja rani nesto.
So Angjusev treba akcioner , da stani ortak.

Zorane Fujitsy 12LT so 40KGR naddvoresna ne e nisto pslaba od precenetiot Amber.I taa e zver od klima so 4kw na -20 samo sto mozi da modulira na 200w.Stariot Mistu fh 25 i FH 35 Zverki so kompresori od 14cm. E cega vlezni modeli kako Daikin starite FTC35B normalno se poslabi,ne mozis so daikin Perfera 35 da ja ramnis ili URURU..
Znaci sekoj marka si ima i klasa,Se znae kolku pari tolku muzika.Vlezen model na Tosiba- Mirai,SEIYA, ili na Mitsu elek. HG ili HR ili BT najnovive,sekako ne se vo isti kos so Suzumi,Shorai,Daiseikai ,mitsu AP,KIrgamin,LN
Zatoa treba da se razlikuvaat klasite.Kolku pari tolku muzika.

Pa zar i na prva so 300-350 m3 izduv ladno duvase so 250w.Najmalce treba da dade tem.od 33-35c izduv.Sem ako i na manuelno ja stavas na prva,a taaa odi na 3brzina defekt.Ili pak mozi i falelo freon.Me cudis.Ama bilo kako bilo se otarasa od neize.(y)

Ke praj sauna,ama 4300W ako ja setira 30c ,ke si cica, :zver:od klima.Debelata bakarna cevka 15,8mm.Neize treba da ja rani nesto.
So Angjusev treba akcioner , da stani ortak.
Koga na niska modulacija duvase so prva brzina bese vo red. Ama toa bese ekstremno retko da duva so prva. Na manual ne menuvase sama brzina, ama zamisli kakva e T na izduv so modulacija 250w i izduv vo treta brzina. Ja dadov kako podarok i sega e montirana vo solidno izoliran prostor. Istoto sranje go pravi. Sigurno e nekoja neispravnost. Ne i falese freon. Loso raboti

Koga na niska modulacija duvase so prva brzina bese vo red. Ama toa bese ekstremno retko da duva so prva. Na manual ne menuvase sama brzina, ama zamisli kakva e T na izduv so modulacija 250w i izduv vo treta brzina. Ja dadov kako podarok i sega e montirana vo solidno izoliran prostor. Istoto sranje go pravi. Sigurno e nekoja neispravnost. Ne i falese freon. Loso raboti
Soznam,kaj mene na starata Toshiba suzumi 16 so prva brzina na 250 W slobodno si vadi 37c na 12-15 c nadvoresna,a za na poniski temperaturi prostorot si barase poveke toplina i krevase modulacijata.Znaci se zavisi i od efikasnosta na klimata.E pa sega ako za tebe 37c e slab izduv (relativna rabota) poradi maliot prostor ti duva i go custvuvas izduvot toa e drugo.
Kaj mene izduvot e nastrana kaj trpezarijata i difuzerot nasocen dolu vo pdot na 1 do 1,5metar od klimata,taka da i so 30c da duva mene voopsto ne mi smeta,ne go custvuvam,a ni promaja custviuvam.Toplinata se raspredeluva vo podot i siri.Mnogu e bitno mestopolozbata na vnatresnata edinica.Kaj mene e golem prostorot i ima povolno mesto da ja smestam vnatresnata edinica a da ne mi smeta voopsto,pa makar duvala i na maksimum so 5 brzina.
Ama najmnogu sto ja koristam vo prva,sem sega ko bese ladnoto 2-3 brzina na Auto saltase ,so 50% optovaruvanje do sega sum ja rabotel.

Последно уредено:
Soznam,kaj mene na starata Toshiba suzumi 16 so prva brzina na 250 W slobodno si vadi 37c na 12-15 c nadvoresna,a za na poniski temperaturi prostorot si barase poveke toplina i krevase modulacijata.Znaci se zavisi i od efikasnosta na klimata.E pa sega ako za tebe 37c e slab izduv (relativna rabora) poradi maliot prostor ti duva i go custvuvas izduvot toa e drugo.
Kaj mene izduvot e nastrana kaj trpezarijata i difuzerot nasocen dolu vo pdot na 1 do 1,5metar od klimata,taka da i so 30c da duva mene voopsto ne mi smeta,ne go custvuvam,a ni promaja custviuvam.Toplinata se raspredeluva vo podot i siri.Mnogu e bitno mestopolozbata na vnatresnata edinica.Kaj mene e golem prostorot i ima povolno mesto da ja smestam vnatresnata edinica a da ne mi smeta voopsto,pa makar duvala i na maksimum so 5 brzina.
Ama najmnogu sto ja koristam vo prva,sem sega ko bese ladnoto 2-3 brzina na Auto saltase ,so 50% optovaruvanje do sega sum ja rabotel.
Ne be druze, ne se raboti za nikakov subjektivitet. Loso raboti

Ajde malce lebot da si go izvadite vie promoterite.
Kolku pari vi e motorot od ventilatorot na vnatresna edinica od Gree inverter i kade go ima na lager da si go kupam oti vaka kako so ispagja za eden ventilator cela klima treba da ja frlam oti nikade go nema.

Ajde malce lebot da si go izvadite vie promoterite.
Kolku pari vi e motorot od ventilatorot na vnatresna edinica od Gree inverter i kade go ima na lager da si go kupam oti vaka kako so ispagja za eden ventilator cela klima treba da ja frlam oti nikade go nema.
Друже немам појма каде да бараш дел, ама смеам да прашам колку ти е стара климата?

Jas kazuvam od licni iskustva. A ako ti ili bilo koj drug ne saka ili ne znae da se bori za svoite prava, ke pati. Toa e. "Drugar"
И јас зборам од искуство, ако е помалку од 14 дена помеѓу купување и враќање за сервис не се поправа треба одма да ти го заменат
Што ќе прават после они со него не е твој проблем

ајде депилатор ќе помине и месец дена без него, ама климата ти грее стан и рикне што правиме?
Или како програмер фриленсер ти рикне лаптопот па да се расправаш со месеци мислиш клиентот ќе те чека ?
Автоматски споено мислење:

@Sv B хммм друже види тука нешто те бараат, што се деси со 10 години гаранцијата за другар прашувам
Автоматски споено мислење:

Зарем нема во @Gree info
Климата треба да ти е под гаранција треба да имаат резервен дел да ти ја оправат

Последно уредено:
Гаранцијата дали ја имаш продолжувано и до кога ти важи?
Ne, ne ni ocekuvav deka ke crkni za tri godini rabota i toa samo vo zima za klima platena 30000.
Ali toa ne e ni bitno sega.
Dali ima nekade na lager i kolku pari e.
Klimata e gree fairy 3.5.

Ne, ne ni ocekuvav deka ke crkni za tri godini rabota i toa samo vo zima za klima platena 30000.
Ali toa ne e ni bitno sega.
Dali ima nekade na lager i kolku pari e.
Klimata e gree fairy 3.5.
Koj utvrdil deka crknalo nesto? Ti?
Daj dokument da vidime sto e utvrdeno, raboten nalog nesto mora da imas...znam deka si od Bitola,tamu serviser ima ovlasten treba da ti smenat sve sto treba

Последно уредено:
Koj utvrdil deka crknalo nesto? Ti?
Daj dokument da vidime sto e utvrdeno
Bog da cuva, ne ti baram da mi poklonis ili da mi ja popravis ili da mi ja uvazis garancijata. Prosto prasanje e. Ima ili nema, ako ima kade ima i kolku pari e. Tolku.
Valjda imate rezervni delovi za gree za da se kupat :cautious:

Bog da cuva, ne ti baram da mi poklonis ili da mi ja popravis ili da mi ja uvazis garancijata. Prosto prasanje e. Ima ili nema, ako ima kade ima i kolku pari e. Tolku.
Valjda imate rezervni delovi za gree za da se kupat :cautious:
Bog da cuva sto se obrakjas po forumi ko prvo....ceni za delovi u servis se prasuva ne po forumi, ako nemas broj od servis javi se tamu kaj sto si ja kupil klimata ke dojdes i do servis i do ceni za delovi...ti ne se sekiraj za delovi, ima delovi u Kina ko za tebe kolku sakas samo ke si pocekas posto nemas garancija

Друштво,Midea extreme 3.5 Како се покажани,викаат дека се подобри од Nordiс Midea,тс подобра култура и помала потрошувачка т.с модулација да пренесе некој искуство.

https://setec.mk/index.php?rou...170_10172&product_id=74987

Дали имате искуство со инвертори купени од сетек гледам има 3 модела на Midea Extrime save Nordic од 32к до 35к.некако ми се сумливи со робата од сетек

Или да ја барам од друг продавач истата.
Baš ovaa od SETEC si ima EUROVENT, ne e klasičen nordik, tuku poradi greačite na tacna i kompresor pravat mamka za kupuvanje..... inače po sertifikatot i ne e loša za parite.

Attachments

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom